Христанов от ПП: Кодът на машините е публичен

Депутатът за разразилия се спор с БСП
28 ное 2022 10:50, Петя Славова
6
Христанов от ПП: Кодът на машините е публичен
Снимка: БГНЕС

Продължава спорът на депутатите по темата за Изборния кодекс. Той се засили в последния работен ден на миналата седмица като напрежението бе по оста БСП - ПП.

"Кодът за машините не е ценност, която да се търгува. Той е публичен. Кодът е в ЦИК и може да бъде наблюдаван от политическите участници", коментира въпроса пред Нова тв депутатът от ПП Иван Христанов.

Той коментира разразилия се спор в парламента относно кода на машините. В петък депутатът Георги Свиленски обяви, че социалистите няма да изтеглят искането да се гласува с хартия, защото е имал предложение от Кирил Петков.

Още по темата

"Защо няма да го оттеглим? Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги. Ето затова БСП няма да оттегли закона. Защото вашият съпредседател и бивш премиер, дойде и каза: "Оттеглете закона и ще ви дам кодовете". Кой е той, че ще държи кодовете на машините?", заяви от трибуната Свиленски.

"Този код просто казва на машината как да работи. Нищо повече. И пак казвам - кодът е публичен, може да бъде проверен от политическите участници в ЦИК", каза днес Христанов. "Кирил Петков най-вероятно казва - ако ви притеснява кодът, нека го подложим на анализ и оценка, за да изчезне това ваше притеснение. Но пак казвам, той няма стойност като средство за търговия или влияние", коментира Христанов.

"Свиленски излезе, хвърли бомбата, малко след това Атанасова взе думата и каза, че ако това е вярно, те имат притеснения. Това беше синхронизирано", заяви депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари