Радев очаква диалог между партиите, за да има стабилно правителство

Резултатите от вота не дават възможност за лесно постигане на коалиция
Обновена: 6 окт 2022 09:23 | 6 окт 2022 09:22, Камелия Цветанова
154
Радев очаква диалог между партиите, за да има стабилно правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите българите очакват диалог и решения, смята президентът Румен Радев.

Той  заяви, че ще предостави всички условия по Конституция, така че да има време за диалог и разговори за формиране на стабилно мнозинство.

Още по темата

„Резултатите от изборите не дават възможност за лесно формиране на коалиция, но хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси, защото България има нужда от работещ парламент и устойчиво правителство“,коментира държавният глава.  

Той коментира актуални теми в Малта.

"По-тревожното е издигането на нови червени линии след изборите. Търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалициите издава страха на партиите да поемат управлението през зимата. Затова да ги успокоя, че не е чак толкова страшно, защото служебното правителство е изградило стабилна основна, на база на която следващото правителство би могло да изведе страната през зимата без основни затруднения", увери президентът.

Като пример за това той даде пускането в експлоатация на газовата връзка с Гърция, понижената цена на газа, разработените законопроекти, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост и решаването на проблема със зимната поддръжка на пътищата.

На път към чешката столица Прага, където ще участва в европейски срещи на върха, държавният глава каза още, че България не може да продължава да се примирява с факта, че остава извън Шенген.

"Ние и Румъния не може повече да бъдем държани извън Шенген само заради това, че 11 години след като сме покрили всички технически изисквания, някой си измисля допълнителни критерии. От това губят всички – гражданите, туризма и икономиките ни. Не може България да проявява солидарност и да влага огромни ресурси за опазване на границата, и да срещаме неразбиране по темата. Не може българите да са втора категория европейци и да чакат по КПП-тата на европейските държави. Ние няма да се примирим", каза Румен Радев

Той напомни, че в условията на безпрецедентна криза по света, на тежки енергийни, икономически и социални кризи, ключът към нашето бъдеще е в диалога и солидарността.

"В тези тежки дни имаме нужда от обединена Европа. Обединена Европа не може да остане безразлична към войната на Русия срещу Украйна, защото нейната ескалация е най-голямата заплаха за мира на континента след Втората световна война. Вторичните ефекти на войната се усещат и общата политика за европейска отбрана ще е във фокуса на всяка следваща лидерска среща", каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: избориРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
8
 
! Отговори
Глъч преди 1 година
Тоя с Пляналиев и Пасито ще ни копаят ли масовите гробове?
40
6
 
2
 
! Отговори
Теория на Случайност преди 1 година
Президент на Украйна - Володимир Зеленски - ЮдеюСемит! Премиер на Украна - Денис Шмигал - ЮдеюСемит!! Военен Министър на Украйна - Алексий Резников - ЮдеюСемит!!! Украинският Славянски и Християнски Народ е ПоРобен, но е така Приспан с омраза срещу Истинските си Братя и Сестри, че май дори не го осъзнава - същота работа като Македонците!
39
1
 
2
 
! Отговори
555 преди 1 година
Президентът иска диалог. Как да стане като пиарите ,имиджмейкърие ,хаосмейкърите на ПП са инструктирали главатарите да хвърлят в пространството непрекъснато думите- мафиоти, крадци,статукво, чекмеджета, кюлчета, пачки,барселонски вили, подслушвания и какво ли не. Без значение, че за нито едно няма доказателства, важно е тази зараза да плъзне из хората, за да осигури на главатарите безпроблемно управление, независимо какво е то. Та как да чуят президента-сърце не дава!
38
2
 
9
 
! Отговори
Тапа преди 1 година
Двата давещи се плъха Борисов и Радев са се хванали за ръце да се спасяват.
37
6
 
4
 
! Отговори
20годишет преди 1 година
НАТО кога почва да ни Мобилизира - ще имаме ли поне последна Коледа със семейството си, преди да ни пратят на Сигурна Смърт на ИзточноУкраинският Фронт или Мобилизацията ще почва преди 2023?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли не разбрахте , че страхливеца Боку го е страх да поеме управлението защото вече ще е под лупа и ще може по-малко да краде, а и България ще става все по-зле и зле и затова определи двамата никаквици за преговарящи с ясното съзнание, че ако някой му се прииска да преговяря не би се унизил да седне на една маса с тях. ТАКА СТРАХЛИВЕЦА ПАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАЕ, ЧЕ Е ИСКАЛ, АМА ЛОШИТЕ СА МУ ПАОПРЕЧИЛИ ДА НИ СПАСИ И ДА НАПРАВИ БЕНЗИНА ПОНЕ 2 ЛЕВА.
35
1
 
