Манолова: Няма как да се върна в БСП

Нинова не била обединителен център на левицата
29 ное 2022 15:08, Петя Славова
52
Манолова: Няма как да се върна в БСП
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова не е в ситуация да се изявява като обединителен център на левицата, най-малкото заради катастрофалния резултат на Социалистическата партия под нейно ръководство – минус 700 хиляди гласа за пет години, четири пъти спад в доверието.

Така Мая Манолова от "Изправи се.БГ" коментира пред БГНЕС призива на лидера на БСП Корнелия Нинова отцепниците от БСП да се върнат в партията.

"Освен това и самата Нинова, и представители на ръководството на БСП, са поканени на днешното събиране", съобщи Манолова по повод кръглата маса, в което участие ще вземат лидери на леви партии с цел осъществяване на единен ляв блок.

Още по темата

"Има много тревожни тенденции, свързани със спада да доверието в левицата, така че имаме проблеми, по-големи от това да мислим за оцеляването на Нинова", отбеляза тя.

По думите на Манолова от БСП са добре дошли с грижа, с идеи, с каузи да направим всичко, което е възможно, за да върнем доверието в левите партии в левицата сред българските граждани, но смирено и без лицемерие.

"Разговорът днес ще бъде честен, открит. Няма да спестим нищо за състоянието на левицата и ще погледнем с надежда напред, тъй като имаме план, имаме стъпки, имаме хората, имаме ресурса и сме готови да извървим този път заради България и заради българските граждани", подчерта Манолова.

Тя определи като "позорно поведение" искането на Корнелия Нинова за връщането на хартиените бюлетини. "Вкарването на БСП в общ впряг с ГЕРБ и ДПС е предателство към честните избори и към демокрацията", категорична е Манолова. Според нея може би на Нинова е обещан някакъв електорален бонус. "Машините, електронното гласуване, свалянето на Борисов – това бяха исканията на хората от протестите и всяко отстъпление от това пришива партията й към статуквото", каза още тя.

На въпроса дали потвърждава, че няма да се върне в БСП, Мая Манолова отговори: "Днес тук очаквам да сложим началото на нов ляв субект, единен субект, ляв блок, който да издигне общи кандидати на предстоящите местни избори и на вече неизбежните парламентарни избори."

Тя заяви, че левицата трябва да има единна и силна кандидатура за кмет на София. "Ще се борим за голяма група в следващия парламент с или без БСП на Нинова", заключи Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да свалят Нинова, никога повече про-руска партия няма да бъде фактор в политиката в България. Каквито и обединения да правят, нямат достатъчно електорат че да не са последни в парламента.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов бардak със стари *** не става! Тази изхабена, кривоуста пачaвpa акъл и претенции раздава. Лявото ако иска да се развие и наложи трябва да се организира от нови, непохабени лица, другото е мимикрия, фарс, ламтеж на дърти муцуни за власт.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това мамино синче Симеон Славчев от МИР какво прави там?" - И аз това се питам. Кога се пребоядиса на социалист, като доскоро ходеше с Копейкин да се прави на патриот.
19
1
 
32
 
! Отговори
Готвача преди 1 година
Парванов кви бузки е направил от дивечовите мезета.
18
8
 
7
 
! Отговори
хъ хъ хъ преди 1 година
В този случай е права Манолова, Нинова направи това което и беше поръчано - съсипа БСП и го прати в трета глуха. Колкото по рано бъде отстранена от ръководството, толкоа шанса да има лява партия в парламента е по голям. Иначе Възраждане обира левите избиратели и... страва интересно!
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са го казали: Със стари к**** нов бардак (партия) не се прави!
16
2
 
21
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Киро обра гласовете на Мая и протестиращите.Голям търговец е баш -шано евалариус.Теа гледат сега като мокри котета през стъклото на месарски магазин -от вън...
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гейчетата пак риват като на заколение, нищо ново за комунисти анархисти
14
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая пък кой я иска?Даже не можа да влезне в НС.
13
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова сгреши с подаването на топката на Боко и Пеевски. Боко ги използва за своята игра за хартиено кметско гласуване. Гешев ги използва за поредната атака към честните избори. Много хора ще се откажат да гласуват за БСП заради тази помощ към Боко и Гешев. Пенсионерите вече са гербери и седесари и слушат металика.
12
10
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
..............Машините, електронното гласуване, свалянето на Борисов това бяха исканията на хората от протестите................. Хахахааааа, промянаджиите съвсем изкрейзиха. Какво сваляне на Борисов бре?!? Боко си изкара мандата до край и после ви такова с 200 на изборите :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавно е да ги гледаме тия двете кобри как се хапят :)
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия халосни патрони Нинова съвсем го закъса.Да си смени съветниците,че я тласкат в грешната посока.Да обвиняваш непрекъснато другите за своите грешки е непродуктивно у направо вредно и Нинова много скоро ще го разбере,но ще бъде късно.
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прожектират ни фентъзи сериалите - "Властелинът на кодовете" и "Шифърът на Боко". Тези хора са психически болни или психопати. Тайни кодове, шифъри и конспиративни теории от фашистки тип са темите на Гербодепесарите. Калинките герберски кметове искат да контролират вота на парламентарни и кметски избори чрез хартия и химикалки.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя щото Мая е цъфнала та вързала и взе да се надува. Щом тъй нареченият ни народ, който по принцип е влюбен в левичарските послания тип - Държавата да ми дава пари и работа, ама да не ме търси за данъци, се усети, че безплатен обяд няма и някой после трябва да връща заемите, се усети и отряза левите популисти, смятайте какво е бъдещето на Майчето.
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова,с глупавото си поведение напоследък,трябва да бъдеш доволна,ако въобще влезеш в следващия парламент.Своите ще ти подложат динената коричка,не чуждите.А коалицията ти с ГЕРБ съвсем ще те затрие.
6
16
 
6
 
! Отговори
565656 преди 1 година
bravo Майче.................
5
4
 
9
 
! Отговори
Ехо преди 1 година
Тия всички са полудели. Като почнеш от Борисов и свършиш до Първанов. И сите - женички от партиите им.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мая е ясна отдавна .Създаде заккнпета за топчета като Ванко 1 и винаги е била срещу народа винаги .Това ,че защитава разни хорица това е единствено с цел печалба а не ей така от добри намерения за народа !
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано най-после Нинова се освести и разбере,че не ПП и машините са и проблема,а че не можа да задържи,а разгони своите,които сега и отмъщават.