Гюров: Следваме принципи, няма да се коалираме с ГЕРБ

Според него ПП не бяга от отговорност
3 окт 2022 09:07, Петя Славова
49
Гюров: Следваме принципи, няма да се коалираме с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Коалиция с ГЕРБ няма да правим. Имаме принципи, които ще отстояваме. Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции", коментира след изборите Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" пред Нова тв.

Още по темата

Той благодари на хората, които са отишли да гласуват. "За нас резултатът е положителен. Виждаме потенциал в него, защото е първият резултат, който е истински на промяната. Миналата година имаше вълна, наказателен ход. Сега тези 20% са всъщност ясен знак на подкрепата, която нашата партия печели в обществото".

По думите му, парламентарните аритметики не помагат, по повод коалиции за съставянето на правителството. Той заяви, че за него е важно партията им да затвърди позициите си пред избирателите.

Гюров уточни, че партията му има ясна позиция, базирана на определени принципи, сред които изброи дълбока съдебна реформа, широка социална програма, подпомагане на бизнеса и по тези линии всички могат да говорят. "Не виждаме партии като ГЕРБ да съответстват на тези наши принципи", коментира той.

Що се отнася за правителство за една година с ясна програма, той заяви: "В момента има мандат, който отива при ГЕРБ. Ние показахме миналата година в една тежка ситуация, в сложна конфигурация от партии, които не са управлявали заедно, поехме отговорността и направихме правителство, което преведе страната през серии от кризи. Сега отговорността пада в партия ГЕРБ да опита да състави правителство".

Според него, ПП не бяга от отговорност. "Не бе наше желание да се стига до нови избори" и допълни, че не са в политиката с цел управление.

Що се отнася до идеята да се явят заедно на изборите с ДБ, Гюров каза, че решението е било взето заедно от двете формации.

По думите му, ПП би била ефективна и като опозиция.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До браво пич. Браво, браво, ама на следващите избори точно Порно Програмата ще бъдат на ръба за влизане. Така и не можахте в завистта и злобата да разберете, че ГЕРБ се справят най-добре. И айде стига с тези кражби и тем подобни - поне ЕДНА доказахте ли?
14
3
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 11. Ама само с омраза няма да стане бе, пич. Както и със злобната завист на такива невзрачни оххлюви като теб. Май нещо не си видял резултатите и кого предпочитат гласувалите?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото сте комунисти. Жалко за "интелигенцията", която е на нивото на утрепките от западна Европа...
12
4
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Като няма да се коалирате с ГЕРБ, т.ъ.п инатлив ганььо, отиваме отново на избори, пак ще гласуваме за ГЕРБ, докато ви уврат *** кратуни, че без тях няма да стане. Защото с всичките им кусури, те се справяха с управлението на държавата по-добре от всички.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доооооообре
10
11
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Само, че ти дрОгарю ГЕРБав Фрол, си изключително фрост. Може ли ПП да е Путинистка партия и да изгони 70 руски дипломати. Ако твоя мазен, тулипест лидер Еднолнижника от Банкя беше на власт, никога нямаше да ги изгони. Да не говорим ще оказа пълно съдействие на *** за Турски поток, заобикаляйки Украйна. Така че, айде моля ви скрийте се гнусни, безсрамни мутро-ДС-крадци, слуги на който дава пара. От вас родината заприлича на разграден двор и е пред разоад.
9
13
 
6
 
! Отговори
Браво пич! преди 1 година
Ей заради това на следващите предсрочни ще ви изберем отново. Тази *** мафиотска шайка ГЕРБ - ДПС - Каскетя, трябва да бъде изкорубена от смучене кръвта на нацията, която вече почти е пред разпад.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следвате си ината, щот сте недозрели. Може и да узреете, ако на народа не му писне да чака да се учите. Не били във властта с цел управление. Е, това е ясно отдавна, там сте с цел лява ръка десен джоб, няма значение в каква роля. Ако бяхте с цел управление, вчера нямаше да има избори.
7
2
 
16
 
! Отговори
ами, преди 1 година
Гюров, като няма да се коалирате за редовно правителство от което държавата има необходимост разпускайте седянката ПП и изчезвайте. Народът не е опитно зайче да си експериментирате с избори. Не гласува за кефа ви, нито за черните ви очи, а за да управлявате нормално държавата в полза на народа. Като не можете или не искате,махайте си.
6
5
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Не дрОгарю, не се опитвай да заблуждаваш читателите. ПП не са американски проект, а проект на другаря ти Радев, следователно ПП да се чете не "Продължаваме промяната" , а "Путинистка партия". Иначе, ако бяха американски проект нямаше така охотно да правят коалиция с Нинова и БКП.
5
3
 
10
 
! Отговори
Лена преди 1 година
мазния пак нещо говори пак се обяснява пак бнб на кУкУвУ лято
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A kakвo ни интepecyвa това нас, нормалните хора?
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте американски проект. Това сте вие.
2
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусни и долни хорица,кои луди гласувсха за вас бе????
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toзи gжeй и тoй изnълзя...