ПП и ДБ искат промяна на политическия модел на управление

Президентът Радев разделя обществото, смята Стою Стоев
17 фев 2023 09:35, Анисия Иванова
192

Явор Божанков ще води листата на коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в Габрово и ще е в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София.

"Обединението ни не е само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а между всички активни политически лица, които мислят трезво и искат да променят политическия модел на управление. Всички единомислещи лица, които са активни, ще бъдат привлечени към нас. Абсолютно нормално е да виждате лица, които не са от "Продължаваме промяната" и ДБ. Коалицията ни стъпва на факта, че искаме да възстановим усещането за справедливост у хората. Явор Божанков ще води единствено листата в Габрово. Той е един от хората, които могат да помогнат с каузата, която ни е обединила", заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Стою Стоев в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му листите за предстоящите парламентарни избори все още не са готови, ясни са само водачите. Предстои имената на участниците да бъдат избрани на Национален съвет на партията.

"В последните две Народни събрания се видя, че голяма част от мнозинството желае единствено на думи съдебна реформа. Именно тя е основната цел на обединението ни. Съдебната реформа вече е възприемана като една куха фраза, в която няма съдържание. Важно е да има един закон за всички", изтъкна Стоев.

Според госта, ако у нас съществуваха правосъдие и независима съдебна система и прокуратура, не би трябвало да има български политици и бизнесмени в списъка "Магнитски".

"Нямам голямо доверие на социологическите агенции, защото винаги подценяват нашия резултат с повече от 5%. Освен това, проучванията са правени преди официално да се обяви коалицията и да излезе новият списък "Магнитски", категоричен бе Стоев пред Bulgaria ON AIR. Той изрази очакванията си обединението да постигне много добри резултати на изборите.

Бившият депутат не пропусна да коментира и изказванията на президента Румен Радев по отношение на войната в Украйна.

"Президентът Радев разделя обществото във връзка с войната в Украйна. Той не говори от името на всички българи. Държавният глава трябва да бъде независим и надпартиен, а не да взима толкова голямо участие в политическите действия", смята той.

Според Стоев новосформираните от бивши политици формации нямат шанс да влязат в следващия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
9
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Още от самото начало радев разделя,вместо да обединява,обществото,а с изказването се за налагане на вето срещу новите санкции за ядрената политика на русия руши и ЕС,или поне прави опити за това,подкрепяйки негласно войната в Украйна и путин.Той не "разбира",че преговорите с диктатор за мир означават унищожението на Украйна и узаконяване правото на силата.ИМПИЙЧМЪНТ!!!
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Габровж плачат ,а в Г.Оряховица празнуват , че се отърваха от розовото протеже ва нинова! Кокорчо и божанков светската двойка на годинано
143
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция "ХАЛВАрд" иска и писка..
142
1
 
11
 
! Отговори
Гобровец преди 1 година
Какво общо има корумпираното комунистче от Г.Оряховица с Габрово?
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинеца Иван Костов пребиваше украинци в къща за побоища в Копривщица............Около 2011 година като безработен пред падналите на колене депутати от ГЕРБ,БСП и сие от трибуната на Парламента Иван Костов произнесе запленяваща ислямохитлеристка протурска реч......Първият почетен гост на офшорката БТВ беше отварачката Иван Костов вероятния им истински собственик................Иван Костов вероятно е расист към цялата бяла раса на планетата....та тъй
140
3
 
6
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
Моделът в тиквария е "граби повече от другарчето си"!Пак няма да ви гласувам!Хаха!
139
3
 
11
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 1 година
Комунистическото л.а.й.н.е.н.ц.е Божанков, с характерния си провинциален и селски изказ , вече е сменил партията и се е "влял" в редиците на мошениците от Канада! Е, там има келепир за момента и защо да не захлеби? След време може и в ГЕРБ да го видим.
138
1
 
13
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Ето такива оядени кандидат- политици рисуваха в миналото известните ни карикатуристи Илия Бешков и Борис Димовски. Моделът винаги е актуален - костюм размер 6ХL ,претенция без покритие и тройна гуша!!!
137
2
 
9
 
! Отговори
До 139 преди 1 година
Така е! А изборите са просто театър за да създават илюзия, че народа решава, а не дълбоката държава! Ако изборите можеха да променят нещо, щяха веднага да бъдат забранени!
136
1
 
17
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
ППДБ се борят за наградата Американска марионетка на годината! Разбира се докато Зеленски е жив, нямат никакъв шанс ;)
135
0
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Някои сакат повеке зула !Аъъ !
134
1
 
12
 
! Отговори
хладилника преди 1 година
Аз не мисля така като този долу. Има по малко зло и то се видя ясно.Променкаджиите ни ЗАКОПАХА. Палец надолу за тях!
133
3
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БЪЛГАРИ НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ДАВЯТ 3 ГОД ВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е БЛАТО БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ ТОЗИ ЛИ ЩЕ ПРАВИТЕ БОГАТ А НИЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ КУЧЕТА НИ ЯЛИ
132
3
 
3
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТНО преди 1 година
Червените Селяни мразят и презират всички софиянци и омразата към софиянци по заръка на червеният мастит журналистически шеф Стефан Продев отсякъл в в-к Дума "Русе трябва да е столица на България" беше оглавена от двамата червени селяни презиращи софиянците Гриша Ганчев и Слави Трифонов.................Червената ЦСКА Село Армия освободи Русе барабар с Украйна и Русия.........Село,червено село,Вън от София кой от където е дошъл
131
0
 
14
 
! Отговори
KУXИ преди 1 година
"ПП и ДБ искат промяна на политическия модел на управление". 1)Те нищо не могат да искат, защото нямат собствена ВОЛЯ, те са само МАЖОРЕТКИ, т.е. МАРИОНЕТКИ. - 2)Нищо конкретно няма в статията, само едно КУХО ЗАГЛАВИЕ с РЕКЛАМНА ЦЕЛ (неясно на какво). - 3)ПП/ДБ не са дори политици, защото да си "политик" се изисква най-малкото да имаш ВИЗИЯ за развитието на страна, да имаш БЕЗКОРИСТНА КАУЗА. А тези са направо КУXИ.
130
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 7 месеца видяхме колко са кадърни.
129
1
 
12
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Тези от двете партии се борят за званието "най-голямите американци" .. От ул Козяк ще врьчват награда .... на 1.05
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция Нексо ПП-ДБ срещу коалиция Магнитски ГЕРБ-ДПС-БСП срещу коалиция Слава Путина Възраждане-БСП
127
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така или иначе Герб печели , няма смисъл да се напъват
126
1
 
6
 
! Отговори
Дичо преди 1 година
Абе искат те, искат да се намърдат във властта и да гепят пачки, това искат.