ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсиипп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
М. Георгиева преди 1 година
Добре тези лимити за Ел. енергия, вода и т.н. ако са еднакви за тези на парно и с топла вода които се дотират частично от държавата и тези които отопляват само 20-30 кв.м защото толкова им позволяват средствата които имат с еднакви ли лимити ще бъдат. Или "Да те така са свикнали да им е топло и уютно а Вие сте от провинцията Вас кучета Ви яли". И ако прехвърлите лимита то е Ел.енергия за готвене, за топла вода и отопление ще плащате по по високата тарифа. Мислете упрааващи а не ..
266
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До 286: Не пиши глупости, а помисли КОЙ построи в периода 1944-1989-та година активите на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, възлизащи на трильони долари. Заводите, фабриките, построените милиони жилища, и т.н. не са паднали от небето нали? Пенсионерите сме си дали своето на държавата и е грозно да ни хули. И ти един ден ще станеш пенсионер. Няма да ти се размине.
265
3
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
ПП е единствената Партия, която прави реални неща за пенсионерите, изградили периода 1944-1989-та година материалната база на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. Ако не бяхме ние, днес младите щяха да си чоплят носовете. Нямаше да има фабрики и заводи, където да работят. Пенсионери, гласувайте винаги за ПП. Запомнете добре това!
264
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До 286: Винаги увеличението на пенсиите е за сметка на тези, които в момента се осигуряват за пенсия. Защото пенсионната система е солидарна... После други ще работят за твоята пенсия. Макар че още от сега ги съжалявам тези хора, които ще трябва да се гърбят за теб конкретно... Пенсионерите са част от обществото, и то една от най-уязвимите негови части, затова заслужават достойни доходи и старини. А пък ти, не знам дали го осъзнаваш, но с този коментар се подигра на своите баба и дядо....
263
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
По-добре млади,но чисти,отколкото крадливи мутри.
262
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе,некадърици и това увеличение за чия сметка,за сметка на нас обикновените данъкопладци,са сметка на соц.осигуровки.Колко *** трябва да си и да не разбираш нищо от финанси,за да предложиш такова нещо,заради тия *** всяка седмица се теглят нови заеми!!!!!
261
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ПП са младежкото БСП. Гея Кокор е ясен. Взимай заеми до пълен фалит. Ай сиктир!!!
260
9
 
6
 
! Отговори
Обещания на ПП и БСП преди 1 година
вдигаме заплати,пенсии,правим образование и учебницит безплатни,здравеопазване също(всяка жена с право на безплатни силикони,филъри,джуки и татуировки),горива и храни с таван по цени преди кризата и инфлацията.В НС-всеки депутат от чужда партия да има право да я напусне и да дойде при нас(нашите нямат право да напускат),премиум коли и охрана за всеки депутат,право на платени 10 сътрудника(само ако са роднини).Данъци ще падат.Откъде пари?Ще вземем дълг 100млрд,но няма да го плащаме ние.
259
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи семействата които се отопляват на ток ще плащат тока на разни самотници и тези които се топлят на топлофикация. Това народно събрание ще падне преди да са го съставили
258
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пари от къде бе Кирчоу? вземате нови аземи постоянно но това е до време, после ще си ядете ?*(
257
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра идея - да изтеглим кредити за да вдигнем инфлацията, да напълним пенсионерските тоалетни и да задлъжним внуците доживот!
256
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SisiАЛтернативата я видяхме. 4млрд раздадени на *** да си купят поршета. 1см път няма построен, всичко се разпада. Всичките им актове до един паднаха в съда. А по-голямо бездарие не съм виждал никъде. Даже паветата са наредени прекрасно спрямо това, как биха били наредени ако тия от ПП ги редят. Пълни аматьори. Давай пари на безделници вместо на хората, които работят. Дигаха помощите, а заплатите на социалните работници по-ниски и от помощите. Безхаберие.
255
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов: Ако спечеля още на 3ти горивата падат с левче.
254
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Близо 3 седмици след изборите всички обещания на ГЕРБ са спазени - горивата са жълти стотинки а в магазините раздават хлеб и олио безплатно. А да и войната свърши. Какъв хубав свят :)
253
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Бойко обеща 1000 лв минимална заплата и 1000 минимална пенсии,ще видим дали че е така а Киро лъжеца 20 процента )
252
0
 
5
 
! Отговори
Некъдърници преди 1 година
Къде са еколозите, поне 10 процента от хората с кломатици да си извадят пречките на дърва и няма да може да се диша в градовете.
251
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да взимате кредити и пица с кристали, че се оливате, а оливате и хората
250
1
 
13
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До Охооо Гръцки сценарий за България е невъзможен, поне на този етап. До 2-3 години, както си написал/а, ако се запази социалната политика в тези мащаби, които са в момента, ще достигнем дълг от 52-55%-та спрямо БВП. А критериите от Маастрихт са 60%. Тоест, това все още ще се счита за нисък дълг. Гърция в момента е на кота 200%-та спрямо БВП, и въпреки това средната им пенсия е доста по-висока от тази в България, а правителството раздава помощи като за световно. Сайта е превзет от гербери
249
0
 
12
 
! Отговори
Sisi преди 1 година
Явно, обичате да душите миризливи чорапи, Ами да ви е честит избора на Боко, отново да душите неговите, жалки сте, няма да се оправите никога, то пък кога ли сте били повече от това което сте....
248
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да спрете да взимате кредити, продажници такива