Демерджиев: Доверието в МВР се покачва, постъпи сигнал на ГЕРБ срещу ДПС

Сигналите за изборни измами обаче намалели
Обновена: 30 сеп 2022 11:56 | 30 сеп 2022 11:49, Нели Христова
62
Демерджиев: Доверието в МВР се покачва, постъпи сигнал на ГЕРБ срещу ДПС
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодор излязоха с данни относно провеждането на парламентарните избори тази неделя.

"От 19 август до 28 септември бяха проведени над 97 специализирани полицейски операции на територията на цялата страна. Освен всички структури на министерството на вътрешните работи в операцията участваха и държавни горски стопанства, представители на НАП, на БАБХ, митниците и други държавни структури. В хода на операциите бяха установени 550 престъпления и образувани над 420 досъдебни и бързи производства, като по тях бяха задържани 446 лица и издирени 114 лица, обявени за общодържавно издирване. Проверени бяха стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на криминални контингенти, както и над 2000 питейни заведения и търговски обекти", обясни главният секретар на МВР Петър Тодор.

Получени са 250 сигнала, свързани с нарушаване на изборинте права, като към тях са образувани около 50 досъдебни производства.

"Започнахме действията по подготовка на МВР за провеждане на изборите още в първата седмица от стъпването си в длъжност и свикахме национално съвещание малко след това, на което обсъдихме задачите, констатирахме, че има недобре свършена работа в някои от секторите, в които засилихме интензитета на работа. Това бе основно работата по оперативна линия, работата със съответните информанори и другата оперативна работа, работата по използване на специални разузнавателни средства. Тази работа беше подценена, дори бих казал занемарена в някои от областните дирекции. Дадохме указания и в следствия на тях работата с криминалния контингент се засили изключително много", заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"Защо беше важно да работим с криминалния контингент? Защото няма специален контингент, който се занимава с престъпления, насочени срещу изборното законодателство. Едни и същи хора се занимават и с тези престъпления и с престъпленията по незаконен трафик на мигранти, както и наркоразпространението и контрабандата. Обхващайки тези криминални групи достатъчно рано, започвайки оперативна работа с тях, вярваме, че успяхме да обезпечим една значително занижена активност от тяхна страна, свързана с предстоящите избори", допълни той.

Демерджиев подчерта, че сигналите са по-малко в сравнение с тези на предишните избори.

"Очевидно доверието в МВР е нараснало, тъй като постъпи сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от страна на ДПС. Не очаквахме тази реакция", заяви външния министър и добави, че този сигнал се проверява. "Работим в интерес на демокрацията, в никакъв случай не работим към подтискане и ограничаване на определен кръг български граждани да гласуват."

Зам. - главният секретар на МВР уточни, че за първи път, поне при последните четири гласувания, има такъв сигнал. 

Външният министър призова българските граждани да се включат активно в изборите и да дадат своя глас.

"Има нови схеми по така наречения корпоративен вот, свързани с това, че хора, които осигуряват по-голям поминък на хора, се опитват да въздействат на излора на хората. Такива практики се наблюдаваха при раздаването на дърва, при заложните къщи и пунктове за изкупуване на цветни метали, в сферата на обществените поръчки", обясни Демерджиев.

"Няма особено рязка промяна в ситуацията от последните избори. Основните сигнали отново са насочени към същите политически партии. Има сигнали, обаче, които касаят действията на други политически сили", каза външният министър, като отказа да сподели имена на партии, за да не влияе на мнението на избирателите.

"Цената на един глас расте, варира между 50 и 100 лева", съобщи вътрешният служебен министър Иван Демерджиев. "Вероятно тенденцията за понижаване на избирателната активност повишава цената на гласовете", разтълкува той поскъпването. По думите му сигналите за търговия с гласове са по-малко през тази кампания, но пък са се появили нови схеми, предимно в сферата на корпоративния вот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Аха преди 1 година
До Избирател Ми да, Сараят винаги е бил дружка с БСП, създаден е от БКП, тъй че са дружки с Райдеф и дерменджийеф
41
1
 
3
 
! Отговори
Ченге преди 1 година
Доверието в МВР е на кота нула. Вие сте една крадлива *** ***
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще праИм с ''доверието'' в ДРУГИТЕ държавни енституции , и по-точно в Съд. Сиситема ???
39
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
Доверието Ви пада главоломно само заплатите ви се вдигат незаслужено!!!!!!!
38
2
 
4
 
! Отговори
Една маскирана овца преди 1 година
Алоу ГОРСКИЯ /пардон ПОЛСКИЯ/ МВР работело по сигнали нали така а кога ще разгледате сигнала срещу Б.Рашков че в него има десетки списъци с имена на хора които НАВЯРНО са участвали в купуване на гласове.щом може да ходите по магазините и по къщите на хората и да се хвалите че имало някакви списъци хванете него той постоянно говореше че имал сигнали и списъци Да Ви кажа ставате вече за смях и не знам дали вече някой Ви вярва едва ли има магазин без длъжници магазинерите престъпници ли са
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 42; - А , от Лом ли ти казаха ?! Не беше ли една жена от пазара ...
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Доверието в МВР се покачва." - Това го сложете в рубрика "вицове на деня".
35
1
 
5
 
! Отговори
От Лом съм бате;))) преди 1 година
До Анонимен50 лв. ни стигат батеее, иска да смени карбуратуръ на Нивата, 200 лева е нов, бате и още поне толкуз за труд, нови маркучи, бате, и ша заформим 500 лв и още 500 лв., бате за след изборити да са почерпим, чи то и ний сме ора, бате, адамлар чааф, бате;))) 1000 лв. ша на опраат, за април, ша са 2000 бате, требе да движим Бойкуномиката бате, парасътъ да тече кат безплатният ток, бате... Е, бате, разбра ли, *** или на канадски от маалатъ да ти го каъ?;)))
34
1
 
8
 
! Отговори
РЕПЛИКА преди 1 година
ЦИРК .Нали управляват заедно. Кой заблуждавате.
33
3
 
8
 
! Отговори
ПП=ПРО.СТИ.ТУТКАТА преди 1 година
НА БСП И НИНОВА........ ИСКАТ ДА ВЪРНАТ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ...... АУТ...!!!
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха , гербераски котешки каваци ! Ние щот`падаме от Марс ! Горките герберасти - каква ли npocmomuя няма да измислят , само и само някой да им повярва ...
31
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абе мутро комунистическа! Бегай да лижеш партенките на Радев, та пак да те уреди на някой пост, иначе с тази физиономия, си за квартал Факултето!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя е по зле от Рашков
29
1
 
4
 
! Отговори
Батко ви преди 1 година
"Дадохме указания и в следствия на тях работата с криминалния контингент се засили изключително много", заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев." Хахахаха, кажи честно?! Не, че не си го знаем, ама друго си е да го кажеш така директно.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ФУНДАМЕНТ НА МУТРЕНСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДИКТАТУРА.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ги измислят тези данни и как им минава през акъла, че ще повярваме на тези лъжи!
26
4
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Въх, не думай. Дали са го съгласували със Сарая? Не бива така. Нали са дружки!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доверието в МВР е под нулата... НАТО ДА НИ СПАСИ ОТ МВР И МУТРИТЕ!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕВИ! БСП УМРЕ! ГЕРБ НЯМА ДА СПАСИ СОЦИАЛИЗМА!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС ВОДЕШЕ НАЙ-ВИСОКОМЕРНАТА,УЛТРАМОДЕРНА,СУПЕРЛУКСОЗНА КАМПАНИЯ,КРИЕЙКИ СЕ ОТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ" В РАЗКОША НА ХОТЕЛСКИ ЗАЛИ ДОБРЕ КЛИМАТИЗИРАНИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПИ МЕБЕЛИ,ПЕРДЕТА,ЗАВЕСИ,ДРАПЕРИИ В СТИЛ КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ И РОМСКИ МУТРОБАРОК,ПРОПОВЯДВАЙКИ ЗА ЕДНИ 100 МЛРД.ДЕТО БРЮКСЕЛ НИ Е ПРИГОТВИЛ АКО ДПС НЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА ТЕ ПРОСТО НЯМА ДА ДОЙДАТ.КАРАДАЙЪТО СЕ ДЪРЖЕШЕ НАДМЕННО И АРОГАНТНО...