Константинов: "Дневникът е подправен?" - абсурдно е!

Някой с нерегламентиран достъп програмира, смята той
7 окт 2022 21:44, Анисия Иванова
68
Константинов: "Дневникът е подправен?" - абсурдно е!
Снимка: БГНЕС

"Дневникът е подправен". То е толкова абсурдно това, че стига едно да бъде. Какво показва това? Някой може да бърка в машините, нали така. Смятате ли, че в Тайван, които са много сериозни хора – там се правят 90 на сто от чиповете на света, че там ще програмират "Дневникът е подправен"? Не. Тук някой, с нерегламентиран достъп си програмира, каквото си поиска.", каза математикът проф. Михаил Константинов.

"Изтече гаранционният срок. От догодина машините съвсем законно ще се "счупят" и трябва да дадем едни нови 100 милиона за машини", предупреди той.

Машинният вот показва отдръпване на 600 000 души, от които 500 000 не отиват да гласуват заради страх от излагане, а 100 000 са тези, "които г-н Рашков и г-н Демерджиев успешно ги страхуват", коментира  Константинов пред БНР.

Още по темата

Няма по-безсмислено упражнение от гласуването с "Не подкрепям никого", подчерта Константинов. По думите му това действие има значение само на първи тур на президентските избори, когато тези гласове се броят и могат да "потопят" някой от кандидатите, докато на парламентарен вот според него това е "социален мазохизъм".

42 мандата излъчват сега трите софийски района. Ако беше известен резултатът от преброяването по-рано, щяха да са 47, посочи още математикът.

"Народът си гласува с преференции и се радва. На местните избори работят желязно преференциите, защото малък брой преференции пренареждат листите.", обясни математикът.

Относно начина на разпределение на мандатите според изборните резултати проф. Константинов уточни:

"Събират се всички гласове, подадени за партии, коалиции и независими кандидати. Не се работи с гласовете "Не подкрепям никого". Те отиват в кошчето за боклук. След това се вземат 4% от това число. Като вземете 4% от 2 500 000 – това са 100 000 гласа. Всички партии, които имат 100 000 гласа, влизат в парламента. Прагът е 100 000, ИТН имат 96 000, което е 3,85%. И друг път сме имали такива случаи – партии на ръба. Всеки може да оспорва, но тук нямат никакъв шанс "оспорвачите". Няма как да намерят някой, който да повдигне този въпрос, но дори да го повдигне, Конституционният съд ще ги пореже."

Колко струва един мандат на национално ниво – какъв е броят гласове, които осигуряват един мандат?

Доскоро беше 12-13 000 гласа, сега падна на 9480, закръглено 9500 гласа, поясни Михаил Константинов. "Средно 9500 дават един мандат на партията.", допълни той.

Тристепенен математически алгоритъм без човешка намеса определя в кой район коя партия какво взема, поясни проф. Константинов.

По думите му вкарваме числа, изкарваме мандати. На регионално ниво може да има несправедливости, обаче партията си определя мандатите на национално ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите, които се обединиха да свалят предишното правителство (ГЕРБ, ДПС и Възраждане) и да не допуснат ново в предишния парламент (без ИТН, но с БВ) пак са тука и са в абсолютно мнозинство. Защо не направят едно правителство и да оправят България, щом са толкоз кадърни и знаят как?! И как предишното управление е било на президента, като той ги ругаеше непрекъснато докато не паднаха, докато спря да громи Боко и ГЕРБ. Бойко докара страната до настоящия състояние - той трябва да я оправя сега, щом твърдеше, че ще го направи преди изборите.
33
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жива мъка е когато се опитвам да смислово да дешифрирам накъсаните мисли на този човечец. Като един *** бакалавър, ще препоръчам на "професора" да се опита правилно да си структурира мисълта и да изложи позицията си сякаш не се намира намира в селската кръчма, а на лекция в залата.
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо сте сложили опцията не подкрепям никого?Какъв мазохизъм,изборите са едно забавление ,бе дъртако.Баси ***!Управляват мангизите,кретвн.
31
11
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Този мошенник, зараси него и мушенгийството му ГЕРБ 12 години "печелиха" с фалшифициране изборите с хартийки, подменяне на чувяли, задраскване на бюлетини на опоненти, за да станат недействителни, подправяне на числа.
30
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишо Константинов го гонят като мръ сно ку че от магазините в Лозенец
29
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професорчето на Тиквата. 12 години му печели изборите с хартийките и чувалите и сега го е яд че не може да си прави фалшификациите.
28
1
 
14
 
! Отговори
Вместо да се чудят преди 1 година
Да идат да поразпитат в която и да е гимназия. По-окомуш хлапетата ще им кажат как се правят такива номера с електронните дневници, с цел да се подлуди даскала.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комплотът ПП, ДБ и БСП явно показа родствената връзка помежду им .
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ИТН им го на чукаха, а те прос та ците, също докараха фалшивите машини у нас.
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП имат единствена цел да превърнат България в американска колония.
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадливите и лъжливи комунистически партии БСП, ДБ и ПП реваха за тези машини дето ги няма никъде в развития свят за да фалшифицират изборите и окрадат държавата. Направиха го!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОП имат за цел България да фалира, защото така юдомасоните ще са сигурни, че няма да можем да им противоречим и ще им се подчиняваме за всичко. Вземането по половин милиард заем на месец е беше нарочно
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП направиха всичко по силите си да убият българския бизнес за да може малкото суверенна икономика в България да бъде присвоена от господарите им зад океана.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорос и слугите на юдосаксонците, чиито слуги са ПП, стоят зад фалшификации в цял свят. Войната в Украйна за Нова Хазария също е тяхно дело.
20
3
 
8
 
! Отговори
зер преди 1 година
впрочем, донякъде се радвам, че хора които "ги е страх" да гласуват на машина не гласуват. Това е по-добре за изборния процес като цяло :)
19
3
 
8
 
! Отговори
зер преди 1 година
проблемът не е в машините, а че много хора които дават интервюта по телевизии хал хабер си нямат от тях :)
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички се правят на ударени, а е ясно, че с тези машини могат да се направят всякакви фалшификации! Абсурдно било, абсурдното е, че ние гласуваме с машини, отречени в почти целия свят, знаем че ни лъжат с тях и си мълчим!
17
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..най' вероятно машината е дала някакво служебно съобщение, което бойковите медии поеха и размахват навсякъе като компромат...никакъв днеевник не е подправян, кой знае и от английски как са го превели ***..ите калинки в изборната комисията...а банкянския то..луп съм сигрен че не знае и компютър от къде се включва..га..ден манипулатор..
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според ЦИК общия брой на потвърдените гласове е 2 600 000. Според тях избирателната активност е 39.5 процента. По тази сметка излиза че населението което може да гласува е 6 500 000. Според ЦИК броя на избирателите в изборните списъци е 6 600 000. Населението на България в статистиката на НСИ е 6 500 000 общо с децата. В чужбина са гласували 170 000. Това разминаване в числата как да го коментирам?
15
3
 
14
 
! Отговори
Фалш преди 1 година
Преди години, когато се удължаваше времето за гласуване, се казваше, в кои секции има чакащи хората. Никъде нямаше опашки с чакане един час. Между 20 ч. и 21 ч. резултатите се подправиха.