Горанов: Радев счупи политическия модел, вкара аматьори в политиката

Удвояването на пенсиите за 2 години е социален експеримент, смята той
Обновена: 6 окт 2022 18:50 | 6 окт 2022 18:30, Анисия Иванова
105
Горанов: Радев счупи политическия модел, вкара аматьори в политиката
Снимка: БГНЕС

Ясно е кое е важно за държавата в момента и да се крият зад червени линии е глупаво. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред бТВ.

Асен Василев не е съставил и не е изпълнил нито един бюджет, затова да вярваме на неговите прогнози е прибързано. За съжаление на него никога не му се получава да плати цялата сметка за своите решения, каза Горанов и посочи, че харчейки много пари на заем, Василев е опитвал да създава благополучие.

Ако беше вярно, че пенсионната система може да бъде раздута до безкрай, то предполагам, че още по времето на Жан Виденов щеше да е направено. В българския бюджет са поети огромни ангажименти за текущи разходи – за пенсии, за заплати, за съжаление не дотам за инвестиции.

Още по темата

Две години след присъединяването ни към ЕРМ и Банковия съюз, няма нито едно реално действие по посока на влизане в Еврозоната. С влизането ни в Еврозоната националният суверенитет на България ще бъде увеличен, защото ще вземем участие във взимането на решения. Загубихме национален суверенитет, когато влязохме във Валутния борд. Той е успешен проект, но не може да бъде вечен. Еврозоната е мястото, където трябва да отидем, категоричен е Горанов.

По думите му, дългът ще расте в следващите години и то с големи темпове.

Тръгнахме от ниски нива и не сме сред калпазаните по висок дълг, но отвън изглеждаме несигурни и нестабилни и пазарът вече не ни иска. Дори вътрешният пазар не иска да кредитира правителството.

Нашите банки не искат да финансират правителство. Ще се увеличат много разходите за плащане на лихви. Собствените ни банкови институции не вярват в собственото си правителство и не искат да влагат пари, каза бившият финансов министър.

Според него най-голямата „беля” е, че сме помислили, че може да решим всички социални проблеми за сметка на кредитите.

Удвояването на пенсиите за две години е социален експеримент, който не можем да си позволим, посочи той.

Владислав Горанов отправи критики към президента Румен Радев и го посочи като отговорник за счупването на политическия модел.

Радев счупи политическия модел с вкарването на аматьори в политиката, заяви Горанов и продължи по линия на бъдещите разговори в търсене на съгласие за правителство: Радев вероятно потрива ръце, защото президентската институция е силно, но парламентът загуби своята роля и функция. Защо? Защото нито един от тези 240, които ще бъдат обявени, не могат да решат проблемите на българите по една проста причина – те не си говорят. Не знам дали Плевнелиев и Паси ще могат да изиграят ролята на брачен консултант за раждането на нещо.

Горанов бе категоричен, че ГЕРБ не е в изолация и в политиката нищо не може да стане без Борисов.

Тези, които не могат с други аргументи да надделеят над ГЕРБ, се опитват да го накарат да изчезне. Борисов не е само ГЕРБ. Това е партия, която през годините успя да изгради собствен живот. Тези, които не могат да заобиколят Борисов в политиката, се опитват да го отстранят, да го няма. Така не се прави политика, коментира Горанов.

В заключение той посочи, че редовно правителство има житейски аргументи да съществува, за да дадем отговор на въпросите дали искаме да влезем в Еврозоната и ПВУ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много ми липсваха тия мутри... захарната ***, поцинкованата и тоя фа.шист. всеки ден без буци е направо година...
46
7
 
4
 
! Отговори
питам преди 1 година
по чия заповед радев разедини България ?
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този наг лец защо не каже, че въпреки,, огромното "увеличение на заплати и пенсии България пак е с по - ниски заплати и пенсии от С. Македония и Сърбия. Представям си какво щеше да бъде без увеличението. А, трябва и да припомни, че ГЕРБ също надаваха в Парламента за увеличение на доходите.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че вкара пълни нещастници и посмешища е ясно. Ама и че вие сте крадци и измамници също е ясно.
43
8
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
34 а ти колко пари видя *** да правят на година освен да теглят заеми освен че ограбиха готови 1 милиард за Хемус саботираха всичи сфери на икономиката къде са парите от Европа НУЛА и всичко потъва 34 и плъховете напускат първи 34 сега доволен ли си че се дави държавата в която живееш радвай се
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е професионалният крадец.
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професионалистът Горанов? Удобно пропуснал едни 700 милиона да плати Божков, живееше в жилище "под наем, без наем" на кръстника си поради страх от земетресения? И още колко ли други изцепки. Уж другите счупили държавата били некадърници, а ги молите да управлявате заедно?
40
4
 
12
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Влади , известно време те нямаше. С какви дела беше зает?
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце Боко ли е професионалния политик? Учил как се разпъва пожарникарски маркуч в пресечена местност? Боже докъде стигнахме..
38
9
 
7
 
! Отговори
Мда зле е работата преди 1 година
Освен Тодор Живков и Бойко Борисов, друг нищо и никога не е направил в новата история на България. Препратка към БСП, ДПС, НДСВ и отскоро се *** ПП!
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влади ама ти за профисионалист в политиката ли се имаш!??! Божее не съм предполагал!! За напред ще го имам в предвид.
36
5
 
1
 
! Отговори
Петков и Василев, преди 1 година
До Анонимен 31 Имаш предвид Кирил Петков и Асен Василев, нали?
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много мътен поглед има спеца по пълнене на чекмеджета ,живеене....под наем- любителя на евтини луксозни джипове и имения.Този е голям специалист и мултимилионер от " помагането" с розовия пълнеж по 500 от такива "дарители" като Черепа...Влади и Менда към ЧЕКМЕДЖАН..Квалифицирал се в...консултант
34
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Що го дават този да дава...акъл. Липсва му всякаква житейска и практическа...закалка,защото от студент е на работа в...министерство. Явно добре е ошлайфал...далаверите и за това Боко си го...заплю. Краставите магарета се...надушват.
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горанов Излишъка правеше по 2 милиарда на година за герберските фирми извън бюджета. Голям майстор беше на шашмите. Хем се хвалеше с излишъка, хем го прибираше за неговите хора. А сега плаче за тези пари, че отишли за хляб и сирене, а не за поршета и кока.
32
4
 
4
 
! Отговори
Дабеа преди 1 година
Спупиха на буци далавера та, макар че рДев показва че играе за буци сега
31
5
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Квото и да питате Влади, то все ще е по-малко, от колкото да питате Кир0 иАсен
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато цялата шайка на мутрата не влезе в затвора,няма да се оправим.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професионалистите ги видяхме - 3 милиарда за тръба дето скоро ще пресъхне, разорани пътища в резултат на епохалното пътно строителство, окаяна здравна система ... след 12 години увеличен дълг като % от БВП и то в години на световен разтеж.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковчежника на мутрата има наглостта да дава оценки,а мисирката Цветанка Ризова го покани,сакън да не вземат властта и тя да го закъса.