Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Росен Плевнелиев и Соломон Паси" -- двама долни предатели, небългари, работещи за вкарване на България във война срещу Русия.
330
0
 
5
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Каква ще е разликата, ако има избори през февруари? Кога ще им дойде акъла на политиците и на избирателите? Докога ще се лигавят?
329
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путине, анексирай ни бе!
328
0
 
9
 
! Отговори
1април ли е днес? преди 1 година
Това е някаква шега ,нали?
327
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези срещи ще бъдат само между двамата Роска и Паси, на интимна обстановка, по джендърски ще си контактуват.
326
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
авторитет ли хахахаха
325
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама от герберундели и *** пак им даде 25%. А сега и плевнята изкараха и унуй човече пасито. Само тоя ни липсваше..
324
1
 
7
 
! Отговори
Роско Плевньото преди 1 година
Трябва веднага да обявим война на Русия!
323
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Анонимен 366......"Май.ната му на ...." да го забравим ли,или да си затворим широко очите?Мони у лево!
322
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Неудачното копие на мистър Бийн отново се появи.
321
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪЛЕН ПОТРЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
320
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като премиер Плевнелиев може да се справи добре.Не може да кажете дали няма да се справи.Може да оправи България да я спаси от инфлацията а с връзките на Мони в България ще дойдат и доста пари.
319
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси. . . . Разговорите ще бъдат много забавни с тези две пеперудки, ако ги дават по телевизията! Жалко, че няма да съм вече в България! Поздрав на всички при. мати от Балкана!
318
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сладко. Кой даде тази гениална идея за вътрешни парламентаристи? сватовници ли ще го играят тези контактъори в НС?наистина ли се говори сериозно или е виц???
317
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караянчева пак не успя да влезе в парламента :D ужас, ужас
316
0
 
5
 
! Отговори
до ХХЛ преди 1 година
Силен е ткъм човката с която е захапал шланга на банкянския мех,който е зависим от Козяк..., засега!
315
20
 
0
 
! Отговори
ХХЛ преди 1 година
Аз го харесвам Росен защото мисля че е човек с добро сърце! Наричайте го както си искате, но той си има семейство! "Под чехъл" или не, той е мъж, за разлика от разни ***. Отделно претърпя и огромна загуба в личния си живот, и въпреки това е силен и е на крака.
314
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А майката на нацията къде се губи?
313
1
 
11
 
! Отговори
Е ли е магар преди 1 година
Помните ли... ко каза бай0ня някога...И магapе да сложа и магapе ще изберат... и го избраха ЧEXЛЮ!!!И днес се питаме ... е ли е магapе ЧEXЛЮ!!!
312
0
 
7
 
! Отговори
фифи преди 1 година
До Контактна група.Да.Чрез търкане на аналното отвърстие на РоПле от друг мъж