Борисов отново се отказа от депутатското място

Николай Събев също няма да е народен представител
6 окт 2022 12:40, Нели Христова
378
Борисов отново се отказа от депутатското място
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат. ЦИК одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив, предаде БНР.

Николай Събев - бившият министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме Промяната” в Русе също се отказа да е народен представител, като заявлението му бе прието от ЦИК.        

Той изпрати писмо до медиите, в които обяснява причините да напусне политиката.

"Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена", обяви Събев, цитиран от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Николай Събев беше министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков и кандидат за депутат от "Продължаваме Промяната", като беше водач на листата в Русе.

"Оставам част от отбора и съм насреща да помагам. Продължаваме промяната!", се казва още в изявлението на Николай Събев.

"Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора, защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес  трябва да са част от изграждането на една нова България“, казва още бившият министър на транспорта. Според него „Продължаваме Промяната“ е спечелила сърцата на много българи и започнатото вече е кауза на голяма част от обществото.

"Политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ", отбелязва още Николай Събев.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари