Венко Сабрутев от ПП: ГЕРБ са токсични

Няма да влизаме в коалиция с тях, отсече депутатът
Обновена: 7 окт 2022 21:17 | 7 окт 2022 20:55, Красимир Ангелов
172

"Продължаваме промяната" категорично отказа да води преговори с ГЕРБ за съставянето на кабинет.

"България трябва да има стабилно управление. ГЕРБ беше партията, която хвърли страната в спиралата на изборите. Сега трябва да поемат своята отговорност и съставят правителство. Категорично няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, те са токсични", заяви новоизбраният депутат от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

"Г-н Борисов е като ветропоказател, сменя позицията си за минути", посочи политикът от ПП.

Още по темата
По думите му на България ѝ е необходима изцяло нова политика, за да може да догони напредналите европейски страни и да стане справедливо място за живеене.

"Държим в България да възтържествува правото. За да се случи това, трябва да има работеща Антикорупционна комисия и да създадем механизъм за разследване на главния прокурор", подчерта Сабрутев.

Той не пропусна да подчертае още, че по времето на управлението на ГЕРБ пенсиите са увеличени с едва 3%, докато "Продължаваме промяната" са били на власт за няколко месеца те са скочили с 20 на сто.   

В ефира на Bulgaria ON AIR той не отговори конкретно с кого би се коалирала "Продължаваме промяната" за съставянето на евентуален кабинет.

"Ние не държим нито съдебната система, нито прокуратурата. Други са партиите, които държат уж независимите системи. Това трябва да се промени в България, за да се стигне до така необходимата промяна в България", смята гостът.

Сабрутев заяви още, че "Продължаваме промяната" биха разгледали предложението на "Демократична България" за предоставяне на оръжия на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8... Помниш ли с Атака и лидерът им Волен Сидеров колко беше спокойно .През вечер гледахме шоу.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ви е канил за коалиране. Понял, авантаджийче второ издание?
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно е.Партии с които Борисоф партнираше така се натровиха , че изчезнаха в небитието...НФСБ, Воля,Атака ...
4
3
 
16
 
! Отговори
..? преди 1 година
Този пък кой беше? И минава ли му изобщо през изгладеният мозък, че ГЕРБ и Борисов са първа политическа сила! Тия явно си живеят в някаква паралелна реалност! С помия по Борисов дойдоха на власт, и смятат че може по същият начин да се върнат! Верно, докато плюят по ГЕРБ и има полза от тях, тандемът Радев-Мадуро ще ги търпи! А после...при Чалгата
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партия "Тате носи, мама меси, ний сме длъжни да ядем." За съжаление само на това са научени младежите на заможните хора в България - на безкайни претенции без никаква отговорност.
2
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А вие сте отвратителни и гадни миризливки. Точно толкова сте безполезни!
1
3
 
17
 
! Отговори
Токсичко преди 1 година
ПП пък са опасни за вашето здраве (и джобове).