3
 
! Отговори
Подкупи преди 1 година
Преди Прокопиев и Божков, сега Герб и ДПС.
34
3
 
3
 
! Отговори
Урок по политика преди 1 година
Редовно правителство си имаше. Съборихте го, а сега се молите пак да се съберат. Тоба беше пълно безумие. Но може би ще ни даде един добър урок. А и България се изчисти от една ллъжлива партия като ИТН на Слави Трифонов.
33
4
 
1
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
след Идната Зима в Германия - вече няма да има Никой който иска да е част от ЕС и НАТО - колониалните Структури на ЮдеюСемитете от Вашингтон! А Радев сигурно и тая година пак ще пали 1вата Свещ на Ханука в Синагогата!!
32
3
 
6
 
! Отговори
Задължения преди 1 година
Радев забрави, че трябва да обяви датата на новото НС и да връчи мандата. Пак удължава неправомерно времето на служебното.
31
3
 
6
 
! Отговори
За Колко Пари преди 1 година
Дпс и Герб купиха Радев100 милиона200 милона500 милона Очевидно е ,че вече играе в техния отбор.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде прочете, че хората не искат избори. Само при избори ще изпадне ненужното и непотребното...Както и на последните избори. Плявата се отсява...Следват позитанковците. Бавно, но със сигурност.
29
1
 
2
 
! Отговори
Ликвидират Българите преди 1 година
СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ ВКЛ ПЕНСИОНЕРИ ОТ СЛУЖБИТЕ УЖ ЗА СИГУРНОСТ И МВР КРОТУВАТ И ПАПКАТ НЕ ЧУЛИ НЕ ВИДЕЛИ <МАЙ НЕ БИЛИ ЗАПИСАЛИ <СНИМАЛИ <ПРОСЛЕДИЛИ престъпниците.. НЯМА Нито един арестуват бандит вкл псевдо политик вкл съучастници в министерства и ведомства..Поразени тежко с нагло престъпна видео терористична техника са всички родени са човешки майки и бащи в България подава природата.. НЯМА КОЙ ДА РаЖДА ЗДРАВИ ДЕЦА>> УВредени са очите от камери на всички деца ..
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази територия само за промяна се говори....И на какъв етап от развитието й трябва да се върне? Винаги е било и ще е едно и също. Винаги последни в класирането. Който както си го направи.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неговата Деса да не си е изгубила акъла покрай коронавируса? Изпадна от всякакви публични събития. Кошлука търси участнички за новия сезон на "Надиграй ме", а тя вече има опит с тропането на хорото из залите на НДК.
26
0
 
12
 
! Отговори
АЛО РАДЕВ преди 1 година
РАДЕВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА МАЗЕН ЛИСУНГЕР !!!Става въпрос за НАРОЧно СЪЗДАДЕНИ ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ МАСКИРАНИ КАТО ПАРТИИ.. Нагли престъпници ги ползват за организирано ограбване на хиляди милиони годишно по отработени схеми.. Ограбват безмилостно милиарди вкл УЖ по Европрограми !! НАд 1 000 000 нямат НИКАКВИ ДОХОДИ вкл за храна ,отопление и живот .Стотици хиляди съучастници се издържат като чиновници от народа яки заплати и осигуровки..
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората очаквали диалог. Измишльотини...Ако беше така нямаше да гласуват само 30-40% от имащи правото на глас. Избори до дупка...
24
2
 
16
 
! Отговори
Козирка преди 1 година
*** сега запя друга песен. Ами зашо свали предишното бе, другарю? И защо твоите служебни марионетки уволниха вчера шефа на БАБХ, който разкри крупната далавера на Евролаб на Капитан Андреево ? КОЙ ли ти го е подшушнал, Резилденте?!?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой е Крим, бе фуpажка?
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американска ***, слуга на Херо Мустафа