Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
3
 
10
 
! Отговори
Голямата Тиква преди 1 година
Какво правителство ни очаква ? . . . . Янките се изгавриха с изборите като избазикаха машините, за да вкарат Бастуна Прислужник в играта . . . . . . . . . Кой ще бъде "премиер"? . . . . ГРОБарите не искат, "Продължава Подмяната" не могат и Сенергичния ще даде правото да състави "стабилно", продажно правителство на НАТО, държано на къса каишка от Козарите - на генерала Продажник Cтeфчо .Целта : "България е НАТО и НАТО е България". . . . . . . . . Добре подкования, държан здраво за топките Тиквен БокУ вече заяви, че няма нищо против срещу когото и да е щом трябва да се състави
390
2
 
25
 
! Отговори
Мижитурка преди 1 година
Плевньо, ти каква мижитурка си. Би ни продал за 50 цента да ме прощава рапъра добре пее. Пасито няма нужда да ни продава, той вече ни подари на ОТАН преди 20 години. Даже рева като му казаха каква ще му е комисионната. С такива управници Путин не и армията му не ти трябват, баце. Тия са по-добри!
389
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** и Пасито ще ни довършат.
388
1
 
19
 
! Отговори
аз преди 1 година
ПлювнАлиев се завърна на бял кон, също като разБойко
387
45
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевнелиев е най-добрия президент, който България е имала.
386
1
 
27
 
! Отговори
Списаревски преди 1 година
Плевналиев ли? Това хамериканско зомби! МОЛЯ ВИ АММАААА МНОГО - САМО ТОЯ НЕ-НЕ - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!! Не се подигравайте с нас, защото утре ние ще се подиграем с вас /нарочно пиша вас с малко в/! За да се усетите накъде отиват нещата...
385
2
 
16
 
! Отговори
Смешника Борисов преди 1 година
Борисов вчера изрече че бил най-големият евроатлантик! Да видим къде ни докара в Европа за 12годишно управление:Най-корумпираната държава;12години кандидат за влизане в Шенген;Най-бедната държава с най-ниски пенсии минимална заплата през последните години изостанахме дори от Македония и Сърбия;Най унизената държава-Пакета Макрон против тиражиите,Преговорите с Македония...Какво направи за НАТО:Най-слаба Армия 100%зависима от Русия с оръжие от 1970г.;0% Оперативно съвместими с НАТО след 15г. член
384
1
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
В кръчмата на село се говори, че Нинова, кадър на СДС, става шеф на БСП, издига Радев. Радев създава ПП и ИТН, за да разцепи вота на БСП и да намали на другите. Спирала от избори в клинч. После ИТН иска президентска република. Ама ние сме от село и не разбираме. Не дишаме депутатски въздух на жълти павета
383
2
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Преди 2 седмици седнах с приятели да се почерпим и докато се осъзная минали изборите. И ся кво?
382
1
 
9
 
! Отговори
:-) преди 1 година
ГРОП ДА ПРАТИ В КОНТАКТНАТА ГРУПА БАЙ АХМЕД, БАЙ ГЕРГОВ, БАЙ ЗЛАТЕВИЯ, И НОВАТА СИ ЗВЕЗДА МИШО МИКОВ-ВИНАРКАТА И НАЙ-НОВАТА, СУПЕРНОВАТА КИРИ ДОБРИЯ... КЪДЕТО МУ ПОПРЕЧИЛИ ДА ГЛАСУВА КАТО СЕ Е ИЗТРЕСЪЛ НА ФОРУМА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ОТКЪДЕТО СЕ САМОИЗКЛЮЧИ С ПОРЕДИЦА АНТИБСП ДЕЙСТВИЯ, ВСЕ ЕДНО Е ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ГРОПП
381
1
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
Ако някой е намирал черен Найк една маратонка и си е забравил ръкавите на сакото в джоба ми да пише. До някой бар в София. Предполагам
380
1
 
17
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Ето един идеален евроатлантик, с идеална биография. Бвш комсомолски секретар, прислужвал на местния комунистически вожда Лазар Причкапов в Благоевград, родом от тн мюсюлмански села, впоследствие използвал своя """"опит"""" да се привърти около батко ББ, а сега продължава да му е парламентьор... и в преговорите ще вика хм хлъз фръззз, ако преминем в орбитата на Русия, Турция, Китай ВЕДНАГА СЕ ПРЕБОЯДИСВА ЗА КАКЪВТО И ДА Е ГОСПОДАР И СТАВА АНТИЗАПАДЕН ДИСИДЕНТ, ПРИМЕРНО БИЛ КРИПТОАТАКИСТ, ХЕХЕХЕ
379
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакей,подлизурко пионковец..
378
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано се разберат. Служебното правителство не е добре. Чудя се после на тези служебни правителства, после ще им се потърси ли им съдебна отговорност, ако умишлено направят някоя поразия?
377
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа това ли беше Реда в Хаоса? Плюню в Капитал! Смешници.
376
2
 
12
 
! Отговори
Име преди 1 година
До Якооо, просто го пробутват, защото се е "продал".
375
1
 
23
 
! Отговори
Име преди 1 година
Този е пълна скръб!
374
1
 
15
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 1 година
На тази жалка картинка съзерцавам преродената Пастирка.
373
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя нафталиненият мъдрец пак е готов на всичко!
372
1
 
2
 
! Отговори
ББ да ПОДАВА ОСТАВКА преди 1 година
Спирача на ХАОСА ще ГО СПИРА с тези които го създадоха!Борисов НИЕ НЕ СМЕ ***!Спри си АВАТАРИТЕ КОИТО НАЛАЗИХА СУТРИШНИ СТУДИЯ НА ТВ ДА КАЗВАТ КАКЪВ ДЕМОКРАТ И ЕВРОАТЛАНТИК СИ и затова си готов да лижеш гъ..за на ПП и ДБ!Народа видя какви евроатлантици са:НЕ дадоха оръжие за Украйна;Увеличиха до 7Милиарда търговията с Русия благодарение на доставки на газ от посредници;Дават 1Милиард на РУСКАТА ДЖЕМКОРП;Харизаха 3Милиарда на Швейцарския клон на Газпром за бензин и дизел!Хвърляй ОСТАВКАТА!