ПП и ДБ искат промяна на политическия модел на управление

Президентът Радев разделя обществото, смята Стою Стоев
17 фев 2023 09:35, Анисия Иванова
192

Явор Божанков ще води листата на коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в Габрово и ще е в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София.

"Обединението ни не е само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а между всички активни политически лица, които мислят трезво и искат да променят политическия модел на управление. Всички единомислещи лица, които са активни, ще бъдат привлечени към нас. Абсолютно нормално е да виждате лица, които не са от "Продължаваме промяната" и ДБ. Коалицията ни стъпва на факта, че искаме да възстановим усещането за справедливост у хората. Явор Божанков ще води единствено листата в Габрово. Той е един от хората, които могат да помогнат с каузата, която ни е обединила", заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Стою Стоев в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му листите за предстоящите парламентарни избори все още не са готови, ясни са само водачите. Предстои имената на участниците да бъдат избрани на Национален съвет на партията.

"В последните две Народни събрания се видя, че голяма част от мнозинството желае единствено на думи съдебна реформа. Именно тя е основната цел на обединението ни. Съдебната реформа вече е възприемана като една куха фраза, в която няма съдържание. Важно е да има един закон за всички", изтъкна Стоев.

Според госта, ако у нас съществуваха правосъдие и независима съдебна система и прокуратура, не би трябвало да има български политици и бизнесмени в списъка "Магнитски".

"Нямам голямо доверие на социологическите агенции, защото винаги подценяват нашия резултат с повече от 5%. Освен това, проучванията са правени преди официално да се обяви коалицията и да излезе новият списък "Магнитски", категоричен бе Стоев пред Bulgaria ON AIR. Той изрази очакванията си обединението да постигне много добри резултати на изборите.

Бившият депутат не пропусна да коментира и изказванията на президента Румен Радев по отношение на войната в Украйна.

"Президентът Радев разделя обществото във връзка с войната в Украйна. Той не говори от името на всички българи. Държавният глава трябва да бъде независим и надпартиен, а не да взима толкова голямо участие в политическите действия", смята той.

Според Стоев новосформираните от бивши политици формации нямат шанс да влязат в следващия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
1
 
! Отговори
Заговора е това преди 1 година
Планът за РЕВАНШИЗЪМ ЦСКА на БКП град РУСЕ е създаден още 1990 година от Петър Младенов и Добри Джуров и сие...............Цитирам по памет водещата статия през 1990 на в-к Дума(Работническо дело) написана от главния редактор:Стефан Продев::::"София завинаги трябва да престане да бъде столица на България"(изрежда недостатъците на София) и накрая червения мастит журналистически шеф заключаваше "Русе трябва да е столицата на България"
104
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко се надява отново да е в харема на Доган, обаче нема повече файда :)))
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Груххххх?
102
1
 
24
 
! Отговори
SS преди 1 година
Писна ми от ,,демократи" бивши комунисти в Бг-я ! Тая държава за това не върви ! Нов бардак със стари ......... не става !
101
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани и Костовици цъсипахте България.
100
1
 
25
 
! Отговори
Ппп преди 1 година
Прав е Стою. Ако имахме правосъдие и прокуратура простото Киро трябваше да е осъден и изритан от политиката още, когато подаде фалшивата декларация. Трябваше сред обвиняемите по газовата афера да са и простото Киро и кокорчо с чорапогащник с дупки. Не президентът говори от името на цяла България, а най-вече Киро. Президентът не разделя българите за войната. Самите хора са на различно мнение по въпроса. Но как да го проумеете това, като целта ви е единствено лъжи и манипулации.
99
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
И ПОМНЕТЕ ! ПОСЛЕДНАТА КРЕПОСТ НА КОМУНИСТИТЕ В БГ Е ЕВРОАТЛАНТИЗМА ! ПОГЛЕДНЕТЕ ЛИДЕРИТЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ КАКВИ СА !
98
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!
97
2
 
17
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Ще експлоатираме всяка тема. Така както е изгодно за нас, за да можем да ви излъжем. И като се докопаме до власт започваме кредити, сделки , продажба на национален интерес. Ето тава чувам аз от този баллон , който лети на високо.
96
2
 
8
 
! Отговори
Мамин преди 1 година
И красив, и умен! И независим от партии и посолства! Отдал целия си живот да помага на народа! Поклон! Истина е! За народа душа дава! Който не вярва е червен!
95
10
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Не ходете да гласувате ! Не давайте пари на партийните вождове под формата на субсидии! А гласувайки вие отдавате правата си на някой друг който не може да бъде сменен докато не му изтече мандата ! Какво като е обещавал ? Избирателната система е порочна ! С вас или без вашия глас няма никакво значение ! Те се самоизбират ! Само субсидията ще е по малка !
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните алабализми за съдебна реформа и разтяжка на предизборни локуми...Стоев, на никой вече не му дреме за вашите политически трупове и колкото и да се коалирате и обединявате сте си все същите в стария бардак...Никой не ви подкрепя и ако не бяха грантовете за твърдото ядро на красивитета и огромното мнозинство негласуващи, щяхте да имате 0.00001 % от избирателите!! Ясно ли ти е?!!!
93
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стоЮ, мамин златен, и с пп и с дб все сте заминали
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатанисти сър.
91
1
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
И какво като държите 25 % о гласовете в България. Поглеждайки от друга страна три четвърти от хората не ви искат. Тази промяна, който искате да наложите я видяхме. Космически цени, огромна инфлация. Е аз не желая такава промяна.
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ ,Бойко,Корнелия,Радев са ратаи на Херо Мустафа .Нищо не чакайте от тях.Ей така ще сме на дъното докато не реализират Ранът.
89
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как очакват герберастите, като нападнат Радев да има разбирателство, нали Гешев с ордата си влезе в президенството....:)))
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора и помнете се,ПП и ДБ са проекти на Козяк.За това ли са измира ли дедите ни,днес да сме колония.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100ю да намали Еденето първо, пък после да мисли за модела
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бива да ни управляват хора, които цял живот се хранят от празни приказки, които никога не са били част от каквото и да е производство на материални блага, които не са работили в реалния сектор. Може би голяма част от тях даже са ИЗБРАЛИ да ИЗБЯГАТ от реалния сектор, да търсят " на хляба мекото". По модела на паразитните общества, в които се печели от "услуги". И най-вече от вредни и порочни "услуги".