Борисов отново се отказа от депутатското място

Николай Събев също няма да е народен представител
6 окт 2022 12:40, Нели Христова
378
Борисов отново се отказа от депутатското място
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат. ЦИК одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив, предаде БНР.

Николай Събев - бившият министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме Промяната” в Русе също се отказа да е народен представител, като заявлението му бе прието от ЦИК.        

Той изпрати писмо до медиите, в които обяснява причините да напусне политиката.

"Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена", обяви Събев, цитиран от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Николай Събев беше министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков и кандидат за депутат от "Продължаваме Промяната", като беше водач на листата в Русе.

"Оставам част от отбора и съм насреща да помагам. Продължаваме промяната!", се казва още в изявлението на Николай Събев.

"Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора, защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес  трябва да са част от изграждането на една нова България“, казва още бившият министър на транспорта. Според него „Продължаваме Промяната“ е спечелила сърцата на много българи и започнатото вече е кауза на голяма част от обществото.

"Политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ", отбелязва още Николай Събев.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОРИСОВ СИ ОТИДЕ ЗАЩОТО СЛЕДВАШЕ РУСКАТА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНА, ДАЛИ Е СЪЗНАТЕЛНО ДРУГ ВЪПРОС... РАДЕВ ЩЕ СИ ОТИДЕ ПОРАДИ СЪЩАТА ПРИЧИНА.
156
2
 
1
 
! Отговори
ГАВАРИТ МАСКВА преди 1 година
53 ОТ 240 ДЕПУТАТА СВЪРЗАНИ С ДС, ОСТАНАЛИТЕ С МАСКВА! ПП-ТАТА ЗАВИЖДАТ НА КОПЕЙКИН И СТРАШНО МНОГО ИСКАТ ДА СИ НАПРАВЯТ С ТЯХ И БСП КОАЛИЦИЯ!
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече краде,толкова повече гласуваме за него! Да си жив и здрав Бойко! Все така да крадеш!
154
6
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
България ще се оправи когато и последното социалистическо поколение измре или излезе от активния живот. Днес социалистите използват възрастните хора за заложници.
153
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Какво имах честта да спомена преди година: До две години руското влияние в България ще бъде сведено до санитарен минимум. И това се случва..
152
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе толкова бяхме недоволни от Борисов,че пак гласувахме за него и пак ГЕРБ спечели изборите! Голямо недоволство,няма що!
151
6
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР НЕНАДМИНАТ НАПЪНИТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИСТИ НЕ УСПЯВАТ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОЗЛОБЯВАТ ЖАЛКО САМО ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗАЛОЖНИК НА ТЯХНАТА ОМРАЗАВЕЧЕ 2 ГОД РУШИ СЕ КРАДЕ СЕ ГРАБИ СЕ САБОТИРА СЕ И КАК ТАКА НИКОЙ АМА НИКОЙ НЯМА ВИНОВЕН И ПАК СЕ ЗАПОЧВА С ЛЪЖИТЕ ПОЛИТИЦИ СТАВАТЕ ЗА ДА РАБОТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ШАЙКАТА ЕДНОДНЕВКИ ПО СЪЩИЯТ ПЪТ НА ЧАЛГАРИТЕ ВЪРВЯТ
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14години опит в кражбите,няма спор има опит
149
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Победата на ГЕРБ е пирова, а погрома на БСП е реален.
148
4
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО ПОСЛЕДНОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ПОКОЛЕНИЕ ИЗМРЕ ИЛИ ПОНЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ АКТИВНАТА ПОЛИТИКА............... СОЦИАЛИСТИТЕ ИЗПОЛЗВАТ РОДИТЕЛИТЕ НИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ!
147
7
 
3
 
! Отговори
До 180 преди 1 година
" Скапана Мутра". " Скапаната" Мутра има 14 години опит в политиката, ти си един анонимен непрокопсаник.
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този индивид може да води само монолози и да слуша единствено своя глас. Всичко друго го дразни до степен на полудяване. А относно депутатското място той е пълен рецидивист. За първи път се отказа през 2005 г., когато бе кандидат-депутат от листите на НДСВ. Единствено време, в което то й се задържа в парламента бе през 2012 - 2013 г., когато ходеше нервно напред-назад и постоянно изкарваше парламентарната група на ГЕРБ от пленарната зала. Борисов и Народно събрание са две несъвместими неща.
145
3
 
5
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
До Анонимен Бойко печели винаги! Болят ли те зъбките,а! Само ГЕРБ!" Печели Козяк и губи българския народ. Гответе се за криза, а не дай Боже и война. Тия лайн.ри ще избягат с милиардите си, ама ще ви видим нас, какво ще правим. Докато не направят война с множество жертви тия *** няма да се спрат. Що мислите, че ламтят да пращаме оръжие и да приемаме украйна в нато ??? тия от фащ са далеч, а ние какво ??? За тях сме само едно население, което трябва да се премахме за да могат да се настанят
144
4
 
0
 
! Отговори
НАЙ-КЪСНО преди 1 година
ДОГОДИНА РАДЕВ СЕ ОТКАЗВА ОТ ПОЛИТИКАТА В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАЦЕТО ВЗЕ ПАРИТЕ, ПОСЛЕ СЕ ОТКАЗА, ХВАНА САМОЛЕТА, И В МОСКВА ПРИ ГАЗА
142
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под полата на Борисов си ти и компанията ти,където ядете фекалии!
141
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой ни оставяш бащице?Сърцето ми се къса.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжата и измамата, търговията с гласове са се превърнали в национална политика. Въможността борисов и сие да постъпват така е законово утвърдена. Както и пазаруването на депутати - иначе защо, отново според закона, депутатите напуснали партийната си група, остават в парламента... Достойни ли са тези, които избираме да "коват" законите? Все по-позорно става. Въпросът е, защо мерзостта не предизвиква гняв, а безнадеждност и бягство.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под масата вие ,може и под полата на Борисов
138
3
 
5
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 година
Най-логичното е да си замени мясното в парламента с такова в Карлуково