Партиите нямали полезен ход, но ще има съвет отвън да се състави правителство

Искаме ли средства от фондовете за възстановяване, трябвало да има кабинет
Обновена: 4 окт 2022 09:00 | 4 окт 2022 08:57, Камелия Цветанова
126
Партиите нямали полезен ход, но ще има съвет отвън да се състави правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните“. Това коментира пред bTV бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

Още по темата

„Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

Според него „ще има съвет отвън“ да се състави правителство.

„Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

„Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските партии не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
12
 
! Отговори
'айде на шосето преди 1 година
'айде, че шофьорите на булдозери и асфалтополагащи машини чакат на полусъединител!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да направят обща коалиция всичките, че после като бием с тоягите да не се двуомим кого да пожалим. Всички са отрочета на чужди господари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже и да падне правителството, отначало ще се сформира, за да може да се подпишат някои спешни договори - за газ, за някой друг ЛОТ и т.н.
19
0
 
8
 
! Отговори
алчни,но не са луди преди 1 година
Алчни са за власт, но не са луди да оберат протестните негативи на високите сметки за ток и парно през идния отоплителен сезон... ако изобщо има топло и светло де...
18
0
 
12
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Нашите партийци Не вдяват от съвети как ще е по- добре за държавата, защото Не са държавници, а довлечени от кол и въже случайници с комунистически корени. Пфу!
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НОВИЯТ ПАРЛАМЕНТ:ГЕРБ-СДС 67; ПП 53; ДПС 36; ВЪЗРАЖДАНЕ 27;БСП 25; ДБ 20; Бълг.ВЪЗХОД 12. НЕЩО МНОГО СТЕ УНИЛИ И НЕ ЧУВАМ ФАНФАРИТЕ НА КЛАКЬОРИТЕ !!! ИХУ,ИХУ И ПОСЛЕ ТИ-И-И-ХУ... ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДОКАТО ОТСТРАНИМ КОРУМПАТОРИТЕ И КОРУПЦИЯТА НА ГЕРБ-СДС,ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ БИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме фондове за възстановяване. Не искаме европари, които да ни заробват след това. Правителство е ясно, че няма да има
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аа рубляците видимо тук не искат пари от брюксел, рублите им са достатъчни...
14
17
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Да припомня. В деня в който Боко ни вкара в чакалнята на Еврозоната, Рундю руснака вдигна юмрука. Сега щяхме да сме с Хърватска, ама на....... Комунисти. Няма да ни пуснат лесно opkитe.
13
9
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Съвет от вън.... Ние това много добре го знаем, въпроса е съвета от кое посолство ще дойде. Така като гледам БСП, ДПС, Възраждане и "Воемната операция" са си изцяло руски проекти.
12
3
 
23
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Цик "незнаели" каква е избирателната активност. Явно чакат от САЩ да им кажат какво да излъжат. Всички видяха, че по-жалка "активност" от последната няма. Тези "избори" са нелигитимни, както и 240-те хрантутеника, за които уж някой е гласувал. Ако изборите можеха да променят нещо, то щяха да ги забранят. Все повече и повече лъсва измамата. Тези "избори" се провеждат така: всичко е предварително определено, а нас ни карат да "гласуеаме" за да може да се легитимират.
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите са нелегитимни и недемократични! Не признаваме тези путинисткиФатмаци и сталинистки партии за легитимна власт в европейска България и демократична Европа!
10
2
 
21
 
! Отговори
Хахахахахахей преди 1 година
Така ли му казват вече? Ще има "Съвет отвън". Това звучи като "хубава държавичка си имате тук, би било жалко ако и се случи нещо ако не си налягате парцалките и не излъчите правителство". Сега Боко, Кирчо, Кокорчо и Ристьо ще напълнят гащите и ето ви я новата евроаталнтическа коалиция.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мен ме съмнява как изведнъж от 28% в 17:30 стана активността 39%! Явно за това избирателите са иопвече от жителите на Г, за да се правят такива гимнастики.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще е следващия политически труп на който ще се коалира с ГЕРБ. Къде са сега СДС, НДСВ, ВМРО, ИТН... само с ДПС са си верни и заедно, ама не им стигнаха %, за да управляват като двойна коалиция.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко върви по плана от Русия. С тези новите нито в Еврозона ще влезем, нито Шенген, само дето се погрижиха депутатите да продължат да заседават пред паметника на руския цар. ГЕРБ се бяха погрижили това да се промени но тези спряха преместването.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щяло да има вече "съвет отвън". Че те вече се редят на опашка пред "Козяк" 16, за да получат указания.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жипката щели да я карат четирима,седнали един в друг. Въпросът е кой ще е на седалката.
4
2
 
24
 
! Отговори
Коста преди 1 година
пак беше Прав - България е Васална Колония - Управлявана Отвън! Защо тогава да Харчиме пари да им Плащаме Заплатите?!
3
6
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ 25.3% преди 1 година
Радев ви обеща Промяна - ЕТО Я !!