Делян Добрев: 70% от хората смятат, че правителство трябва да има

Според него за да има правителство трябва да има широка подкрепа
30 сеп 2022 11:33, Йоана Цонева
46
Делян Добрев: 70% от хората смятат, че правителство трябва да има
Снимка: БГНЕС

Правителство трябва да има и това не е само мое мнение – 70% от хората смятат така. Но според мен това не трябва да е на всяка цена, тъй като не виждам например как ще стане правителство между нас и "Възраждане". Това каза Делян Добрев от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

По думите му, за да има правителство трябва да има широка подкрепа.

"Няма как да има правителство между 2 или 3 партии. Представям си, че всички партии, които са с евроатлантическа ориентация, ще се обединят", заяви той.

Попитан какви са възможните коалиции, Добрев отговори: "ГЕРБ и ДПС е изключено като коалиция. ГЕРБ, ДПС и ДБ може, но ще е с крехко мнозинство и отново е кабинет, които няма да просъществува дълго".

"Склонни сме и да дадем подкрепа си и за правителство с мандата на друга политическа сила, стига той да може да свърши работа. Държавата не бива да се хвърля в хаос и в поредните избори", обясни той. Добрев обаче сподели, че според него ПП ще бъде четвърта политическа сила и може изобщо да не получи мандат.

Още по темата
Той заяви, че като изключат „Възраждане“, няма да поставят условия пред другите партии, а ще търсят възможности за съставяне на правителство. „Трябва да се концентрираме не върху това, което ни разделя, а върху това, което ни обединява“, каза Добрев.

На въпрос мислили ли са за състав на правителство и евентуален кабинет, той каза, че все още не са мислили, но за това трябват хора, които могат да свършат работа.

"Ще водим разговори с ПП, но не знам как можем да използваме Кирил Петков и Асен Василев, тъй като и международните институции им писаха слаба оценка. Защо да не предложим Бойко Борисов за премиер? Кой има най-голям опит? Той", констатира Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари