Доц. Личев: ПП допусна грешки в комуникацията, БСП се самоизяде отвътре

ИТН опитаха да превърнат шоуто в политика и сбъркаха, смята експертът
3 окт 2022 11:10, Анисия Иванова
43

Ниска избирателна активност и тотално нежелание да заемат активна гражданска позиция – това показа българският народ с вота си.

"Вотът показва, че нямаме конструктивна перспектива. Трябва да се научим, че в историята промените се случват бавно. Очакванията ни изпреварват възможностите за действие. Трябва да изчакаме, докато българските партии узреят, така че да създадат на избирателите някаква алтернатива. Активизираха се избирателите на партията победител. До урните отидоха хора, които могат да си контролират емоциите и търсят решение", коментира социалният антрополог доц. Валери Личев в "България сутрин".

Още по темата
По думите му онези, които настояват за промяна, са допуснали доста грешки в комуникативен план. А от БСП са направили всичко възможно, за да се самоизядат отвътре.

"Демократична България" не може да спечели доверие. Досега всички коалиционни партньори на ГЕРБ са били изритвани от политиката. ИТН успяха да направят от политиката печелившо шоу, но сбъркаха в обратното - да превърнат шоуто в политика. Прекалиха в това отношение и решиха, че могат да играят върху струните на българина", обясни доц. Личев пред Bulgaria ON AIR.

Социалният антрополог добави, че алтернативата е да избираме между старите лица, които са компрометирани, или да търсим някакви нови лица, които не са доказани. Ще трябва да се търпят разочарования известно време, предупреди доц. Личев.

Според него предстоящата зима ще има решаващата дума. Тогава ще се види дали няма да изгреят някои популисти, или ще се появят хора, които да дадат конструктивни решения, смята гостът.

"Хората категорично може да излязат на протести. При сегашната ситуация се очертава след бърза процедура да преминем към избори. Гладните бунтове може да направят всичко. Намираме се в ситуация на огромна неизвестност. Зимата ще изостри изключително отношенията между политическите играчи. Борисов би могъл винаги да извади черни ризи на опонентите си", каза още доц. Личев.

А евентуално програмно правителство той определи като "куклен театър". За да няма куклен театър, някой отвън ще трябва да се намеси - ЕС, САЩ, смята експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предизборната кампания беше изцяло построена върху едно- единствено нещо - ден и нощ плюене и очерняне на ПП от задружното Задкулисие. Това са всички партии, политици и мишоци, които се уплашиха здраво от възможността да ги изгонят от софрата и да ги разследват. Но рано или късно ПП ще направят това, което честните хора очакват.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП беше ликвидирана като лява партия от Първанов,Станишев и Миков.Корнелия Нинова се опита да върне партията при идеята,която я държеше жива,при хората..Олигарсите,произведени от бандитския преход и произлизащи от БКП, използваха структурата на партията основно за лично обогатяване и политически кариери.След Корнелия доверие в БСП като лява партия няма да има и партията ще се превърне в джудже,галещо егото на шепа милионери,или ще изчезне...И за това вината няма да е на Корнелия!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чегърт, чегърт...
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Нинова в момента изчаква резултатите от изборите в САЩ и Канада. Ако те помогнат на К.Петков и А.Василев да наваксат изоставането в гласовете, тя ще се предложи на ПП. Ако това не стане, ще се опита да се предложи може би на ББ. Само че тя отдавна е в лоши отношения с Б.Борисов, а нищо чудно той да се опита да се коалира с Възраждане или чрез А.Доган - с ДПС. БСП е последната партия, с която ГЕРБ би се съюзил именно заради леля Корни.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност ниската избирателна активност е най-силната ни гражданска позиция------Това е дeбилнo на много нива. При диктатура гражданската ви позиция ще е още по-силна значи.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова извърши последната година преврат в ръководството на БСП в редица области: Видинска, Монтанска, Врачанска, София град, София област, Пловдив град, Пловдив област. Начело на листата на София област вече четвърти мандат е Ив.Ченчев, на Велико Търново стана Я.Божанков, на Варна - Медузата. Напълни ИБ и НС със свои хора. Резултатът е отчайващ. БСП намаля с още 114 000 души електорат. Верни й останаха Свиленски и Симов, а нейн неофициален говорител стана Явор Божанков.Нищо чудно Нинова да се
33
2
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
А ние сме доволни че поне Чалгаро се самоизпари от политиката, а Крушовската *** глътна яко вода и вече и се клатят крачката....ха,ха,хаааа...а Догодина дай-боже и Кирчо и Кокорчо ДГД...
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има една партия БКП, какво значение има кой филиал колко процента е взел. Гласувайте с винкело по съвест, мбалъци
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните държави има по 2-3 партии ,само тука са се нароили стотици ! Материала е лош !
30
3
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
ПРАВИТЕЛСТВО , НЯМА ДА ИМА ...А , АКО СЛУЧАЙНО СЕ СЪСТАВИ НЕЩО ТАКОВА ...ЩЕ Е ОЩЕ ЕДИН НЕЩАСТЕН ЕКСПЕРИМЕНТ ОТ БИВШАТА СОЦ- У ТАЙ КА , ОТ НЕКАДЪРНИЦИ И БЕЗПОМОЩНИ ХЛЕВОУСТИ ПОЛИТИЦИ , НЕРАЗБИРАЩИ СЪВРЕМЕННИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ЕВРОПА И СВЕТА!--ЗАТОВА И МАСОВО СА СЕ ЗАПЪТИЛИ ЗА НИКЪДЕ С МУТРОПУТИНИСТИТЕ НА *** , ЗАЩОТО ТЕ СА ПОСЛЕДНАТА ИМ УТЕХА И ЖЕЛАНИЕ ЗА СПАСЕНИЕ!
29
6
 
9
 
! Отговори
ало Личев преди 1 година
по скоро си лижев....Пълни глупости пишеш. 1. Тиквата и сие, заедно с мутрофанова и Радев свалиха правителството. Всички медии в България, вкл и т.нар. национални телевизия, вкл и ти лижев---плюете непрекъснато против придишното правителство. ПП направили грешки, а нима Боко Тиквата за 12г. не ни направи най-бедни, най- изостанали, живеещи най-малко , с най-лошо здравеопазване и най-ниски пенсии. Припомням на г-н лижев--как бяхме преди Румъния и след 12 г. крадене от Тиквата сме далече от нея.
28
0
 
1
 
! Отговори
на преди 1 година
живка капките против алкоолната зависимост при турците и за тала6ит не хар4ат
27
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 година
Каква комуникация? Всичкото ПП е грешка!
26
2
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Всъщност ниската избирателна активност е най-силната ни гражданска позиция - искам да поправя въпросният доцент, защото тя е съзнателна неактивност, не несъзнателна. Поне при мен е така. С това искам да кажа, че със сегашната форма на политическо управление, икономичекси връзки и зависимости е свършено. ИСкаме да се върви към форма на управление Български Саракт, който да изключи от управлението на страната днешните финансови и икономически клики! Кратко и ясно! Агонията ще продължава,инак!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От поне 10г тайничко си мисля че Корнелия е къртица или иначе казано агент с подривна дейност внедрена в БСП за да го съсипе (не че ми дреме за БСП..). Е, колкото и невероятно да звучи май е истина :) С такъв лидер, вгравове не им трябват. Тази партия така и не разбра, че ако не се подмлади единственият им път е забвението. На следващи избори я съберат 5-6% я не ..
24
0
 
11
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
БСП загуби най-достойния си лидер Михаил Миков с отлична юридическа и алкохолна подготовка. Би бил страхотен президент.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не господин доцент, БСП беше ликвидирана от г-жа Лъжа,---------Лъжливи потомствени комсомолци сте вие, и времето ви мина.
22
10
 
6
 
! Отговори
fool преди 1 година
До Анонимен 20. Възрраждане нямат никакви идеи. Какви са им идеите? Да се върнем към времето на СОЦ-а? Русия не е бъдеще и няма бъдеще с нея, бляна по СОЦ-а трябва да бъде прекратен. 0 безработица и планова икономика НЕ работят, ние сме малка държава със сравнително все още разумна нация и поренциал за добри кадри. Просто трябва да се фокусираме върху продукти в висока добавена стойност ;)
21
5
 
14
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Не господин доцент, БСП беше ликвидирана от г-жа Лъжа, която пък беше вкарана там от Иван Костов. Жалко за столетницата, Дядото сигурно се гърчи ден и нощ в гроба!
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МУТРИТЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА ДОЦЕНТИ, ГЕРБ ОКУПИРА НАУКАТА