Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова

Посредници да преговарят от името на ГЕРБ е екзотика, БСП няма да отиде
157
Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че ще има правителство, защото те усещат, че предстоят трудни времена. От тази гледна точка политиците трябва да направят всичко възможно да има кабинет, който да преведе България през трудностите". Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Повече от странно е, че Борисов каза, че няма претенции към премиерското място и парламента, като че ли той прави някакъв жест на добра воля. Но не това е истината. Той вижда, че партията, която той ръководи, след 12-годишно управление, обрасло в корупция, е толкова токсична, колкото и партията, която го подкрепяше през тези години - ДПС, и няма как останалите партии да правят коалиция с тях. Така че това не е знак на добра воля, а панически знак. Тяхната победа е пирова", коментира той.

Според социалиста предложението им някакви независими кандидати да водят преговори за правителство от тяхно е изключително екзотична и надали някой ще отиде да преговаря с тези посредници.  

Проф. Гечев отговори на въпроса дали останалите партии ще могат да направят коалиция:

"Възможно е. При положение, че се постигне съгласие по ключови въпроси, свързани с това какви краткосрочни и средносрочни мерки ще бъдат предприети за икономиката, както и за външнополитическите предизвикателства, заради които трябва да се обединим, но не “за” или “против” НАТО или някой друг, а за националния ни интерес".

По неговите думи БСП отдавна казва, че санкциите срещу Русия не работят за Европейския съюз и се е оказала права.

"Отдавна сме заявили, че сме против въвличането на България в конфликта в Украйна. Ще настояваме за намирането на мирно решение, а не за усложняване на конфликта", каза още проф. Румен Гечев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
16
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Пожелавам на БСП-ту, все така да печелят изборите.
66
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След този коментар на Гечев, ГЕРБ са в положение гръмнал бойлер в тръстика
65
3
 
25
 
! Отговори
Краят на БСП преди 1 година
Победата на ГЕРБ е пирова, но загубата на БСП е триумфална.
64
2
 
22
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Човек докарал страната си до хипер инфлация и фалит в ролята си на министър на финансите. Това обяснява всичко. И не Европа или България реши да си спре газа, а Русия едностранно ни го спря. Но ако този велик икономист може да се договори с Путин да ни го пусне съгласно договора, който имаме, ще сме му задължени. Иначе е само плямпане, за което и резултатите са им такива на изборите.
63
2
 
21
 
! Отговори
Абе, думите на Гечев преди 1 година
не са много далече от истината. Обаче. Преди 5/пет/ години неговата партия се бореше за 1 млн. гласа и първо място. Сега няма 250 хиляди и е на пето място. Та, не върви да критикуваш двуетажна къща, когато не си построил и гараж.
62
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев отнесе ГЕРБ като куцо пиле домат.
61
13
 
1
 
! Отговори
Оуууу.... преди 1 година
Тежък удар за ГЕРБ. Гечев ги изсипа като чобанин брашнен чувал. Би ги като мече дерек. Бойко гледа като Теле Железница.
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей че нагъл е Румен Гечев , хората го искат в затвора , той взел правителство да реди . Също като лидерката си , не били загубили , сами дрто вече са опасно близо до 4те процента
59
4
 
2
 
! Отговори
Бойко 4 преди 1 година
ГЕРБ се влачи като ***, а от БСП обичат да пробват да си праят гявалъци на техен гръб.
58
0
 
5
 
! Отговори
пирова значи, преди 1 година
ако *** бяха спечелили щеше да е грандиозна, посевместрна и завинаги
57
13
 
2
 
! Отговори
:о)))) преди 1 година
Много ми става кеф, когато "личности" като Гечев успяват да си правят откровена гаргара с ГЕРБ.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ми преподаваше политикономия . Громеше капитализма от позициите ка убеден марксист . После замина за Щататите , Белиз , Кипър. Типичната шизофрения за комунистите . После се прочу като човека фалирал държавата през 97, прогони Ровър , доносничи на ДС като агент Економов . Повдига ми се като го видя само
55
2
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тоя вместо да увисне на въжето 1997г., сега дава акъл?!?
54
10
 
2
 
! Отговори
ГЕЧЕВ гази ГЕРБ преди 1 година
Румен Гечев хаби ГЕРБ-енугите като влак - Kюмюр, кльопа ги като първак - ceляндур
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Гечев сломи ГЕРБ. До там са се докарали калитковците.
52
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Гечев гори ГЕРБ-енугите като влак - ***, кльопа ги като първак - ***
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни развяват войната като плашило?!!! Когато сваляха правителството през юни пак имаше война, даже тогава тя вървеше в полза на руския башибозук.
50
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подаваите си оставките вие дето все се снимахте зад гърба на нинова видяхте ли докъде я докарахте вие не сте партия а икон групировка едни и същи колко мандатавече не се ли наядохте не се ли напихте хаиде стига вече
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най0гадното кое е : Да си 1-ва политическа партия на избори , и никой да не те иска !А Баце е СЪГЛАСЕНА ВЕЧЕ НА ВСИЧКО , САМО И САМО ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ЗАТВОРА !И другото:Баце увеличи БРОЯ на държавните служители които постоянно гласуват за него от 340 000 / през 2009г. / до неАкви си 650 000 човека-КАЛИНКИ !Направете математиката , колко струва това , като умножите разликата от 310 000 Х 3 000 лева заплати =9 млрд . .Затова няма да има пари за пенсии и заплати ,а само за платен ДЪРЖАВЕН електорат
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се хване с ГЕРБ изчезва. Само ДПС е константа и сега се ослушват.Възраждане са си просто руски фашаги. Гледам половината им депутати са били преди при Волен. Остава ни да видим дали Кирчо, Кокорчо и Мравояда са самоубийци. И да го направят обществото ще създаде нови структури, които ще отхвърлят герберизма и сикаджийската мутра от Банкя.