Крум Зарков: Национален съвет на БСП е последният шанс за партията

Слабо представяне на вота, левите избирателите не го заслужавали
27
Крум Зарков: Национален съвет на БСП е последният шанс за партията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети“. Това заяви пред bTV министърът на правосъдието и член на БСП Крум Зарков.

“Ако се даде шанс на българските социалисти, да се организират, да вдигнат поглед – резултатите ще дойдат. Лявото е ключова тема за българската политическа система“, добави Зарков.

„Инат под маската на твърдост и лоялност. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това. Следващият Национален съвет за БСП е последен шанс за партията. Очаквам заявление, че така не може и трябва да се вземат следващите стъпки, заложени в устава“, допълни той.

Зарков отчете, че е успял да изпълни основните си задачи като служебен министър на правосъдието и коментира, че изборите са преминали спокойно, а резултатите са били признати от всички сили.

„България е единствената страна без закон за личен фалит. Има хора, които са добросъвестни, но не успяват да си покрият задълженията. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да организира нещата и да получи втори шанс. Важно е да за се защитят тези, които желаят, но не могат, а не тези, които хитруват“, подчерта служебният министър, уточнявайки, че трябва да се спре нерегламентираното събиране на вземанията.

„Понякога се използват методи, при които дългът става не толкова трудно събираем. Много хора разбират какво казвам. Омбудсмани са предлагали много такива законопроекти, които не са били приемани. Предлагаме добра рамка и се надявам политиците да не се огънат. Интересите на кредиторите са попречили на приемането на този закон“, посочи той.

Предложенията предвиждат различните дългове да бъдат събрани в едно, да се опише имуществото на длъжника, а след това да се изготви план за погасяването. Ще има възможност за опрощаване на дълг, но след решение на съда.
Според министъра кредиторите също имат интерес от това, а не да продават дълга на колектори. Законопроектът е заложен в Плана за възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРЮ ЗАРКОВ,ДРУГАРКАТА НИНОВА ИМА МИСИЯ ДО ГОДИНА-ДВЕ ДА ИЗХВЪРЛИ БСП ОТ ПАРЛАМЕНТА И ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА ЗАВИНАГИ!НЕ И ПРЕЧЕТЕ!
3
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
След 1989 година няма центристки и леви партии сред значимите партии в България. След 1989 година БСП вече не е лява партия, а най-дясната от значимите партии. Пред БСП има две възможности - да стане лява партия или да продължи да е дясна партия и да отпадне от парламента в обозримо бъдеще. Засега там върви второто и тези само 232947 гласа сега за БСП, още ще намаляват.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТИДЕ КОНЯ В КАНАВКАТА!ДРУГАРКАТА НИНОВА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ОРДЕН ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ,ЧЕ ИМ ПОМОГНА ДА СЪСИПЯТ БСП!
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е по известно - крум зарков - 6и6иткoф