Гуцанов уверява: БСП не е в криза, има варианти за управление

Служебният кабинет на Радев ни атакува, заяви социалистът
33

Трудни избори за БСП, като социалистите останаха пета политическа сила след вота в неделя.

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да подава оставка и заяви категорично, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС.

Още по темата
"Първата политическа сила трябва да направи всички усилия да състави правителство. Това е отговорното и държавническото поведение. Видяхте, че БСП по този начин се държахме в предходния кабинет", коментира Борислав Гуцанов от БСП в "България сутрин".

Според него има няколко варианта за управление на страната след изборите.

"С "Продължаваме промяната" имаме диалог, така че с тях, ако се стигне до втория мандат, ще водим разговори. Ако има трети мандат, дано да не се стигна до това, също ще водим разговори. Не виждам как би могъл да стане разговор с ГЕРБ. С ДПС нашите отношения са силно охладнели. Остават останалите политически партии. Въпрос на държавническо поведение и мъдрост. Може да сте сигурни, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, без някои компромиси, които са недопустими", каза Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се говори за това накъде върви България и кое е най-важното за тази зима - за БСП е да няма енергийна криза, да няма хора, които да умират от студ и глад и да има мир. Той поясни, че са очаквали да вдигнат резултата си на тези избори, защото благодарение на БСП са се направили неща, които предходното правителство не е успяло за пълен мандат.

"Не считам, че е в криза БСП. Необходими са безспорно сериозни укрепителни мерки в БСП, за да можем на следващите избори да направим резултат, който да бъде достоен. България се нуждае от една модерна левица, която мисли за държавата, каквато е БСП. Имаше силно концентрирана атака към БСП. Стана така, че голяма част от кадрите, назначени от БСП, бяха освободени през периода на служебния кабинет. Аз не видях от служебния кабинет и от Радев атаки към ГЕРБ, ДПС или "Възраждане". Нещата бяха концентрирани основно към БСП и малко или много към "Продължаваме промяната", изтъкна Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са недосетливи. Радев подкрепя само Копейкин. Него не критикувал нито веднъж, нали и според двамата юначаги "Крим е руски".
25
0
 
1
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Вариантите ви за управление са като на разбита подводница - бавно и към дъното :D
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори ще гласувам за онези, които обещаят да забранят проруските партии със закон.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен бесепарите са много по-безобидни от възрожденците. Макар и застряващи, повечето им избиратели са в голямата си част поне със средно образование. Което не може да се каже за недоучилите избиратели на Възраждане. Гастарбайтерският им вот ни вкара в това малоумие. Измислени патриоти - с едните лозунги живеят.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са изборните резултати в Крушовица?
21
0
 
3
 
! Отговори
Гуци-гуц преди 1 година
БСП ще си отиде по Коледа, като много знайни и незнайни прасенца!
20
1
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Кратко пояснение: ГАПС / FMS - ГЪВКАВИ, АВТОМАТИЗИРАНИ, ПРОИЗВОДСТВЕНИ СИСТЕМИ.
19
0
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Червената мафи-отска групировка се раздира от вътрешни крамоли кой да води бащина дружина. Какъв ужас. Уволнената от собствените си партийни функционери за далавери, подкупи и корупция, бяха я инсталирали от пп лъжци-те и крад-ците за "вице" и "министър" на индустрията??? Тя, която не е чувала какво е шмиргел, да не говорим за ГАПС / FMS - успя да "изкачи" Българската Индустрия до висините на Европейските стандарти??? От това има ли по-голяма подигравка с нашата родна, мила индустрия???...
18
0
 
1
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
БСП не е в криза,а просто умря,благодарение на шпионите от Козяк и слугинята им от Крушовица.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ап преди 1 година
Откакто *** управлява БСП запада все повече и повече!!!Курнелчето да е спечелило някакви избори????Абсолютно никакви!Тая кикимора е ***,проста,алчна и гьон сурат!!Колко хора напуснаха партията---много.Тя пропъди всички кадърни,обгради се с *** и сега няма да подавала оставка???Сега ако не я махнат тая разсипница на следващите избори,ще води ,,бутикова партия,,
16
0
 
2
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
КОИ БЯХА ТИЯ БЕ,БСП.?.......АХАААА,ЧЕРВЕНАТА МИЛИОНЕРСКА МАФИЯ=---------ЛЯВАТА ЛЕВИЦА,ВОДА НЕНАПИТА
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая левица с лидер леля Корни си е чиста десница. Не се отличава по убеждения от ДБ и ПП. Нинова е изперкала и както я гледам, е вече съгласна и на министерско кресло в кабинет на машите на САЩ. Членовете на НС не знаят за какво са там и какво се готвят да правят. Добре че са старците на 70 и повече години, та все още я крепят. Станишев заряза и Нинова, и БСП да си трошат главите.
14
1
 
1
 
! Отговори
Карамелов преди 1 година
Не сте в криза. Само губите почитатели. А те бягат към ,,Възраждане" и гласуваха за тях.
13
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ако ЕООД-Нинова не е в криза, значи Стрина Нина никой не може да я измести от стола. Настанила се е като Кук'у'вица в гнездото на Позитанският диспансер и така се окопала със слугинаж и партийни врътки, че няма отместване! Важното за партията е, че врътнаха някой друг трансфер до Дубай, а останалото е колко пенсионера могат да излъжат, че им пука за тях!
12
0
 
5
 
! Отговори
ОФ преди 1 година
Разбира се , че БСП излиза от поредните избори, още по - узряла ,още по- укрепнала , още по- единна и това й дава правото в следващите избори да се нареди на първо място ОТ ДОЛУ НАГОРЕ - в абсолютна криза сте и не ставате за нищо, освен да си пълните джобо вете и да залъгвате малкото останали ви последователи - по-добре без вас !!!
11
3
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
На БСП липсва най-достойният лидер Михаил Миков с отлична юридическа и алкохолна подготовка.
10
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Изглежда на никоя партия не пасвате, за това на следващите избори ще се борите за шестото място.
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуцанов срещу Паргов.
7
2
 
4
 
! Отговори
Внимавайте с този.. преди 1 година
По план иска да обяви РЕФЕРЕНДУМ за Варненска народна република, която да влезе в състава на Русия на Путин...... Киро и Асен само с БСП искат коалиция......ДАНС- Мислете