Атанасова се ядоса на ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи

Двете партии декларираха, че са готови с отговорността за правителство
23 ное 2022 17:45, Петя Славова
98
Атанасова се ядоса на ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи
Снимка: БГНЕС

Нека да припомня, че преди втория мандат има първи. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира заявката на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" от днес, че са готови за правителство на малцинството, предаде БГНЕС

По-рано в парламента ПП и ДБ декларираха, че са готови да поемат отговорността за правителство с втория мандат, но изброиха своите ясни гаранции, които Атанасова коментира:

"Докато няма редовно правителство, което да носи отговорност за изпълнението на бюджета и да реализира свои собствени политики, е по-добре да гласуваме закон за продължаване действието на настоящия бюджет.

Съвсем спокойно можем другата седмица да поставим на първо гласуване закона за удължаване на бюджет 2022. Така бюджетната процедура се движи в някакъв синхрон", добави Атанасова.

Още по темата
3% дефицит е една чудесна новина. Само, че данните на БНБ, на МВФ и на всички експерти финансисти говорят, че това е почти невъзможно. Ако Асен Василев има някаква магическа пръчка, бихме се радвали, заяви Атанасова.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на оттегляне на предложенията за промени в Изборния кодекс няма да бъде подкрепено от доскорошните коалиционни партньори на самите ПП.

Нито БСП ще оттегли законопроекта си, нито „Демократична България”, каза Атанасова.

В заключение Атанасова заяви, че ГЕРБ много добре знаят кои са важните теми за България и не само на брифинги отстояват интересите на българските граждани.

Запитана дали ГЕРБ ще подкрепи правителство на малцинството на ПП, тя припомни, че преди втория мандат има първи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Калина преди 1 година
ДБ и ПП са тотални политически недоносчета
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами , който не може да мисли се ядосва ,че не може да мисли ! Обектът на яда е последствие ...
67
1
 
0
 
! Отговори
Зизи преди 1 година
*** ква отговорност поемат от ПП и ДБ не мога да схвана, нали ги видяхме кво направиха, или по-точно НЕ на правиха
66
11
 
6
 
! Отговори
Герб №1 преди 1 година
ГЕРБ Атанасова мандат ПОБЕДА!
65
15
 
10
 
! Отговори
ПП-грабителите на Бг преди 1 година
След погрома на ПП и безобразията на кирето и персоналките му тази госпожа спечели уважение и респект ,даже Волен ми липсва след маркобесното управление на ПП.
64
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
хаха поредният по гьобелс на гробарите,хляба,топлото,сметките,горивата,работата на Българите не са важни,важни са бюлетините с който да се върнат да крадат с дпс...нинова и тя,крадяха от санитрането с лиляна...пенсионира се млада,ограбиха КТБ и ние калтаците платихме,строяха на путин тръби и ние платихме,ограбваха от пътища и магистрали,от метли в кметства и общини крадат гробарите,крадат в болници от животите ни...за да може пеевски да праща на бочко от ограбеното...и нинова барабар с "мъжето"
63
2
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Няма да управлява никой, ясно ми е. Изяжте се. Новите избори наближават. Радев умишлено бави нещата, за да има колкото се може по-късно предсрочни избори, но те си идват неусетно и ще бъдат догодина.
62
5
 
5
 
! Отговори
Първите са преди 1 година
си първи, тези пък малките къде тръгннали, бяхте първи в нещо предишно, сега мълчите и даже изчезнете, пълно разочарование сте!
61
10
 
11
 
! Отговори
Никога ГЕРБ ДПС преди 1 година
Никога повече ГЕРБ ДПС ИТН дъното и Радев слуга на ГЕРБ и ДПС. Всички крали през прехода които разграбват България да гният в затвора за това искаме ПП. ПП спряха далавери на ГЕРБ и ДПС и ИТН дъното бутнаха правителството на Кирил и Василев. БСП козината си менят но нравът не. Съдебната реформа трябва да се случи
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И едните, и другите са военноавантюристи. И едните , и другите прокарват промиване на мозъците на населението и липса на национално достойнство и народна памет. И за едните и другите важи: "Богат е ,казват, а го не питат колко едуши изгорил живи". Една четвърт от народа прокудихте с "евроатлантическата си ориентация" да проси и се унижава на Запад. И очакват Западът да ги счита за равни!!!!
59
10
 
13
 
! Отговори
123 преди 1 година
Е ,какво чакаш ,като сте първи?*** противна.И правителство да направите сега,или март с дпс и бсп ,ще ви пази жандармерията от линч.
58
3
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ДНЕС преди 1 година
Българите сме като Партиите . Разделени сме от Външната Политика на Чужди Държави .Никой ме мисли че има Закони в Държавата . Няма Протести за Убийство , няма Протести за Пенсии , няма Протести за високи Цени на Горива . Единственото което ни Държи е Ниската Цена на Ел.Енергията .
57
15
 
12
 
! Отговори
д преди 1 година
първи мандат няма, има една гербава *** там
56
4
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Преди вторият мандат имало първи? Ами какво се офлянквате още от ГЕРБ? Действайте да ви видим!
55
17
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 година
Подкрепям Енергията и Уменията на Борисов . Но трябваше да изгони Деси от Партията . Тази е гнусен Политик , като Цветанов , Томислав Дончев , Този от Хасково - Мелят едни и същи Думи .
54
13
 
10
 
! Отговори
Ихааа! преди 1 година
Панически страх тресе Про100 Киро и Кокорчо ! Какви ли не изцепки правят, какви ли не предложения и декларации завяват, само и само да останат с имунитет и да отърват затвора!!! Защо ги пазите , останалите дупетати ???? Защото и вие сте за затвора !!!! Всичките сте за затвора , и 240-те дупетата !!!! Толкова крадливи и некадърни ,долни мошеници никога не е иамло в Парламента !!! Дори по време на комунистите.
53
12
 
21
 
! Отговори
Деса е права преди 1 година
Което си е вярно, вярно си е. Първият мандат е преди втория. Пък и мен ако ме питат, на ПП и ДБ не трябва да им се поверява повече управлението на България.
52
3
 
8
 
! Отговори
по царски преди 1 година
До Анонимен: "Докога ще се мотаете?" - докато му дойде времето!
51
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде е този първи мандат? Докога ще се мотаете?
50
2
 
11
 
! Отговори
?! преди 1 година
Има ли нещо нормално в нашата държава?