Социолог: След изборите съставянето на кабинет ще е трудно

Потвърждава се негативна тенденция на избирателната активност
3 окт 2022 09:55, Петя Славова
8
Социолог: След изборите съставянето на кабинет ще е трудно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на прогнозираната е избирателната активност на предсрочните избори на 2 октомври. Така коментира пред БНР Яница Петкова от "Галъп интернешънъл болкан".

Още по темата
По думите й, около 2 600 000 души са отишли да гласуват вчера и уточни, че това потвърждава една негативна тенденция. "Тя се отразява и в резултатите на някои партии. Резултатите показват, че ГЕРБ-СДС е първа партия, която дори е повишила гласовете си от миналите избори", добави Петкова.

Според нея, има признаци да се мисли, че избирателните списъци са некоректни.

"След всеки вот това се обсъжда. Актуализираните данни ще ни помогнат да разберем каква реално е активността в страната ни"

По отношение на възможни коалиции, Яница Петкова каза, че според нея такива не са възможни.

"Струва ми се, че партиите очакват окончателните резултати да се обявят, за да започнат да водят реални разговори, но съставянето на кабинет ще е трудно. Няма партньори, които да съберат необходимия вот. Струва ми се, че и желанието да се поеме някаква отговорност за съставяне на правителство се избягва", каза социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
СПОКО ,БЕЕЕЕ... преди 1 година
ПРАВИТЕЛСТВО НЕМА ДА ИМА .....А , АКО ПО СЛУЧАЙНОСТ СТАНЕ ...НЕМА ДА ИЗКАРА И МЕСЕЦ....ТОВА СА ВСЕ *** ОТ СОЦ-ОБЩЕСТВОТО , НЕКАДЪРНИ И БЕЗПОМОЩНИ ПРЕД ПРОБЛЕМИТЕ НА ДНЕШНА ЕВРОПА И СВЕТА!....
7
0
 
5
 
! Отговори
Сеиржия преди 1 година
Най-големият цирк беха журналистките, които интервюираха Киру и Кокоро сле дизборите. те беха изпаднале в неква смесица от истерия, страх и паника и една връз друга пърхаха с крила и кудкудякаха в опит да сватосат ПП с ГЕРБ. Особено усърдна, бе онаа, Беновска;))) Не знам дали така усърдно вдига краката, както лесно сватосва две партии, но бе доста грозна сценка, на уплашени женуря;)))Явно има какво да губят, от една такава ситуация;)))
6
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не думай, социолозе.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..поне няма да гледаме гроз...ните мутри на тошко и балабановия, и оная фъфелка ,че не и помня името
4
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
при тази изб активност герб и пп какво са спечелили кого са победили коалицияне виждам как и кои с кого затова герб връща мандата и отиваме на избори 2023 г
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България - президентска република!
2
1
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Чалгаджийството на Слави и Тошко успя да провали протеста. Вече няма революционна ситуация за отстраняване на ГЕРБ от властта. Трябва да стане, но ще бъде дълъг път. ГЕРБ са се окопали и в съдебната система и в местната власт. Оттам трябва да се изчистят. През следващата година има местни избори. А и на Гешев ще му дойде реда. ......... В началото на следващата година отиваме пак на поправителен изпит. А дотогава - Гълъб Донев.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква стана тя. Бай кюлчан сикаджийски щеше да се завръща победоносно яхнал бял жребец,а то ...,появи се на жълтакава ***,при това трикрака. Абе видими резултати.