Проф. Герджиков: ГЕРБ постъпват отговорно като искат преговори

Според него страната е влязла в политическа въртележка
7 окт 2022 15:25, Петя Славова
52
Проф. Герджиков: ГЕРБ постъпват отговорно като искат преговори
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" вече обещаха, че ще бъдат опозиция на ГЕРБ и няма да участват в правителство с  тях, защото не биха предали избирателите си. 

Затова пък, ако те вземат втория мандат, биха провели разговор първо с бившите си партньори от коалицията.

Все пак, според проф. Огнян Герджиков, отказа за преговори между двете водещи партии едва ли е пречка за съставяне на правителство.

Още по темата

"ГЕРБ постъпват национално отговорно, като заявяват, че са готови да преговарят с абсолютно всички. В подобни моменти трябва да се постъпва точно така", коментира той пред БНР.

България вече влезе в една политическа въртележка, която продължава вече година  и половина, обясни проф. Герджиков. "През няколко месеца има нови избори и парламенти. Не може така да продължава. Трябва да се стабилизира страната, защото се намираме в трудни икономически условия, породени от войната в Украйна и други фактори. В такива случаи трябва да се мисли по- отговорно  и глобално".

Борисов, който има изключителен политически нюх, е напипал правилния тон и прави това, което е нужно, заяви Огнян Герджиковова в предаването "Хоризонт за вас". "Това беше подето и от „Български възход“. ДПС също заяви ,че е отворена за всякакви предложения. Останалите партии обаче разсъждават тясно партийно и смятат, че ще загубят своя електорат".

В тази ситуация могат да помогнат и журналистите, смята Огнян Герджиков. "Да търсите коментаторите, тези, които са склонни да разсъждават национално отговорно и да внушат на политическите партии какво е национално отговорно".

Росен Плевнелиев и Соломон Паси имат качества да са посредници при преговорите, смята професорът. " Много години съм бил рамо до рамо със Соломон Паси в политиката. Той е изключително иновативен човек, с много качества. Може да е полезен. Познавам по- малко Плевнелиев".

Оставането на служебното правителство на  Гълъб Донев е вариант, който не е лош, отбеляза Герджиков. "Той доказа, че има качествата да бъде премиер. Направи за кратко време добри и необходими за България неща. Този вариант би могъл да бъде работещ"

Има риск при нови избори, избирателната активност да отбележи нов връх с отрицателен знак, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Герджиков ,ако не бяха такива ,като теб и Монката Паси - лилипути по душа ,но Великана по меркантилност пътят на България би бил по - различен......В НДСВ бяха красиво говорещите крадци ,от които се "отлюспиха" след това нейните простаци- бандити и създадоха финансовата групировка с "неидеални" цели и престъпен характер - ГЕРБ,които под различни форми доведоха населението до ГРОБ,чрез корупцията ,която винаги убива!
45
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ако ти си ми "юриста","интилигента"който чака Нацията ни да ги поведе...у грОбо,печелбар и нагаждач си...ще те забравим,или ще те даваме за пример на децата си какви страхливци да не са!!!и е време да разберете...минусите на пАсолството и организираните престъпни...нямат значение...срещу Народ не се върви...справка Историята...еднокнижници!!!
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герджиков, до там ли я докара, за някакъв си пост да си плюеш на авторитета и да угаждаш на еднокнижника? Имайте достойнство бе хора, не сте глупави, защо за един министерски стол резелите рода си?
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41....това което предлагаш е невъзможно.Дори и да се съгласят , ГРАБ, ДПС и Възраждане имат толкова гласове, че могат да блокират реформите.Най вече в правосъдната система и войната в Украйна.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герджиков, не те ли е срам? И ти ли се хана на въдицата на *** или не си пускан изобщо.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как с ,,абсолютно всички".Той , проф. Герджиков , защо не си взе съпруга от някой бардак в Тайвант.Нима за него червени линии няма в живота.А нима ще се съгласи ако на улицата го срещне компания пияни , да ходи с тях и да чупят коли.Е , ? Няма ли червени линии за Герджиков.?А той с коя ,,ориентация " е .Без задръжки?
40
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Много си проС, сладка. ПроС и неграмотен. Все пак бъди горд, че познаваш всички училищни директори в БГ.)))
39
0
 
3
 
! Отговори
Нафталин преди 1 година
Паника. Руснаците умреха и парите свършиха.......
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има законодателна власт/Народно събрание/ и изпълнителна власт/Правителство/. ПП могат да поставят условие на ГЕРБ, че в изпълнителната власт няма да има представители на ГЕРБ. Правителството ще е на ПП, евентуално с представители на ДБ и БВ. А партиите в Народното събрание да подпишат споразумение за политиките, които ще водят, начело с правителство на ПП.
37
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нали се сещате защо президента не плюе вече по ББ. Много просто, той се усети за лъжите на своите"доброжелатели" за приписваните стотици прегрешения на Борисов, от които нито едно не беше доказано. Бил негов Гешев-пълни глупости, прокурора беше избран 2019г. от ВСС, а някой ако каже , че ВСС е под опеката на Бойко най-вероятно е изпуснат от Карлуково. Я поне малко мислете преди да пишете.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грджиков и ти си станал продаден ***.Разкарай се.Кой свали правителството по време на заплаха и криза в България,а сега търси коалиция.Не ставай за смях,предател.Освен това е клопка на Борисов,на която никой с малко мозък няма да се върже.С мафиоти и терористи не се прави колиция.СИК да ти говори нещо?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герджика явно се надява да го покани Бойко я за премиер,я за министър.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
T.e. copocoиgитe nocтъnвaт бeзoтroвopнo! 3aщo тoвa нe ce kaзвa gиpekтнo, oт kakвo e тoзи cтpax, oт aмepиkaнckoтo nocoлcтвo ли?
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава отговорно да си се вземат с ДПС и Възраждане и да ги видим.
32
5
 
6
 
! Отговори
Верую на лекетата преди 1 година
Напоследък лекетата изпълзяха отнякъде и започнаха да хвалят различния Борисов,за диалогичността му и тн.Дворцови лакеи,клоуни и подмазвачи.Всеки ден ще се включва по един от тях.Утре на кой е ред след Неделчев,Вълчев и Герджиков?
31
8
 
3
 
! Отговори
Така ли?! преди 1 година
Така ли бе, лакей мазен на мадридския комарджия, дето вместо в затвора за чудовищни престъпления в ограбването на една банка, се озова "председател" на НС?! А "правилно" СИКаджията от Банкя 12 години ограбваше и съсипваше България?! Правилно ли хариза три милиарда наши пари за "Турски поток" на кремълския злодей, което му позволи да нападне Украйна?! А "правилно" ли открадна 80 милиарда за 12 години?! А "правилно" ли е къщата в Барселона?! А чекмеджето, правилно ли е според теб?!
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27Абе ***...ко, не става дума за единични случаи, а за цялата система на образованието, където директорите са номенклатура на герп, те не изискват нищо от учителите и учениците за да си топлят местата...какво образование искате като 12 год ни управлява един безпросветен моше...н.ик
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..гад..ннно корумпе...си герджиков
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ма3нИк бяхме го позабравили ...
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герджика герберастки ибрик, срам професоре....