Ще се откаже ли Борисов от премиерското място, за да търси подкрепа?

Избори през януари не биха променили резултатите от вота
394
Ще се откаже ли Борисов от премиерското място, за да търси подкрепа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Андрей Рачев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има един много силен коз в ръката.

Той смята, че Борисов ще търси по-широка подкрепа, като се откаже от премиерското място и предложи временно правителство.

Още по темата
"Така шансовете се повишават", каза Райчев пред Нова телевизия.

"Това е блокиращо мнозинство, което няма да позволи на сбора на всички останали да направят мнозинство", коментира първите данни от изборите политологът Димитър Ганев.

"ГЕРБ не може да не се опита да формира коалиция. При този резултат и недостатъчна да управлява сам победа, не може да не се опита, защото ще се изложи", коментира Андрей Райчев. По думите му коалицията "без ДПС не става".

Според Райчев към ГЕРБ могат да се присъединят и "Български възход". БСП също е възможно да попаднат в подобна коалиция. “БСП е с много лошо постижение”, смята политологът. Въпросът, според него, обаче е дали ГЕРБ биха искали да управляват при такава формация.

Според Димитър Ганев, ако България отиде отново на избори през януари, резултатите няма да са със значителна разлика и "същите тези хора ще трябва да седнат заедно на масата за преговори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце ще ПОДАРИ на Нинова премиерското място , и работата спи !БСП са продажни , слуги на ДПС -20Г. , имат опита да слугуват , сега и на герб !
309
1
 
2
 
! Отговори
Емо преди 1 година
ГЕРБ и ДПС са сигурна коалиция.... ДБ- си позволиха много обиди срещу ГЕРБ през последните 2 години и незнам как ще преговарят евентуално.... Коцето и Янев ако не помагат,поне да не пречат......
308
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги е било така - десните партии по света вадят държавите от кризите, левите ги създават. ДБ обаче още не са решили - леви ли са или десни. Като се определят, ще стане ясно и кой ще управлява. Дали ще са ГЕРБ-ДПС-ДБ-БВ или ще са ПП-БСП-ДБ-БВ (за второто ще им трябва и Възраждане). БВ може и с едните, може и с другите - той е резервата и за двата отбора. Също така във втория случай естествено ще продължи "промяната", пардон - пропадането.
307
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не могат да подкрепят ГЕРБ, защото са прекалено леви (това и Асен Василев го каза в прав текст). По всичко изглежда, че ПП са младата смяна на БСП. Затова няма никакъв смисъл да се търси компромис, който да ги удовлетворява. ПП се хващат за ръчичка с БСП, Възраждане се разполага в същата политическа ниша като конкуренция - за проевропейска коалиция остават възможни останалите партии.
306
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Никога не съм гласувал за ДПС ама ще се окаже че в момента са най българската партия ! За съзжаление е така !
305
2
 
8
 
! Отговори
М преди 1 година
От Посолството ще кажат на Бойко да си ходи и обновените ГЕРБ заедно с останалите атлантици /разбирай протежета/ ще съставят така желаното правителство. Но ползата от него за България дали ще е реална или ще увеличи още повече колониалната ни и икономическа зависимост от Запада?
304
7
 
10
 
! Отговори
митко преди 1 година
Герб е престъпна групировка.Хора като Горанов,Добрев са за затвора.А за Боко Тиквата всичко е ясно и на децата-мястото му е при бай Ставри.
303
1
 
4
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Разликата с предишния парламент е очевидна. Сега не може бъде съставено правителство без участието на една от партиите Герб, ДПС, Възраждане. Пълен провал на квинтета Корнелия, Кирчо, Кокорчо, Слави и Христо Иванов. За година и половина вместо да изчегъртат модела Борисов, с инфантилното си поведение и газови далавери, те успяха да върнат Тиквата в управлението.
302
7
 
4
 
! Отговори
manwithnoname преди 1 година
Боко да ходи да си гледа внуците в Банкя. Да правят една коалиция ГЕРБ+ПП+ДПС и да се хващат на работа, че ми писна от тия депутати и техните избори.
301
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо ДПС да не участва ? БСП може... а ДПС неможе ? Щонтака бе хора ? :) Турчина да ви е спрял газа или да ви плюе ?
300
1
 
7
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Вероятно на всички партии им е ясно_- който е направил коалиция с мафиотската партия,отива в небитието..Примери- колкото щеш!
299
5
 
9
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Днес е 3 октомври.юТиквата обеща,че ако са първи,ще направи хляба 10 ст.и бензина един лев!юИ какво стана? Отново хвалби,опашката лъжи и манипулации,просто това си може човекът,това прави!
298
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ,,Анонимния,, с големите букви, няма ли свян? Плащат му, за да пише, но поне да вложи малко въображение, брътвежи на селски бабаит!
297
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Има две 'но': Първо, ББ и леля Корни не могат да се дишат. Второ: К.Нинова ще изчака резултатите от гласуването в САЩ и Канада, макар че не се очаква гласовете за ПП да бъдат достатъчни ПП да навакса изоставането. РЕшаващо е в коя посока ще потегли Възраждане - към ГЕРБ или ПП. По-вероятно е поне засега да не се ангажира с участие в кабинет и да държи на позицията си на единствена русофилска партия в България, докога - не се знае.
296
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП Възраждане нищо чудно да изчакат дали няма да се наложат нови избори преди да се съгласи да влезне в състава на кабинет предвождан от ББ.Отделно К..Костадинов не би се решил да изгърми на халос патроните на единствената русофилска партия в България.БСП под диктата на К.Нинова пое откровено русофобска позиция. По-вероятно е ББ чрез А.Доган да се опита да привлече ДПС за такъв. Евентуален съюзник бе могъл да бъде Български възход, а защо не и онези, за съжаление мушики, от ДБ.
295
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция ще има и то много здрава. ДБ са част от СДС навремето, така че са вътре. БСП повече власт няма да видят, затова ще се прегурнат с ГЕРБ. Към тях добавяме Стефан Янев и всичко е бетон.
294
3
 
8
 
! Отговори
Anonymus преди 1 година
Няма да съберат хора за коалиция. Единствената им надежда са ДПС и веднага после вот на недоверие и протести :)
293
6
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Борисов от 35% гласували има 1/4 вот, т.е. истинският вот на Борисов от всички, които имат право да гласуват е едва ... 8, 75%!!!
292
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Накъде ще тръгнат след изборите ПП ? А бе, като натиснете бутона на казанчето , интересува ли ви на къде тръгва съдържанието от кафявия салон?
291
6
 
11
 
! Отговори
бай Таци преди 1 година
Давай баце Бойко!!! Haплюнчи му глвъта и ги почвай по домова книга!!! А чaлгapя може и да го завториш!!!