ПП: Малко вероятно е да съставим кабинет с втория мандат

Не успяхме да убедим в нашите политики достатъчно хора, каза Стою Стоев
4 окт 2022 10:17, Анисия Иванова
24

Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция и ще следят как е изхарчен всеки един лев на българския данъкоплатец. И пожелаха успех на ГЕРБ в съставянето на ново правителство.

"Няколко грешки допуснахме, като може би най-голямата грешка е, че не успяхме да убедим в нашите политики достатъчно брой хора да излязат и да гласуват, за да може да продължим в този мандат. На тези избори се явиха два лагера на политики. Единият беше за продължаването на реформите, а другият - на тъмните политики и задкулисие. Българският гласоподавател предпочете единия лагер", каза Стою Стоев от "Продължаваме промяната" в студиото на "България сутрин".

Според него в това НС те нямат друга опция освен да бъдат опозиция.

Още по темата

"В много сложна ситуация поехме управлението на страната, знаете колко кризи се натрупаха в държавата. Хората усетиха ефекта на войната доста силно и това малко ги отблъсна, този път се увеличи и процентът на "Не подкрепям никого". Много хора усещат икономическите ефекти от войната и това им е основната движеща сила в това да избират политиците. През цялата кампания обяснявахме, че ще предположим пределна цена на газа за потребителите, на две отделни стъпки отстъпки за топлоенергията", допълни Стоев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в момента ГЕРБ имат шанс да изпълнят мандата.

"Няма как да се коалираме нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Борисов е начело на партията, но не е само той проблемната фигура. Хората очакват да видят правителство и те избраха кой да бъде техният мандатоносител на това правителство. Миналата година успяхме да съставим правителство с коренно противоположни хора, но в името на България. В момента ние нямаме тази възможност", подчерта Стою Стоев.

И призна, че не вижда как биха съставили кабинет, ако вторият мандат отиде при тях.

"Ще направим опит да направим правителство, ще говорим по политики, но е малка вероятността това да се случи. Трябва да убедим повече хора, че има смисъл да се гласува. Нашите политики са ясни - антикорупционно законодателство, правилно изразходване на средства, продължаваме на социалните политики", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кожодери
2
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аморални хора нямат работа в политиката подаваите си оставките и се махаитеизбори 2023 г докато случим на хора
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакат ни избори до дупка, на които ще ходят все по-малко хора да гласуват.