Христо Монов: Това което е на тезгяха - не става за нищо

Но нямало опция "не подкрепям никого"
Обновена: 30 сеп 2022 22:13 | 30 сеп 2022 21:18, Екип на Bulgaria On Air
22
Христо Монов: Това което е на тезгяха - не става за нищо

Социолозите прогнозират ниска избирателна активност на предстоящия вот - до 38-40% от имащите право на глас.

"Има множество кандидати, платформи, за да проектира човек собствения си живот напред поне за следващите 4 години. Прегледах това, което е на тезгяха - не става за нищо. Като политически платформи ГЕРБ има 160 стр. - кой ще ги чете? Няма такъв човек, освен хора като мен, които с това си вадят прехраната. Има представител на една партия с няколко ругатни и лъжи - ще имат невероятен резултат. Това, което познават, е че в кризисни общества като нашето, тогава много се вдигат акциите на подобни спасители", коментира психологът Христо Монов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му българите трудно се идентифицират като политически субекти.

"Стигнахме до този абсурден лозунг на предишното редовно правителство, че ще постига леви цели с десни средства.  Всички кризисни общества раждат фашизъм, а ние сме такова. Това, което ми дава спокойствие е, че принадлежим към една общност, каквато е ЕС, която няма да позволи подобно нещо. Например като ни спре помощите, а ние нямаме друга икономическа алтернатива в сегашната ситуация", заяви Монов пред Bulgaria ON AIR.

Психологът призова всеки да намери своя личен мотив, за да отиди да гласува, а не да остане на диванчето в неделя.

"Когато ЦИК ни обучава как да гласуваме, пропуска опцията "не подкрепям никого". Едно е да стоиш на дивана и да викаш "всички са маскари", друго е да си направиш труда да отидеш и да избереш било то и тази опция. Когато си бил вкъщи, на дивана, нямаш моралното право после да даваш оценки. Второ - тогава твоят глас не се преразпределя, той намалява общия праг и тези на ръба на 4%, могат да се окажат след него", уточни Христо Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Манов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тиквата написал 160 страници лъжи и уйдурми :)))
11
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в българия няма партии това са икон клубове по интереси като ги погледнеш виждашкак са вперили поглед към траншовете от ес един път да се докопат до тях и послебеж цялата битка е за тези милиарди затова избори 2023 г докато случим насвестни хора
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМУНИСТ! ПРОСТО УВРЕДЕН И МАНИПУЛАТИВЕН ИНДИВИД!
9
2
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Защо, става ли някой за нещо? Аз затова няма да гласувам. Няма нищо адекватно. Гласувате си само твърдите електорати с интереси. Кой държавна служба, кой друго....Само че, Майка ви жална, ако не съставите правителство и няма бюджет. Потоп ше има Вервай ми
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го знам този господин кой е, не съм запознат с възгледите му и дали имат допирнаточка с моите. Обаче заглавието е съвсем вярно.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този индивид постоя в СУ над 30 г. като асистент и накрая бе изритан, тъй като не положи никакви усилия да се развие като учен и преподавател. Пък сега дава акъл?!!!Познавам го от 80-те години, когато бях студент, а той беше асистент по педагогическа психология.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪТЯ НА РАДЕВ Е ТРАСИРАН ОТ РЕШЕТНИКОВ И ОТИВА КЪМ ЕВРАЗИЯ ПРЕЗ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! СЦЕНАРИЙ НА КГБ С АКТИВНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ДС И БКП ВНУЦИТЕ ДОШЛИ ОТ ХАРВАРД!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И все пак е комунистическа издънка!еееи стига вече! СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА! ЗЛОБЕЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ! НАПЪЛНИ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО С АГЕНТИ НА ДС !АГЕНТИ НА! КАКВО ДА ИСКАШ ОТ РЕШЕТНИКОВИ .....ЛЛ...Н..А
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще отида да гласувам, защото не искам Радев и служебите предатели да продължат да разрушават България. Може да не подкрепям на 100% партията и не им вярвам, че ще си изпълнят повечето предизборни обещания, но поне 10% от това което обещават да изпълнят, пак е по-добре отколкото да гледам как Радев и компания си развяват коня тук, защото като са служебни, никой не можел да им търси сметка какви ги вършат.
3
2
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Добрюй утро хахаха. Вече няма никакъв свестен избор в нито една сфера. На тезгяха пак идват бурканбанк, дърва, свещи и сланина ако не се наложи да се крием по гори и планини.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в ляво под заглавието пише, че има 6 коментара, а се вижда само един? Триете 5 от 6 коментара?! Чудничко. Ха сега изтрийте и този.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм... тоя психолог е за ... психолог.