Йотова притеснена от нихилизма на ГЕРБ от нощта на изборите

Трябва да намерим възможност за съставяне на кабинет, на мнение е тя
Обновена: 4 окт 2022 13:25 | 4 окт 2022 13:25, Нели Христова
31
Йотова притеснена от нихилизма на ГЕРБ от нощта на изборите
Снимка: БГНЕС

"Трябва да намерим възможност за съставяне на правителство. България има нужда от сериозни и грамотни хора, които да я преведат през кризите", това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти преди церемонията по връчване на наградите в десетото издание на националния конкурс „Кмет на годината“.

"Не знам дали има политическа сила, която да е доволна от тях. Що се отнася до президентската институция - ние ще спазим всички конституционни текстове - и по отношение на свикването на Народното събрание, и по отношение на консултациите с партиите", коментира Йотова резултатите от изборите.

Тя изрази притеснение от това, че носителите на първия мандат - ГЕРБ, "започнаха с отрицание и нихилизъм още от нощта след изборите".

"За съжаление, за втори път след вота през ноември миналата година, БСП, лявата партия в България, е във втората половина на класацията на българските политически формации", заяви още вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Popо преди 1 година
Йотова и Радев имат главната заслуга за съсипването на парламентаризма у нас!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотива иска да му каже, че силата е с него и да не се обръща ни на запад, ни на изток ни към Козяк ни към Драган Цанков, а те да идват на крака при него.
23
0
 
0
 
! Отговори
Стефчо тих бре преди 1 година
До Реалист. Ти си един обратното на острото зъболекар, комплексар.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НИТО Е ГРАМОТНА..А ти защо си си защитил минусите? Кажи бе, хитрец?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.9 Ясно е, че ще има служебно правителство, но вие, политиците от ПП, БСП и ДБ си помислете откъде ще събирате хора да гласуват за вас. Онези двамата маши на САЩ ще си хванат куфарите и ще офейкат там, откъдето ги изпратиха да досъсипят БГ, но МРавояда, Гнома и дебеланата от дунавските села остават тук. Ако смятат,че хората ще ги подкрепят, жестоко се лъжат.Да си търсят наивници да гласуват.Политиците са лъжци и сметкаджии.
20
3
 
4
 
! Отговори
НИТО Е ГРАМОТНА.. преди 1 година
НИТО Е КРАСИВА......
19
7
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
ГЕРБ два пъти ги сваляме от власт и два пъти с помощта на откраднатите от тях стотици милиарди, ГЕРБ свалят редовното правителство. Трудно ще се отървем от мутрите.
18
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Новите за 6 месеца откраднаха много повече от Герб за 12 години: 9 милиарда през Декември, по 500 000 седмично, от посредниците за газа 1, от горивата, от цената на тока, при ниска себестойност, от спряно строителство и ремонт на пътищата, от договори и хонорари, от завода за ел. автомобили и т.н.... 11 милиарда е дефицита на България към момента, а Борисов остави 9 милиарда буфер. ПП, ДБ и БСП заедно със служебните на Радев от ДС обраха и счупиха България. И сега пак Герб виновни.
17
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Илияна Йотова пак се обърка. Не е важно, дали партиите са доволни, а дали избирателите са доволни.
16
3
 
10
 
! Отговори
ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Старата вълна се показва по цял ден лапат и се чудят на кой да дадат границата с Турция магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и....... какво свърши президентът през тези 2 мандата. Нищо
15
2
 
18
 
! Отговори
?? преди 1 година
Не се притесни когато "колегата" ти излезе с вдигнат юмрук,даже гордо крачеше до него! От този юмрук тръгна всичко ,така че не коментирай и ти,че вече много ни дойде от приказки и никакви дела! Светлина в тунела няма и даже става още по тъмно !
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
едно от най-противните лица на прехода.
13
6
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Някакъв мутант се бил "притеснил? Що ли не вярвам ? Тази може да се притеснява само, ако убягва сценария на Превратаджията Радев и ДС-сектата зад гърба му, за дестабилизиране на държавата и натрапване управление от азиатски тип!
12
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еааа, как се ГЕРБ са виновни, веднага след резултатите корулираните казха, без ГЕРБ, Ристю и той с 200 вика... сакън, ама ГЕРБ виновни. Със сигурност са най-малкото зло, жалко, че не спечелиха пълно мнозинство, ами пак тъпотиите на ДБ и ПП ще търпим. Поне Зомби-мен отпадна, вероятно е с македонци е в космоса.
11
8
 
11
 
! Отговори
Антикравар преди 1 година
Абе щом Вицекравата припозна в ГЕРБ, "сериозни и грамотни хора" значи се досещайте какво е нивото на преиднетската институция с Мунь и Узунов начело, а и на масонската ложа "Слънце" на Гергов;))) Лъсна и другата голема Лъжа,ч е Мунь и Узунь са срещу ГЕРБ, поборници срещу ГЕРБ;))) Питайте Павел Михайлов от БСП, другият от заверата на Узунов, дали е срещу ГЕРБ и от коя партия е общинската му администрация;))) От ГЕРБ!;)))
10
1
 
22
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Тая кой я има за човек изобщо ? Успя да се уреди до животно в политиката и парите без да има и грам принос за държавата. Някой да каже какво е направила ?Добро или лошо.Нищо.Едно голямо нищо.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебно правителство бе дрОгарко!
8
0
 
19
 
! Отговори
гост преди 1 година
До АнонименKoмунягaтa мисли само за себе си! Всичко останало му е казано.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път Йотова да казва не какво мисли, а каквото са и написали.
6
6
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Абе *** смотана нали вие ги накачулихте кадрите на ГЕРБ пак на клона, какво ревеш сега ? Хайде сърбайте си попарата с Кремълския президент. Да ви го набият до ушите ..... нещастници