Станишев поиска оставката на Нинова: Ровим дъното

Познавал симпатизанти на левицата, които сега са гласували за ПП
52
Станишев поиска оставката на Нинова: Ровим дъното
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, защото в противен случай ще продължим да ровим по дъното“, каза лидерът на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев пред bTV.

Той е категоричен, че лидерът на левицата трябва да понесе отговорността си за ниския резултат на предсрочните избори.

„БСП е на историческото си дъно, на пета позиция. В тази ситуация този въпрос автоматично се решава, защото когато предлагаш едно и също няколко пъти поред и хората казват, че не го харесват, значи трябва нещо да промениш“, каза Станишев.

Още по темата

Той допълни, че познава бивши симпатизанти на левицата, които сега са гласували за „Продължаваме промяната“ заради пенсионната политика на Асен Василев.

„БСП изпадна в една шизофренична ситуация, когато каза „Ние сме против санкциите срещу Русия“, но участват в правителство, което ги наложи“, каза още лидерът на ПЕС.

Станишев вече обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на Партията на европейските социалисти. „Не ми е безразлично бъдещето на БСП и левицата, ще помагам БСП да се възстанови, защото това унизително положение трябва да бъде прекратено“, каза той.

„Четвърти избори за 18 месеца е скандално. Това е тежка диагноза за българската политическа система. Хората чакат партиите да формират коалиции“, каза Станишев. Той допълни, че партиите в момента играят „ритуален танц“, при който всеки обвинява другия, че не е формирано правителство. „Хората очакват да се решат най-острите им проблеми и затова е нужен работещ парламент, партиите са длъжни да си говорят по някои теми“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
4
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Никога не съм го харесвал но сега е много прав . Партиите трябва да забравят егото си и да работят за народа , иначе след няколко месеца ще правим избори.
33
2
 
5
 
! Отговори
чичо преди 1 година
До Анонимен41.Аз съм комунист и не ме е срам да го кажа"Поклон за искренноста и нищо лично,но БСП е приемник на БКП.Да продължавам ли....Аз съм военен пенсионер от ВВС/не случайно го пиша/ и живях преди" живея и сега,видях много и пак питам-да продължавам ли...
32
4
 
7
 
! Отговори
Сергей, а ти преди 1 година
защо още си на свобода?!?
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм комунист и не ме е срам да го кажа България винаги е била добре когато БСП управлява а по времето на Станишев и Парванов бяхме много по добре от сега и аз искам оставката на Нинова БСП трябва да има силен лидер и да се върнем там където трябва на следващите избори БСП треба да бъде първа политическа сила
30
1
 
14
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Не ,че не си прав Станишко, за агресивната Лъжкиня Корнела , но ти какъв негодник си.Още помним Костинбродската ви афера с Манолова,а днес пееш друга песен -за обединение на партиите .Вие заедно с всички променкаджии ще затриете България
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ни занимавате вече с няколко поста за комунистите - това е партия която имапод 10% подкрепа от 30% гласимащи . Т.е. това вълува 3% от пълнолетните в България - мястото на тези новини е в.Дума и без друго техните гласоподаватели не боравят добре с компютър.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С нинова без нинова, бкп Омре.
27
3
 
3
 
! Отговори
az преди 1 година
Корни е най-голямата патерица на ББ . То и бая симпатизанти на БСП не гласуват за партията заради нея и отвратителното и поведение. Не че БСП ще спечели избори следващите 50 години , но смяната на корнито е стъпка , която може да им донесе 1-2% отгоре. За справка - не гласувам за БСП - просто обективен коментар от страничен наблюдател.
26
6
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 32Мене ако питаш, аз съм за това неграмотни да не участват в изборите. Но също така съм и за това - хора над 80 години да не гласуват. Откъде накъде един 85-годишен ще ми определя бъдещето и бъдещето на децата ми? Ама веднага ще писнат, че е противоконституционно...
25
9
 
3
 
! Отговори
ира преди 1 година
Злоба злоба нинова направи от комунисти европейки социалисти и не можете да го преглътните затова я нападате непрекъснат с комунистическите си похвати както и боко напада ПП с долни комунистически КБбенски мрасотии
24
16
 
5
 
! Отговори
голяма работа е преди 1 година
Нинова е най-добрия политик на България в момента!По-добра е и от Бойко!Другите просто са плява!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Случаен минувачАми то затова им намалят гласовете - точно с броя на починалите пенсионери
22
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Марионетката на Боко се...загрижил за БСП.
21
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
БСП си има твърд електорат. Все още има достатъчно 80-годишни бодри бабички и дядковци, които гласуват за БСП. Но след 10 години ще й стане проблем да мине 4 процента.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващи избори в Историята
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек на ББ, в една дружинка с останалите червени олигарси. Само Нинова им дава отпор.
18
1
 
11
 
! Отговори
адолф преди 1 година
Ами рови кво да прай.На комуниста му дай да рови.Ама айде поне още година да я оставите тая че да дозатрие партията бе Станишка, кво сте се разбързали да я махате.Оставете я женицата, добре се справя със затриването на партията майка.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 - При добър лидер, щяха да имат пон 15-16%.
16
0
 
1
 
! Отговори
Лена преди 1 година
поне едни 3-4 % промяната имат от такива хора, който не гласуват за нинова, а си гласуват хем за бсп и хем анти ясно кой
15
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всеки да й покаже на тази жена. Убива БСП.