"Възраждане": Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са противоречиви

Би било обидно да преговаряме с тях, заяви Петър Петров
6 окт 2022 11:16, Петя Славова
116

Въпреки че се наредиха като четвърта политическа сила след изборите с 1017%, от "Възраждане" заявиха, че подкрепят единствено свой мандат и няма да участват в коалиция на други партии.

А вчера председателят на партията Костадин Костадинов напусна собствената си пресконференция  като преди това се опита и да изгони журналисти от няколко медии, наричайки ги "чуждестранни агенти".

"Свободата на словото в тази свободна държава е да мога да казвам каквото искам и когато искам. Ние не сме изгонили журналист, а журналист дойде непоканен, ние го помолихме да напусне. Смятаме, че нашите позиции не трябва да бъдат преиначени за една манипулация на обществото, и то с финансиране от чужди агентури. В САЩ действа такъв закон, според който тези медии, които получават финансиране от чужди правителства и агентури, биват обозначени", каза зам.-председателят на "Възраждане" Петър Петров в студиото на "България сутрин".

Според него в България също трябва да се внесе подобен законопроект.

Още по темата
"Целенасоченото манипулиране от няколко конкретни медии продължава доста време. Крайно време е да изразим нашата политическа позиция и да покажем, че имаме принципи, от които няма да се откажем. Не смятам, че се опитваме да филтрираме медиите, просто изразяваме своето отношение към тези, които манипулират обществото. Ние не водим война с медиите", допълни Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

И е категоричен, че могат да докажат думите си.

Попитан дали ще имаме правителство, той отговори: "По-скоро не. Твърде много са различията между политическите субекти. Всички големи политически партии заявиха непримиримост да направят консенсус помежду им. Не сме получили покана от ГЕРБ. Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са противоречиви, би било обидно да преговаряме с тях. Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство."

Петър Петров сподели, че ще сформират група, която да преговаря с останалите партии за запазването на българския лев.

"Ако третият мандат бъде връчен на "Възраждане" - ще го върнем изпълнен и ще представим състав на кабинета. За нас е изключително важно да запазим финансовата независимост на България. Ако приемем еврото, то ще има изключително негативни последствия за икономиката на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Муахаха - не си прав, категорично! Хората имат и алтернативи на Путин - ако той не ти харесва, то избери между: Ким Чен Ир, Александър Лукашенко, Аятолах Хоменей, Си Дзи Пин! Нито един от тях не е противоречив!
55
3
 
27
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
България никога няма да се оправи заради тия чуждопоклонници в парламента... Всеки гледа към някъде на запад, на север, на юг, на изток... Това ако е политика... Тия трябва до един да ги съдят за национално предателство... Кой за американофилстване, кой за русофилстване, кой за заподноевропействане... Пък тия дпс няма и да ги коментирам... Продажници такива, до един в кауша...
54
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете, че Росен Банов е бивш комсомолски работник, а бащата на Паси е над 25 години партиен секретар на Софийски университет?
53
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те кирчо и кокорчо щяха да свалят каскето. Какво стана?
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пасито да не се излага да се занимава с глупостите на ББ
51
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единият дори не е българин, на другата само името и е българско.
50
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин нали щеше да сваля Гешев:) Какво стана ??? Питам Възрожденците ????
49
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въх. Преговорите в трабанта на Пасито ли ще ги водят или на някоя поляна,предварително одобрена по слънчевия календар на синоптичката? А?
48
1
 
17
 
! Отговори
L. преди 1 година
Споко! Добавете и Симеон Дянков и пак кажете.
47
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още нещо за гадните възраждане пропуснахте.... КАК НЕ ГИ Е СРАМ ДА СИ ИСКАТ ЗЛАТОТО ДЕТО КРОТКО СИ СПИНКА В bank of england....не ги е срам.....ще си искат тяхното.... ще искат да са независими те...ааа *** хаа!!!!
46
3
 
25
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
На теория си прав, реалността обаче е друга. Заплатите и пенсиите ще се обърнат по курса, цените ще останат същите, само че в евро. Ето това е истината,доказана вече във всички държави,приели еврото.
45
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възлаждане са токсични и отровни за България
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме с валутен борд..(фиксиран към еврото) само името и хартията на паричната ни единица са различни.Всички цени зависят от световните борси, еврото ,долара и т.нТочно каква е опасноста от еврото..?Тия са поредните басуни- патерици в поредната серия продължение на изцепките като на Болен Сидеров...оня *** дето риташе бабички, " откриваше тоалетни" и мереше шума по дискотеките... всякакъв изкуствен буламач "патрЕотизам- *** тизам"...клоунада и голЕЕЕми приказки -обаче срещу кинти де ;
43
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сюлейман Паси и Росица Банова са срам за човешката еволюция!
42
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коцето е прав за медиите. Иначе тези двамата са един от най-големите шушумиги Пасатора и Плявата. За мен тези хора нямат качества за политици .
41
6
 
33
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Ако зависеше от Шалом Паши И Расим Сайвантоглу още утре ще обявят всеобща мобилизация и ще ни пратят на фронта да ни убива Путин!
40
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В интерес на истината копейкин е прав. Всеки сам избира с кой да води диалог . БКП ГЕРБ и лидера им комунист Борисов защо 14 г отказва да се яви на дебат с който и да било ? Не съм видял да бъдат допуснати Биволъ и Афера на нито една тяхна пресконференция ама АЕЖ удобно мълчат . Случайност ?
39
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви противоречиви бе приятел,тия са за разстрел,когато и да го направят все ще е късно...
38
7
 
5
 
! Отговори
Ватенката преди 1 година
пешко още от студебт е на хранилка при путин, какво очаквате да каже.Все пак е протеже на Батков.Тоя с Левски-то
37
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ви пита вас бе руски ***