Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство

Сачева: Хората избраха коалиционно правителство
5 окт 2022 09:19, Петя Славова
148
Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство
Снимка: БГНЕС

Крачка назад направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера, заявявайки, че ГЕРБ е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. Той заяви, че е готов да не бъде премиер на пресконференцията на партията.

Още по темата

"Това, което казаха избирателите на изборите, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а искат коалиционно управление, защото има различни мнения и идеи в обществото и те трябва да намерят начин да се реализират през една управленска програма". Това заяви пред Нова тв бившият социален министър Деница Сачева.

По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен и допълни, че ГЕРБ са се фокусирали върху широко правителство.

"На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи", заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта е управление и преговорите да изяснят общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

Сачева коментира и премахване на идеята "модела - ГЕРБ": "Когато каузата на политически субекти е само омразата, не знам колко време може да се продава тази кауза на избирателите".

Според нея хората имат реални проблеми, които трябва да бъдат решавани. Ясно е, че хората искат съгласие между политическите сили и да се говори по конкретните теми, от които се вълнуват като как ще изкарат зимата, с инфлацията, публичните средства, енерговносителите и къде е България в тази сложна геополитическа задача.

По думите й ГЕРБ иска напредък на държавата и обясни, че е наложително да се направи бюджет.

Тя допълни, че партия ГЕРБ не бягат от темата за корупция. "Нямаме против да се работи по тази тема, но да се разследва обективно. Но коя от темата за корупция се доказа до този момент", попита Сачева.

По темата правосъдие, според нея единственият начин да се реализира съдебна реформа е да има голямо конституционно мнозинство и главният прокурор не може да се сменя от политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сачева хората избраха коалиционно правителство- НЕ хората избраха вас,вие си носите отговорността,ако ли не признайте си,че сте некадърни,и даваите мандата на втория мандатоносител !!!
111
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 година
Дано има гербаво правителство,и този път ще приключи с линч.Оня с жипката изсече гората,няма каде да се крие.
110
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вся власт советом!
109
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ както винаги много нагли.
108
3
 
7
 
! Отговори
Смело преди 1 година
До Анонимен 106. Що за акъл даваш? Партията с 25% не може да излъчи достоен премиер та да сложи лидера на 4% партия. Показваш лош вкус или подвеждаш читателите. Янев е приемлив политик, ама толкова. Герб да се взема в ръце, за да не се упражнява никой на техен гръб. Очевидно е, че Борисов макар и да направи не малко за страната, вече е похабен. Той обаче може да помогне на партията, като излъчи достоен за премиер кандидат и да спре сплетните около ситуацията. Никой не уважава колебливите.
107
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая гълта пържолите цели бате, така се доказваш че ставаш, когато кандидатстваш в ГЕРБ.
106
5
 
13
 
! Отговори
AM-AM PARJOLATA преди 1 година
Е това е голяма гербаджийка. Имало е лапаницa...
105
5
 
11
 
! Отговори
Не си интересна преди 1 година
Поредната употребена от Лойко. Въпрос на време да я изрита като Фидосиева и Дариткова.
104
5
 
12
 
! Отговори
Пази се Сачева преди 1 година
Иде коледа, да не станеш на свински сач.
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прощавайте но какво не е наред с очите на това Бичме?
102
1
 
2
 
! Отговори
ГЛЕДАТЕ преди 1 година
КАТО,,ЛУД КОГА ГО РЕШАТ,, ВЪН ОТ ,,ВСЯКЪДЕ,,-ДАЖЕ И ОТ ДЪРЖАВАТА
101
6
 
4
 
! Отговори
Не така бе преди 1 година
До Черноризец Хлабав Така ти се иска, ама е добре да видиш статистиката от гласуването. Герб бие във всички региони на страната без 5 на ДПС. Работи върху политическата си култура или *** да пасеш козите! Не ставаш за анализатор.
100
3
 
10
 
! Отговори
Прощавайте преди 1 година
Какъв е този глиган на снимката и колко деца е изгълтал за да изглежда толкова як?
99
4
 
10
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Наглите < По-наглите < ГЕРБ
98
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Широко правителство разбирай широки чекмеджета за повече кюлчета и евра.
97
3
 
9
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Фокуса ви е сгрешен. Според мен е хубаво да помислите за пластични хирурзи и за емиграция, защото след 2-3 години ще сте доста сериозно под ударите на закона. След местните избори сте аут от играта.
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е пълна наглост! Да бутнеш редовно избрано правителство преди три месеца, заедно с партии с които не се понасяш, а сега да искаш коалиция с партиите от това правителство, което свали! Тука сериазно трябва намесата на психиатри! Ако ПП и ДБ се съгласят на такова нещо са мрътви и няма да преминат бариерата следващият път. ГЕРБ да правят правителство с ДПС и ***, поне така официално ще осветлят приятелството си.
95
0
 
8
 
! Отговори
До Герб преди 1 година
Хей Герб, пазете достойнството си и с това на електората! Стига сте приклякали и чукали по вратите на разни кръгове! Държите се недостойно, държите се не като победители, а като слаба и. Партия с едва 7% ви върти на малкия си пръст. Какви са тия провалени и зависими от кръгове медиатори? Нямате ли си свои? Какво се мотате и не оформяте коалиция с Янев и ДПС. С още 6 души от останалите имате кворум.Стига сте се само унижава ли! Борисов, смени си фасона и не се изцепвай крайно за войната, пречиш!
94
2
 
3
 
! Отговори
ВЪРНЕТЕ преди 1 година
ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ А КОЙТО ТРЯБВА В ЗАТВОРА И ТОГАВА КОАЛИЦИЯ-ТОВА ИСКАТ ХОРАТА-КАКВО ГО УВЪРТВАТЕ ПО ,,КИЛИФАРСКИ,,
93
1
 
6
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 година
По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен.............................Сега е безмислено , а като гласувахте вот на недоверие ,в парламент с почти същото разпределение беше много смислено.Никой няма да седне с вас на една маса да преговаря НИКОГА