Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил, допълни той
5 окт 2022 14:51, Анисия Иванова
320
Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство
Снимка: БГНЕС

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство:

"Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил".

Още по темата
Както е известно, вчера лидерът на ГЕРБ предложи контактна група за съставяне на новото правителство и в нея да участват политици като медиатори, сред който Борисов предложи Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Също вчера президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами дайте на мене същите пари и аз съм готов да съдействам в преговорите. Може и да свърша повече работа от определените двама..
211
0
 
21
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Е туй то една американска марионетка ще ни реди правителство видяхме ги американските марионетки в Европа докараха се дотам да къпят своите граждани един път седмично и то с хладка вода и както е тръгнало май и ще ядът един път седмично ама студено ястие вместо да го вкарат в затвора за национално предателсво той щял да ни управя ама така е господа софиянци нали вий избирате всичко е на ви сега радвайте се на глупостите който сътворихте
210
0
 
22
 
! Отговори
Чиба Бе преди 1 година
Само ти ни липсваше.....
209
1
 
22
 
! Отговори
СТИЯ ЛОШО НИ СЕ ПИШЕ преди 1 година
НАТОВЕЦА Паси ще го раздава "добрия", а Плявнелиев "лошия" - вече заговори за война на някакъв форум ... Демек Плявата ще плаши с Русия, а Пасито ще настоява за още и още натовски окупатори в България и още и още пари за американски пушкала.
208
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една нормална държава този небългарин щеше да е в затвора за държавна измяна!
207
0
 
16
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тук Бойко греши катастрофално. Докато е рано да го отмята.
206
1
 
27
 
! Отговори
Тенев преди 1 година
Щом този родоотстъпник го извадиха от нафталина нещата не са добре 🤬🤬🤬
205
1
 
10
 
! Отговори
Баща му Исак Паси... преди 1 година
Май е погребан в правителствения парцел на Софийските гробища...до Тодор Живков,Андрей Луканов......и ЛЕГЕНДАРНИЯ - ЛЕВ ГЛАВИНЧЕВ
204
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-големия родоотстъпник щял да преговаря за доброто на България! Виц на годината.
203
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паси, ти си тарикат, така, че знаеш добре ,че ще си останеш само с готовността. Та от теб по-зависим човек трудно може да се намери. Знае се кой ти е господаря и как си живееш охолничко с неговите парички.
202
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този американски прислужник трябва да бъде съден за национално предателство не да му се дава поле за лична изява. Като му слушам последно време интервютата е готов да продаде и майка си по команда на американските интереси
201
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо , Паси , говорете си с вожда на герб , и си вярвайте , нЕмаме нужда от твойта подкрепа , АЙДЕ ХВАЩАЙ МЕКИЯ !
200
1
 
16
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Този защо изглежда като ваксинирана ***.
199
0
 
17
 
! Отговори
Саки преди 1 година
Бройте до три и жена му Гергана ще поеме някой голям държавен пост. Просто тия двамата си вървят пакет . Същото е и при другото семейство Лорер.
198
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АРЕ НЕМА НУЖДА... ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП. СЪДЕЙСТВАЙ НА ФОРМИРАНЕТО НА ПАЛЕСТИНСКОТО... АПЕЛИРАЙ ИЗРАЕЛ ДА ПОСТРОИ ЖИЛИЩА НА ВСИЧКИ ПАЛЕСТИНЦИ, КАКТО БРЮКСЕЛ ПРЕДЛАГА НА ВСИЧКИ РОМИ.
197
8
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мони - премиер !!!!! :)))))))))))))))))))
196
0
 
8
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Грабайте парата!" - Соломон А си изкряскаи траншове с еврата фръкнаха завчаскакат демони черни над черний рояк,катурят, струпалят като живи пак!И бедните тръпнат, друг път не виделиведно да се бият депесари и герберелели....
195
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не пратиш сауна си в Украйна на фронта
194
0
 
17
 
! Отговори
MNW преди 1 година
А защо не съставите едно българско правителство, а? Защо трябва да е чуждопоклонническо? Не ни трябва евроатлантичесо правителството, нито проруско, нито проевропейско. На нас ни трябва едно стабилно българско правителство което да мисли за хората в България!
193
1
 
25
 
! Отговори
герганчето преди 1 година
Този опулен лилипут е най гну/сният политик в България. Дребен, но вреден и нагъл.