Борисов отново се отказа от депутатското място

Николай Събев също няма да е народен представител
6 окт 2022 12:40, Нели Христова
378
Борисов отново се отказа от депутатското място
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат. ЦИК одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив, предаде БНР.

Николай Събев - бившият министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме Промяната” в Русе също се отказа да е народен представител, като заявлението му бе прието от ЦИК.        

Той изпрати писмо до медиите, в които обяснява причините да напусне политиката.

"Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена", обяви Събев, цитиран от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Николай Събев беше министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков и кандидат за депутат от "Продължаваме Промяната", като беше водач на листата в Русе.

"Оставам част от отбора и съм насреща да помагам. Продължаваме промяната!", се казва още в изявлението на Николай Събев.

"Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора, защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес  трябва да са част от изграждането на една нова България“, казва още бившият министър на транспорта. Според него „Продължаваме Промяната“ е спечелила сърцата на много българи и започнатото вече е кауза на голяма част от обществото.

"Политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ", отбелязва още Николай Събев.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Англия има мажоритарна система. Като направят една две такива врътки, като се откажат няколко хитреци, и идват частично местни избори и както си на власт, на другия ден има правителство на опозицията. Тук ще има да се цъклят и да си мишкуват ако се въведе тази система. Ще спрат и подкупните парашутисти дето от Хасково, ама депутат от видин
236
0
 
2
 
! Отговори
Аналогия преди 1 година
Политик, който се отказва от мястото си на депутат в парламента е като младоженец, който се отказва от мястото си в леглото при булката. Следват някои въпроси? Булката ли не му харесва или ракетата му е калпава?
235
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имахме мажоритарна система, това означаваше второ или трето място за герб. Тази система позволява измами и Шменти капели..85% са гласували за ГЕРБ заради Борисов. Доста ку*венски номер
234
2
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ЛИДЕР *** АЛЧНИЦИ 2 ГОД ГРОМЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛОБА ОТ НЕНАВИСТ ОТ ОМРАЗА ЩЕ СЕ ПРЪСНАТПЪК И НЕКАДЪРНИ ОСВЕН АЛЧНИ
233
2
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ПЛАТЕНИТЕ БЕЗДАРНИЦИ НАЙ НАЙ НИЗШАТА ПРОСЛОЙКА НА ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ ЗА БЕЗПЛАТНА БИРИЧКА ХУЛИ МРАЗИ ЛЪЖЕ ЕЕЕ ЖАЛКО ЗА ДЪРЖАВИЦАТА НИ ЧЕ ИМА ТАКИВА БЕЗДЕЛНИЦИ
232
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко,щом се отказваш има един път-Банкя,пенсия,внучета !!
231
10
 
3
 
! Отговори
БРАВО, БОЙКО...!! преди 1 година
ТИ СИ НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ПАК ЩЕ СМЕ В ЧЕЛОТО НА ЕВРОПА ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ....... КРЕДИТНИЯ РЕЙТИНГ НА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СРИНАТ ОТ ПРЕДИШНИТЕ НЕГРАМОТНИЦИ ОТ КОМУНАТА =ПП =БСП =ДБ
230
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Евала Събев
229
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поигра си 12 г.налудува се за наша сметка и той и шайката му! Дойде време за плащане на сметката! Този път няма да сме ние! Аз , Аз , Аз съм велик , Аз туй , Аз онуй , а на народа един х..!
228
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност политическата криза у нас се нарича Бойко Борисов, колкото и големите медии и анализатори да се правят, че не го забелязват. Той трябва да е на подсъдимата скамейка, както се случва с министри, премиери и президенти в други европейски страни. Има за какво.
227
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като му гледам мутрата, същата като на Тодор Живков при свалянето му от ръководните постове на държавата.Опулен и не вярваш.
226
2
 
16
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Бойке,чекаме те за снаха в Симитли...
225
1
 
12
 
! Отговори
Petar преди 1 година
Е само нашата фирма му плати 3млн, за да си затворят очите, че не е баш като по плана изпълнението. Ще го напрягате с някакви заплати. Рипа му. Ще си цука тенис и мачле и ще стиска палци неговите да са в кабинета. Втори Доган.
224
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При гласували 2 млн българи, 20% са си цели 400 000 спечелени сърца! 300 000 на подкупени пенсионери с 50-100 лв надбавки
223
0
 
7
 
! Отговори
ПОЛИТИКАНИТЕ преди 1 година
ПОДСКАЧАТ ОТ КЛОН НА КЛОН И КРЕЩЯТ. ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПОДДЪРЖАТ НАЦИЯТА ЖИВА ! ТОВА ОЩЕ НЕ ГО СТОПЛЯТ БАВНОЗАГРЯВАЩИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ! ЧАКАТ ПОЛИТИКАНИ ДА ИМ НАПЪЛНЯТ ПАНИЦАТА ! ТОВА ХИЛЯДОЛЕТИЕ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ !
222
6
 
25
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 1 година
За такива борсуци, участващи в 2 листи, класирани първи и на двете места, а после отзали се, за да влезе някой послушко, който само да натиска бутоните при гласуване, трябва да има 5 години затвор...
221
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуваш за ГЕРБ, получаваш Плевнелиев и Паси + ПП и ДБ. Ти бъзикаш ли се с нас!? Ами като не искаш да си депутат, махай се и от партията и си мишкувай в Банкя. Остави Томислав, Севда, Захариева, Биков, Атанасова и останалите да работят на спокойствие. Стига с твойте тинтили-пунтили. Няма незаменими хора. Какво си се надул и си си повярвал. С тези глупости които ръсиш в последно време никой няма да гласува за ГЕРБ на следващите избори.
220
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А поповете питаха ли те три пъти отказваш ли се от сатаната?
219
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 273 -"Трябва със закон даде забрани такова отказване да бъде депутат, както и да участва в повече от една листа за депутат. Това е подигравка с избирателите." - Да ,но на следващите избори ,пак ще се изтипоса на чело на два района . Но това зависи и от избирателите ,като се оставят да се подиграват с тях .
218
4
 
16
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 година
Мястото ме у в затвора.И дано не излезе от там до края на дните си.Пак ме изтриите,и пак ще го напиша.