Донев: Властта е до време, но последствията от глупави решения са трайни

Той призова да не се губи връзка с хората
Обновена: 30 ное 2022 11:10 | 30 ное 2022 11:10, Петя Славова
40
Донев: Властта е до време, но последствията от глупави решения са трайни
Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро се очаква президентът Румен Радев да връчи първия мандат на ГЕРБ, които пък от своя страна заявиха, че са готови да предложат кабинет.

Депутатите днес събраха кворум и продължават с обсъджането за бюджета. Днешното заседание беше открито от служебния министър Гълъб Донев.

"Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди четири месеца - да спазваме законите в страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа.

Още по темата

Тогава поисках от вас работа на 100%, умни решения и смисъл за българските граждани. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания. Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на всеки един български гражданин въпреки сложната политическа обстановка", заяви той.

По думите му, служебното правителство е с временна власт и познавайки добре Конституцията е ясно, че това е  безспорен факт.

"Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон - властта е временна, дори и най-дългоуправлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте", допълни той.

Премиерът припомни, че в сряда, както е добре известно, започва редовно заседание на МС. "Започваме работа с обсъждането на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства. Право на тази помощ ще имат семейства с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия от 2022г. както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военни инвалиди и в военнопострадали. Вицепремиерът Лазаров ще докладва проекта на постановление", каза още Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Зозо ;- Друго си е да си човек с опит , нали ? Знаеш ги тез работи с къркането . Просто не завиждай ...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааа гълъбо,най-"умното" ви решение е да купите още 8 самолета на хартия и да Заробите българите да ги плащат - АЛЧНИЦИ сте Всички !
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Разочарован Цените растат, защото сме на автопилот.
13
1
 
12
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Докога цените ще растат дами и господа???Нали се вдигаха,защото газ,ток и петрол растат.Сега като започнаха да падат защо хранителните стоки и услугите продължават нагоре?Ние някакви опитни мишки ли сме или какво?
12
7
 
6
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 1 година
ГЕРБ трябва да се изчегъркя.
11
5
 
11
 
! Отговори
Дайте да си го кажем преди 1 година
ГЕРБ са евроатлантици само, когато има евросредства за усвояване. Демек - само на думи. Иначе Боко Тиквата е путинист пръв приятел на Путин.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам, ама на борсата газта пак мина 1.5К доларес
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския гълъб е прав този. Решението им да водят пасивна подкрепа за Русия провали живота за две поколения напред. Този народ кога ще се събуди и ще измете всички русофили и путинисти, та да станем и ние най-накрая нормална държава.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България не е проведен никакъв преход. Затова и той все не свършва, а как да свърши нещо, което не е почнало.
7
4
 
6
 
! Отговори
Robinzon преди 1 година
А още по-глупаво е да не се вземат никакви решения което е присъщото на постсоциалистическите некадърници.
6
10
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами така е в България, фигуранта се обърна с/у тези дето го родиха в политиката и издигнаха кандидатурата му за преЦедент от БКП-БСП, а "Кирчо - кокорчо и СиЕ" се обърнаха с/у баща си радеФ, който ги спусна с парашута си в нарушение на Конституцията ... резултата от тези действия е разтурена държава с разбити и дезориентирани институции, политическа, икономическа, здравна, енергийна и всякакви други кризи, а изхода е Импийчмънт на радеФ и измитане на всичко дето се пръкна под юмрука му ... !!!
5
3
 
9
 
! Отговори
А де...2022г. преди 1 година
Как да му вярввам на този, след като се храни с кюфтета от 0,55 ст.
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тарикатски номера на един кокошарник с руско свински привкус
3
6
 
9
 
! Отговори
Тед Бънди преди 1 година
Леле колко си ''мъдър'' В кое книжле си го прочел тоя постолат дединка?
2
6
 
10
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
Добре , че стана така да смените едни абсолютно случайни неадекватници , та да си отдъхне народа.
1
16
 
8
 
! Отговори
Вярно е преди 1 година
Затова се питаме , като случаен министър председател , не го ли разбираш? Например...когато ЕС обяви заобикалянето на санкциите срещу Русия за престъпление---дали няма да подведем теб и Радев за подаръците на Лукойл!