С хартиена бюлетина, с машина? Ето как ще гласуваме днес

Избирателните секции ще бъдат отворени от 7 до 20 часа
43
С хартиена бюлетина, с машина? Ето как ще гласуваме днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пореден път се провеждат предсрочни избори у нас.

На този вот отново ще се гласува машинно във всички секции с над 300 избиратели. Ще бъдат използвани общо 11 013 устройства в страната и чужбина. За да няма съмнения за манипулации, и този път ще се броят 100% от разписките след гласуването.

Още по темата

В избирателните секции ще се гласува традиционно от 7 до 20 ч. Възможно е и удължаване на изборния ден, но само до 21 ч.

Вече се извършва инсталацията на софтуера на машините, съобщиха още от ЦИК. А междувременно е създадено и ново звено – технологии на вота, което ще отговаря за функционирането на устройствата.

Болните от COVID-19 и избирателите в малки секции и този път ще гласуват с хартиени бюлетини.

15-часов изборен ден по изключение ще има само за COVID болните и хората с увреждания, които ще гласуват с подвижна секция. Ако те са повече на брой, тогава гласуването може да започне още в 5 ч. сутринта, два часа преди началото на изборния ден.

Болните от коронавирус ще гласуват с подвижните секции за хора с трайни увреждания. За да стигне времето, първо
ще гласуват хората с увреждания, после карантинираните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: машиниизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 1 година
Бойкот на гласуването по тази сиситема. Демокрацията е родена с мажоритарни избори и без тях е невъзможна. Менте избори правят менте демокрация и менте държава. Отказвам да участвам в ерзец при който пращам сервитьорки, фризьорки и таксиджии да пишат законете по които да живея, под диктовката на мазните олигарси.
16
1
 
3
 
! Отговори
хи-хи-хииии......... преди 1 година
До :) Колкото и да ти се неще...............ще бъде...............
15
5
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
В България няма място за копейки и смрадевци!
14
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Небойте се другари! Както и да гласувате, с каквото и да гласувате, както и да броите... Все тая! Пак Ние от БКП, заедно с верните ни другари от ДС ще управляваме, както си управляваме от 1944г. та чак досега. Вие може да избирате единствено под какво име ще Ви се представяме в парламента, или пък по телевизията.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен не трябва да се гласува нито с хартиена бюлетина и нито с машина.Трябва да се дава по един бюл лист на гласуващия и там да напише за кого да гласува и да се броят после гласовете.
12
4
 
3
 
! Отговори
АноНимецА преди 1 година
До АнонимеН С броенето на разписките се обезсмисля машинното гласуване.
11
1
 
4
 
! Отговори
Колчо Слепеца преди 1 година
До АнонимеН Кьорав ли си, че пишеш с главни букви?!
10
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ПАРТИИТЕ НЕ ОСЪЗНАХА, ЧЕ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ БЯХА НАПЪЛНО ФАЛШИФИЦИРАНИ И НЕ ПРИЕХА ДА СЕ БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ И КАТО СЪДЪРЖАНИЕ!!! АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА ИМА НАД 10% ТОВА Е АБСОЛЮТНО ДОКАЗАТЕЛСТВО , ЧЕ МАШИНИТЕ СА ФАЛШИФИЦИРАЛИ ВОТА , ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ И 5% РЕАЛНА ПОДКРЕПА!
9
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО Е ГЛАС ЗА ГЕРБ, ДПС И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА , ЗАЩОТО ПОВЛИЯВАТ НА ОБЩИЯ БРОЙ ГЛАСУВАЛИ И МАЛКИТЕ ПАРТИИ БОРЕЩИ СЕ ЗА 4 % НЕ ВЛИЗАТ! ГЛАСУВА СЕ ЗА НАЙ-МАЛКОТО ЗЛО
8
3
 
3
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
До АнонимеН Дооообре................КАДЪРНИКО!!!
7
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТОВА , ЧЕ СЕ БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ АКО НЕ СЕ БРОЯТ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ!!!! ЧАСТ ОТ МАШИНИТЕ СА НАСТРОЕНИ ДА ЛЪЖАТ КАТО СМЯТАТ НА 2 ГЛАСА ЗА 1 ПАРТИЯ ОТКРАДВАТ ЕДИНЯ ГЛАС В ПОЛЗА НА ДРУГА ПАРТИЯ ! ИНАЧЕ РАЗПИСКИТЕ ГИ ДАВАТ С ПРАВИЛНОТО ИЗБРАНАТА ПАРТИЯ!!! ЧАКА НИ ПОРЕДНОТО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ВОТА!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Месечина, месечина, йой йой йой йой! Слава на новия ви парламент Кукубенд! Гласувайте за новата ви депутатка, Радка Пиратка! Да живее Чалгария!
5
3
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 1 година
Някои от коментиращите не знаят, че Доган е умрял. Тай е като Бойко Борисов, почетен на някаква си турска партия. Честито на ЦИК и нейния председател. Има да брои разписките, както аз си броя еврата.
4
5
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Подмяната забрани гласуването с хартиени бюлетини както е в Европа и вече две години сме Венецуела репресират българите и манипулират машините двама трима свои е това е вече от две години не сме Европа а Венецуела
3
2
 
2
 
! Отговори
Козо преди 1 година
До Зозо На тоз избор гласувах за Доган, плати ми тока и даде айрян................
2
5
 
5
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
До Анонимен 1 Поне *** до урните и пусни НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО.............
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кого да гласувам?!!!! За харвардските мошeн ици, за селските крадци на тиквата, за джендърите на барни ръбъл, за - г-жа лъжа импексова, за наложиият фашистки сертификати стефан янев или за чалгарите? Копейкин добре говори, но на приказки не вярвам, вероятно и той е нечия марионетка.