Стойчо Стойчев: Предстои разпад на НС и нови избори

ПП и ИТН са дестабилизиращи фактори Цветанка Андреева
Обновена: 3 окт 2022 22:17 | 3 окт 2022 22:15, Нели Христова
65

"Основните сили, блокирайки се взаимно, ще блокират всеки опит за съставяне на правителство с първия и втория мандат. Не математиката, а формулата е трудна в случая. "Продължаваме промяната" бяха бързи и категорични, че няма да участват в управлението, без да дават алтернатива. Не казват какво ще направят, ако получат втория мандат. Те блокират едно правителство", каза политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя коментира призива на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, Румен Радев да свика Съвета по сигурността.

"Ние сме парламентарна република и ако основните участници, които снощи електоратът им отсъди, не желаят да разговарят, при закрити врата при него легитимират неговото управление. Докато те обясняват, че няма да се коалират, без да предлагат алтернатива, Радев е взел важно решение за съдбата на Украйна - концентрацията на власт в едно лице е изключително опасна", добави Андреева.

Тя видя "Продължаваме промяната" и ИТН като дестабилизиращи фактори.

"За пореден път виждаме как политическият инженеринг води до дестабилизация на политическия модел. "Продължаваме промяната" и ИТН са основен дестабилизиращ фактор. Предстои разговор за конституционни промени. Радев не можем да го виним, той се възползва от тази власт да осъществи личните си политически проекти и амбиции. В тази ситуация стои като страничен наблюдател", прогнозира политологът.

Пиргова е убедена, че ще има силен наказателен вот срещу тези, които провалят съставянето на правителство. И това няма да е една партия, защото няма да е един виновният, че няма да има кабинет.

Доц. Стойчо Стойчев прогнозира разпад на Народното събрание и нови избори.

"Продължаваме промяната" не са достатъчно наивни и да тръгнат към коалиция, която да се разпадне по предходната. След като и от ДБ категорично завиха, че не искат да подкрепят мнозинство, по-скоро ще отиде парламентът към разпускане. Това е отговорност на тези, които не искат да участват в такъв тип разговори. Разбирам, че борбата с корупцията е приоритет на България от 30 г., но не може всичко да ти е приоритет в едни коалиционни разговори. Ако ДБ искат да го направят, управлението на Румен Радев е готово за ново издание", заяви доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Политологът заподозря част от партиите, че целенасочено работят към едноличното управление на Румен Радев.

"Бившето управляващо мнозинство, което издигана този президент, работи за неговото еднолично управление в условията на липсващ парламентарен контрол. Ще гласуват и ще му остават един бюджет, а това ще бъде бюджет с предизборни цели", допълни доц. Стойчев.

Той не вижда нищо фатално в едноличното управление на президента, но това, по думите му, е "формална диктатура". Стойчев прогнозира служебният кабинет да продължи да управлява още 2-4 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя като се е родил доктора е проплакал първи, такъв е "хубавец".
37
4
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
И що така? Имигрантите нямат ли бъдеще? Аз останах тук. Никой нико не ми е откраднал в сравнение с Преди. Мен ме окрадоха основно по време на соца.
36
0
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Защото няма как иначе. Безсмъртни няма. Всеки по реда си. Не се бутайте!
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откраднаха бъдещето на мен и на децата минаправиха ме имигрант
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ще отидем ,въпроса е как и защо така ?
33
3
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
На теб какво ти откраднаха, че така ревеш?
32
0
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Там, където ще отидем всички. Вкл. И ти!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без Танов ,без Мишо няма ги ,къде ли са ?
30
5
 
4
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
ПП= Детска градина " Малкият Принц".
29
6
 
8
 
! Отговори
субективно преди 1 година
То пък онези които ни крадоха 12 години какво искат , пак да им вървят по гайдата, но няма да стане, браво на ПП не се продайвате
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стадо ,та дрънка избра най големият чобанин и касапин на България! Чобанин от сърце и по душа ,Аз съм пр ос т и вие .......
27
5
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
И с Мишо и без Мишо, и с Танов, и без Танов - КРЕДИТНИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ НИ ОЦЕНЯВАХА С НАЙ- ВИСОК РЕЙТИНГ И НИ ДАВАХА ЗАЕМИ С НАЙ- НИСКА ЛИХВА. НЕ КАТО СЕГА!!! КИРО НИ НАБУТА В НАНАДОЛНИЩЕТО. СЕГА - ДРУГ ДА НИ ИЗМЪКВА! ЕХ ,ЧЕ ВЕСЕЛО!!!
26
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А разпад на ЕС кога :)))
25
5
 
10
 
! Отговори
Психолог преди 1 година
На Кирчо на челото му е написано: Инфантилен тарикат. Добре че, Макар и Чак сега, и д- р Гълъбова го прочете.
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРЕ се бутна сам!!!БУТНА го неговия коалиционен партньор! ГЕРБ, нито имаха достатъчно депутяти, НИТО искаха да ги БУТАТ, в тяхен интерес беше да продължат да се набутват сами в калта!!! Ама, ИТН ги свали! И сега е много интересно как ПП сами се закопават с троснатото на 3 годишно: ЕМИ, НЯМА ПЪК! А бонусът е и коментара на КОКОРЧА, че те не искали 0-лев бюджетен дефицит...те си искали да си харчат и да усвояват заеми (познайте, след това...следват ДАНЪЦИТИ)....ПП са БСП2, Кокорча сам си го каза!
23
3
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Значи Възраждане блокират правителството, ясно. Защо нито една дума за Костадинов тогава?
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости виновни били ПП ,те ли управляваха последните десет години! Ало Танов съм ,не бе Мишо бирата съм ,аз съм *** и вие .....*** ,пържоли за кучето,записи ,снимки,СИК кой е той?Български премиер!
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото сам си направи,никой не може да му направи.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя същия блъскаше протестиращите срещу гербавите, Гешев и ДПС сега станал трабадур на сикаджията от Банкя. Гербавите да се стягат и да правят правителство с ДПС и Копейката и да покажат как спасяват България, нали те бутнаха Кирчо е сега да ги видим.
19
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Това може да стане само с участието на Възраждане в правителството!