Грозните сцени в НС били умишлени действия на ДБ и ПП

Според Цончо Ганев от "Възраждане" се губи парламентарно време
26 ное 2022 12:05, Петя Славова
45
Грозните сцени в НС били умишлени действия на ДБ и ПП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 11 часа депутатите коментираха Изборния кодекс в петъчния ден. Под напрежение и скандали продължават да се повтарят дебатите в НС.

Според Цончо Ганев, заместник-председател на Народното събрание, депутат от "Възраждане", грозните сцени, в които се повтаря едно и също, са плод на умишлени действия "Демократична България" и "Продължаваме Промяната".

"Губим дни наред парламентарно време. Ще гласуваме за машинното гласуване и запазване на сегашното състояние на Избирателния кодекс, заяви той пред БНТ.

На 3 декември "Възраждане" организира протест в София срещу влизането в еврозоната и въвеждането на еврото.

Още по темата

"Няма сигурност в банковата система, няма да паднат лихвите по кредитите, нито ще получим икономическа стабилност. България няма място и в Шенген", каза още Цончо Ганев и подчерта, че в момента България се намира в тежка икономическа и енергийна криза.

Според Цончо Ганев страната ни трябва да принуди "Лукойл" да започне да плаща данъци в България. Той коментира и стрелбата срещу българския клуб в Охрид. Цончо Ганев поясни, че тя е вследствие на българската скупена политика. Министерството на външните работи в Македония не иска да признае историческите истини, уточни Цончо Ганев.

По думите му българската армия трябва да бъде изпратена да опазва границата.

    "Не искаме постове и участие в изпълнителната власт. Българско правителство или мнозинство, което се сформира, ще получи подкрепа от "Възраждане", ако първото решение на следващото правителство е оттегляне влизането на България в еврозоната, ако на Брюксел се каже, че страната ни прекратява Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, ако се свика референдум "Трябва ли са сме част от НАТО или не трябва". Който иска да прави правителство и да получи подкрепа от "Възраждане" не е нужно да ни предлага постове, трябва да говорим за политики", каза още Цончо Ганев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари