Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце, това ти е върхът на борчето , от къде го изкопа , тоя НАЙ-МРАЗЕН политик . Още се чудя как сме допускали такъв чилЯк да ни бъде и Президент , ...НООо КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА СЕ НАМИРАТЕ И ПРЕЗ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ !
410
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧехЪлЪ не чете ли , какво се пише за него ???
409
0
 
4
 
! Отговори
Маринчо преди 1 година
Претакане на блатото!
408
0
 
4
 
! Отговори
Опасявам се преди 1 година
Роси и Мони да не хванат маймунска шарка от много срещи .
407
0
 
11
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Дори не искам да чета статията. Кой е Плевналиев? Човек който може само да говори без да казва нищо конкретно.Кукла на конци. Плазмодий и мекотело. С какво ще помогне на България освен с убеждаване че черното е бяло и че причините са в нас а не в тези които ги налагат.
406
0
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 1 година
Ами къде са мама Цецка ,Цвъки ,Фидосова и Кърджалийската?Ще липсват на всички.Де що има крадлив герберунгел/то други няма/ трябва да се нареди на софрата.Пфу.
405
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Деси Банова е 10 пъти по-подходяща от този ,въпреки че е полуграмотна...
404
0
 
3
 
! Отговори
иван преди 1 година
простете не знаех че проста кърджалийска калинка е станало *** дума..
403
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
а защо не канят цветанов, ***-то и други видни гербери?
402
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Като гледм броя коментари, ПлЮвенлиев наистина е "популярен" :-}
401
0
 
6
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
Повръща ми се от тези едни и същи специалисти-*** и слуги на чужди интереси!
400
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЛЪВНЬО ДРЪВНЬО СМЕШНИКА, ПАРОДИЯ НА ВЪРХА НА ДЪРЖАВАТА, ШЯЛ БИЛ ЩЯЛ ГЕРБ-СДС ДА СПАСЯВА, ДА ГО ВАДИ ОТ ГОРЕЩАТА ЖАРАВА С ПРИКАЗКИ ПРОЗРАЧНИ ЗА ПРОЗРАЧНАТА ПРОЗРАЧНОСТ. ЕДИНСТВЕНОТО КЛЪВНЬО Е РЕШЕНИЕТО:1.ГЕРБ-СДС ИЗДИГАТ СТЕФАН ЯНЕВ ЗА КАНДИДАТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ 2.БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА 3.ПРАВИТЕЛСТВО СЪСТАВЕНО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ. ЯСНА ЛИ Е ПРОЗРАЧНОСТТА?!!!
399
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще преговарят за правителство това е ясно доказателство, че правителството се подрежда и назначава от американското посолство.Е - га ти продажниците.
398
0
 
8
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
До Роската ПуделскиИ на сегашния е Деси ,другарю Пуделски
397
1
 
12
 
! Отговори
Роската Пуделски преди 1 година
Деси ще го води на каишка като малко сладичко пуделченце.
396
1
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Има още гюб.ре за изхвърляне..
395
2
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Поцел Светсе влиза в политиката за кражби или за да избегне затвор другото дет ви се сервира е приказки за децата.Та Бойко тъкмо се наяде и взе да мисли и за България и взеха да се оправят нещата и хоп на площата излезнаха професионалните протестъри и с пискането си и с помоща на вдигнатия юмрук на Радев и парите на Черепа и други олигарси свалиха власта и от 2 години рзпад във всичко.Дойдоха чак от Канада разни търговци на хранителни добавки да ни дойкат 10 години докато се уредят за старини.
394
9
 
5
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 година
По закон и само 5% от населението да гласува пак се признавт изборите.Та избори до дупка докато Възраждане спечелят 150 места и не ни вкарат в Мадър раша.Това е бъдещето щом не харесвате никой.Чорапа и цар Киро могат само да се оплакват и лъжат ,а Асенчо с офшорките е добър ... иначе 40 милярда дълг ни нататрузиха за 2 годин .Бойко е спасението факт!Мрънкайте, мрънкайте скоро Приморская рассия със сталица Варну ке има.
393
0
 
7
 
! Отговори
Да си част от нещо преди 1 година
с това "нещо" си е патология в човешките отношения- или си мазохист, или си садист, но очевидно не си нормален. А пък нормалността, особено в територията, вече трябва да се формулира в специални научни трудове...
392
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Голямата ТикваДобре подкования, държан здраво за топките Тиквен БокУ вече заяви, че няма нищо против срещу когото и да е щом трябва да се състави "стабилно" правителство и побърза да обяви комисия която да води преговорите с *** Роско и *** Сулю (т.н.Соломон) начело. . . . . . . . . Който е забравил - Сулю иска в България да се разположат американски атомни оръжия ... . . . . . . . . А в правителството има място за дигизираната калдаръм кокона Кирето, джендърчето Асенчо и ВИП ***, Къдравата Сю - Данаилчо Митов ! . . . . . . . . Който не е вдянал, време му е да