Борисов - готов на отстъпки, възможна ли е коалиция с ГЕРБ?

Победителят в изборите предложи диалог на партиите
4 окт 2022 22:25, Петя Славова
136

Има ли възможност за коалиция и съставяне на правителство с мандат на ГЕРБ-СДС след като Бойко Борисов предложи на всички партии и коалиции, които влизат в следващия парламент, да седнат да преговарят? На този въпрос отговарят експерти в ефира на "Денят ON AIR".

Според журналиста Валерия Велева, предложението на лидера на ГЕРБ е екзотично. "То обаче е вариант не толкова за съставяне на правителство, колкото за това партиите да седнат да си говорят. Това е първата стъпка за съставянето на някакъв вид управление, което да преведе страната през следващите няколко месеца.", уточни тя.

Политологът доц. Милен Любенов е на мнение, че отговорността за съставяне на правителство е на ГЕРБ, тъй като именно те са били инициаторите на вота на недоверие, който свали кабинета "Петков".

"Те обаче демонстрират бягство от политическа отговорност със своята идея, защото е много странно в какво качество  Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще водят разговори. Политически разговори се водят от политически партии", поясни той.

Според него всички разговори за реформи са можели да се проведат още в предходното Народно събрание.

"Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП могат да бъдат конструктивна опозиция и да дадат 100 дни на едно правителство на ГЕРБ, ДПС и партията на Янев, за да видим какви реформи ще направят", коментира политологът.

Велева констатира, че в "предишния парламент всички са били грешни, заради което са получили този шамар".

"До момента слушахме единствено: "С този няма да се коалираме". Те изкопаха не червени линии, а ровове помежду си. След като се видяха катастрофалните резултати от тези избори, те продължават да се държат по същия начин - това не е отговорно поведение", категорична бе тя.

В ефира на Bulgaria ON AIR двамата събеседници не успяха да постигнат съгласие относно това дали кабинет на малцинството би бил работещ вариант.

"Вариантът за експертен програмен кабинет се лансира преди няколко месеца от определени кръгове, свързани с ГЕРБ и ДПС. Ако се стигне до такова сега, зад него ще стоят същите интерес. Стефан Янев вероятно може да си кооперира и с ГЕРБ, и с ДПС", обобщи  доц. Любенов.

Велева заключи, че страната е обзета от политическо безумие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Ралица Да ти мочам на държавника !,, Сирака, , сам станал,генерал кмет ,премиер .........Чалга ,самолети ,хеликоптери ловни стопанства ,мис дУпе ,Вежди ,уйски ,пури ,чевермета , жит бол ,кражби, паталогични лъжи и накрая ,най бедната държава ,болна и умираща нация . И още не е платил за ползването на хеликоптера с чалгаджииките и плюскането в ловното стопанство на ДПС .
50
0
 
4
 
! Отговори
Една бе ралица преди 1 година
девойка...........
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление България е такава каквато я направи Борисоф....А тя е...Бойко може да влезе в затвора освен ако Бойко не реши да влезе в затвора.Това не виждам скоро да се случи Защото Бойко няма намерение на влиза затвора докато дава заявки за задържане в политиката Може Но ако се води политически затворник
48
13
 
11
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
*** чрез машините на мадуро инсталира герб начело на държавата за да теглят заеми и да купуват рисунки на самолети. БОЙКО ОМРАЗЕН, БОЙКО НАПАСТ, БОЙКО ПРЕДАТЕЛ, БОЙКО БОЛЕСТ, НАЙ МРАЗЕНИЯТ ЧОВЕК В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ПОДАРИ НА САЩ, ЗА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ, СЕГА ГО ВЪРНАХА ЗА ВТОРИ ТРАНШ.
47
3
 
17
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ДО 63 УБИЙ ПРОСТАКА С МЪЛЧАНИЕ РАДОЙ РАЛИН
46
10
 
13
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ Е СТЕБ ТЕЗИ ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИСТИ ЛОДКАРЯ САМО ДА ПОПРЕЧАТ ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ЗНАЯТ ЧЕ СА ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ВЪН ТАКИВА СЛАБАЦИ ТАКИВА ПРАЗНОГОВОРЯЩИ ПАРЛАМЕНТА НЯМА НУЖДА НЕКА УПРАВЛЯВА РАДЕВ НОЛИ ЮМРУК ДЪРЖАВНОСТ ДОКАРА БЪЛГАРИЯ В ТАЗИ ПРОПАСТ И ДА ЗНАЕТЕ БОРИСОВ НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН ДА ОПРАВЯ БАКИИТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИСТИ НЯМА
45
10
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Направят ли кабинет - герб или пп дрешките и пьтя за гьрция стига мизерия
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисоф можеше да прави отстъпки преди изборите.Например да се оттегли от политиката и се предаде на правосъдието.Сега това не са отстъпки .А постъпки за нова власт.Той прави опити да влиза А не да отстъпва от властта.
43
14
 
14
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Няма по-срсмна, по-заразна и по-смъртоносна болест за България от герберастията!!! Който от политиците ни отиде на разговори с гнусната банкянска мутра става същият национален предател като тиквата!!! Мутрите на въжето!!! А продажните журналисти, които са на хранилка при тиквата да се бойкотират!!!
42
15
 
9
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Бойко за какво се давах по магистралите ти за без пари? Колко гласа ти събрах като си лягах с всеки срещнат? Излъга ме Бойко, за теб гласувах, а няма да те гледам пак всеки ден по телевизора. Къде си Бойко, липсваш ми. Само да не ме смениш и мен с друга Мата Хари.
41
9
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
По добре гьльб отколкото - паси или канадеца - за -14 г при тях никакво развитие заплати като в африка но щом си ги харесвате заслужавате да ви оправят както знаят
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисоф може да прави отстъпки в затвора.Канчето с храната си.Леглото на долния етаж и други такива.
39
14
 
10
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Няма по-срамна, по-заразна и по-смъртоносна болест за България от герберастията!!! Който от политиците ни отиде на разговори с гнусната банкянска мутра става същият национален предател като тиквата!! Мутрите на въжето!!! А продажните ***, които са на хранилка при тиквата да се бойкотират от всички!!!
38
17
 
17
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОИСОВ единствен постъпи като истински държавник тези дето сега са избрани всъщност за какво са искали изобщо да ги избират щом не желаят да помогнат на България ВЪН и оставете България да се досрути Радев да си управлява и после шайки еднодневки при чалгарите това е вашият път ариведерчи бамбини
37
4
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Бойко прави всичко възможно за да няма коалиция с ГЕРБ, но се опитва така да го представи, че все едно всичко е направил, но просто мал шанс, властта е като топка на мач на националния отбор, той къде я рита, тя къде отива, само тя си знае. След седмица ще застане като перука след мача когато Македония ни смаза, ще се оправдае с отбора на който е залагал такива надежди, но така е в спорта. Сам тайм вин, сам тайм люс, фърст парт 50/50, секанд парт нат со гуд.
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкоооо, бензина кога пада? Нали обеща че още на другия ден ще свалиш с лев?
35
10
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Пп и герб са двете страни на една и сьща монета - който и да сьстави кабинет от тях ние по добре няма да станем - опасявам се да не стане по лошо
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков Мъжкаря излезе сам самичък срещу акулите, на живо в прайм тайма на БТВ. А ГРОБ'арите избягаха. Добре че беше Каримански от ИТН да защити ГЕРБ.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вуждали ли сте Тошко от Има Такъв *** Народ? Избирателите му го търсят да го бият.
32
7
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ми той бацо ще си пие с доган на росенец а паси и плевнелиев или в краен случей кьдравия ще се грижат за матряла