Венко Сабрутев от ПП: ГЕРБ са токсични

Няма да влизаме в коалиция с тях, отсече депутатът
Обновена: 7 окт 2022 21:17 | 7 окт 2022 20:55, Красимир Ангелов
172

"Продължаваме промяната" категорично отказа да води преговори с ГЕРБ за съставянето на кабинет.

"България трябва да има стабилно управление. ГЕРБ беше партията, която хвърли страната в спиралата на изборите. Сега трябва да поемат своята отговорност и съставят правителство. Категорично няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, те са токсични", заяви новоизбраният депутат от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

"Г-н Борисов е като ветропоказател, сменя позицията си за минути", посочи политикът от ПП.

Още по темата
По думите му на България ѝ е необходима изцяло нова политика, за да може да догони напредналите европейски страни и да стане справедливо място за живеене.

"Държим в България да възтържествува правото. За да се случи това, трябва да има работеща Антикорупционна комисия и да създадем механизъм за разследване на главния прокурор", подчерта Сабрутев.

Той не пропусна да подчертае още, че по времето на управлението на ГЕРБ пенсиите са увеличени с едва 3%, докато "Продължаваме промяната" са били на власт за няколко месеца те са скочили с 20 на сто.   

В ефира на Bulgaria ON AIR той не отговори конкретно с кого би се коалирала "Продължаваме промяната" за съставянето на евентуален кабинет.

"Ние не държим нито съдебната система, нито прокуратурата. Други са партиите, които държат уж независимите системи. Това трябва да се промени в България, за да се стигне до така необходимата промяна в България", смята гостът.

Сабрутев заяви още, че "Продължаваме промяната" биха разгледали предложението на "Демократична България" за предоставяне на оръжия на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова падение и унижение...Да ревеш и да си просиш подкрепа от партии, които открито ти казват, че си за затвора - едва ли има по-голям срам. А за Възраждане, едва ли има смисъл да коментираме. По кои точно теми сте на едно мнение с Възраждане - за еврозоната ли, за Европейския съюз ли, за НАТО ли, за Украйна ли, за ваксините ли????? Това си е чиста шизофpения.
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам обединение около една цел - "Тиквата в затвора, изкореняване на корупцията
65
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откога стана анти Путин тик.вата? Не забелязах такова нещо докато му строеше потоците.
64
1
 
10
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
САБРУТА ТЕБЕ ПЪК КОЙ ТЕ ЗНАЕ КОЙ ТЕ ПИТА НЕЗНАЧИТЕЛЕН СИ
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова унизително! До вчера обвиняваше бившия кабинет, колко са некадърни, как ако бях АЗ ..., а днес ги молиш за помощ. Няма дъно.
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не чух и дума за най-големият проблем, корупцията в България и дали ГЕРБ ще направят признание, че са въвели порочни практики в усвояването на средства от ЕС, при харченето на бюджетни средства и при възлагането на обществените поръчки. Ако това не се направи ще излезе, че всичко до сега е било ОК, да продължаваме по същия начин и да разделяме порциите отново.
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е невероятно изобретателен, когато трябва да играе на криеница с правосъдието, със следователя, разпитващ го за Турско-руския паток и с шефа на затвора. Ще се нагледаме на чудесата на неговата патология на Лъжата и на цирковите номера на неговата партия, лъжеща и блъфираща не по-зле от него самия.
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не сте посмели да дадете индулгенция на мутрата. Путин нападна Украйна благодарение на Борисов и построения от него турски поток. Нека да се гърчи. ГЕРБ имат точно толкова депутати колкото и ПП предните избори, ха да видим какво правителство ще направи.
59
2
 
7
 
! Отговори
Хмм появил се е преди 1 година
Този как така не е имал личен ангажимент. Ти го каниш, идва кире.
58
1
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
Ами те ГЕРБ сега имат 63 депутата.
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Барба *** ьос и гащите ще свали наведен, само да не изпусне келепиреца и никой да не го пипа за кражбите, корупцията и милиардите, които даде на Путин за нашествието му в Украйна. Съд и затвор за тулупестата мутра
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв беше резултата от това управление на ПП с 67 депутата - затънахме в дългове, доверието в държавата ни се срина. Защо Бойко трябва да повтаря грешката на ПеПетата?
55
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се е хванал с тоз Бандит .... добро не е видял ! Както казва Осман Октай .... имаме си работа с крокодил ...... налапва те целия докато се усетиш !............................ Сикаджията няма понятие как се водят цивилизовани преговори на равностойна основа ...... при него работи безотказно схемата ..... купил , продал , взел , откраднал , излъгал .... !....... А пищова е сложен на масата!
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не му е лесно на бОко :-)))) ... И китайската мъдрост гласи: "ако си яхнал гладен тигър, не можеш просто да слезеш..." :-))) ... Та и бОко (горкичкият) - твърде много имунитет му се налага да изпроси от останалите, за да може хем да се сборят (като правителство) с неговите престъпления, хем да го оставят ... непотърсен от правосъдието...? ... Е как да стане тая работа...
53
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали беше голям зор Борисов да свали правителството. Нека си направи коалиция с тези, които гласуваха вота на недоверие!
52
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Възраждане и Президентът свалиха правителството на ПП, БСП и ДБ с идеята да "спасят" България! Нека сега управляват. 67 депутата имаха ПП, а сега 67 депутата има ГЕРБ. ПП има смелостта да управлява с ясни ангажименти, но опитният спасител на нацията, вождът без който над България не изгряваше слънцето се гъне, търси дежурни виновни - модератори, обвинява и ласкае, обещава и предлага като и на него му е ясно, че е токсичен, няма нито идеи, нито смелост, нито желание да управлява. Страхлив мерзавец!
51
2
 
7
 
! Отговори
Боко преди 1 година
До 46. Ти пък къде видя да се е скрил? Или така ти се иска, щото си обладан целият от злоба? Излезе си човекът, даде си офертата и това е. и днес пак е коментирал, не се крие. Ама то само с омраза не става.
50
1
 
11
 
! Отговори
Поммещ преди 1 година
Никога на ГЕРБ не са спирани Еврофондове! Въпреки че по доноси към ОЛАФ сме първенци! Фондовете са спирани за далавери само при Станишев и Орешарски! Всичките ! Що не ми напомните ЕК колко отпусна на Харвардските измамници , щото аз не се сещам! Милиарди за батерии ! Слабоумие!
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. нар. "свалено редовно правителство" беше под диктовката на БСП - нищо не минаваше, ако не е изгодно за комунистите.
48
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Сабрутя Киро и Асан с калашниците за Украйна :)))