ПП и ДБ искат промяна на политическия модел на управление

Президентът Радев разделя обществото, смята Стою Стоев
17 фев 2023 09:35, Анисия Иванова
192

Явор Божанков ще води листата на коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в Габрово и ще е в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София.

"Обединението ни не е само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а между всички активни политически лица, които мислят трезво и искат да променят политическия модел на управление. Всички единомислещи лица, които са активни, ще бъдат привлечени към нас. Абсолютно нормално е да виждате лица, които не са от "Продължаваме промяната" и ДБ. Коалицията ни стъпва на факта, че искаме да възстановим усещането за справедливост у хората. Явор Божанков ще води единствено листата в Габрово. Той е един от хората, които могат да помогнат с каузата, която ни е обединила", заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Стою Стоев в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му листите за предстоящите парламентарни избори все още не са готови, ясни са само водачите. Предстои имената на участниците да бъдат избрани на Национален съвет на партията.

"В последните две Народни събрания се видя, че голяма част от мнозинството желае единствено на думи съдебна реформа. Именно тя е основната цел на обединението ни. Съдебната реформа вече е възприемана като една куха фраза, в която няма съдържание. Важно е да има един закон за всички", изтъкна Стоев.

Според госта, ако у нас съществуваха правосъдие и независима съдебна система и прокуратура, не би трябвало да има български политици и бизнесмени в списъка "Магнитски".

"Нямам голямо доверие на социологическите агенции, защото винаги подценяват нашия резултат с повече от 5%. Освен това, проучванията са правени преди официално да се обяви коалицията и да излезе новият списък "Магнитски", категоричен бе Стоев пред Bulgaria ON AIR. Той изрази очакванията си обединението да постигне много добри резултати на изборите.

Бившият депутат не пропусна да коментира и изказванията на президента Румен Радев по отношение на войната в Украйна.

"Президентът Радев разделя обществото във връзка с войната в Украйна. Той не говори от името на всички българи. Държавният глава трябва да бъде независим и надпартиен, а не да взима толкова голямо участие в политическите действия", смята той.

Според Стоев новосформираните от бивши политици формации нямат шанс да влязат в следващия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
15
 
! Отговори
Огледал се Илия преди 1 година
Опасил са пак в тия;))) Момче, я са виж в огледалото! Каква промяна на политическия модел, ще дойде от тебе? Па да не говорим за Божанков: Огледал се, Илия - опрасил са в тия;))) Ние, видехме каква Промяна дойде с вас;))) Промяна не се прави от хора със ситемно мислене, а с извънсистемно такова. Хората със ситемно мислене, просто искатд а преизползват Системата в тяхна полза,з атова говорят за Промяна!;)))
84
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките еднорози, много искат да са умни и красиви но реалността ги блъсна като товарен влак. Няма да преминат бариерата дори.
83
1
 
18
 
! Отговори
Дамянов преди 1 година
Още не са яхнали магарето но вече клатят краката!
82
2
 
14
 
! Отговори
ветеринар преди 1 година
Този индивид се е охранил достатъчно,да го поставим на диета.
81
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън руските мекерета от България!!! САМО ПП И ДБ ще спасят тази страна. Слави, Свининова, Бичков и КоССтадинов играят за един ортак.
80
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете формации са част от политическия тумор, наложен от известни всекиому посолства за разбиване на Европа.
79
16
 
1
 
! Отговори
Чалгопитек преди 1 година
Пия често, нямам образование,казали са ми че обичам РуZия, не съм чел нищо от Левски, Раковски, Ботев или Стамболов, но се правя на български "патриот". Не искам еврото, нищо че българския лев е с валутен борд от 97ма.Затова гласувам за партиите на БКП - Герб, вГъZраждане, БСП, АбВ, лява коалиция, ДпС... Аз съм пр. ост като тиквата която ни управлява и затова ми е лесно. Вие дето искате нормалност и да живеете като европейци (както е искал и Левски) да му мислите.
78
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете формации са антибългарски политически субекти.И двете работят против интересите на Б-я. В ДБ има формация "Зелените",която нито веднъж не излезе с позиция против войнИ,където се използвват огромно количество замърсяващи природата вещества, не излезе със становище против взривяването от САЩ на газопроводите в Балт.море,от които излезе огромно количество вреден газ, Не излезе даже със съобщение за огромната екокатастрофа преди 2 седмици в САЩ от умишленито запалване на дерайлирали цистерни
77
3
 
4
 
! Отговори
Ели Скоклева преди 1 година
Гешев какво ще каже за пед0филията влече ли го, дава ли още пари на малки деца !?
76
1
 
4
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Аз се чудя за кой да гласувам ...
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани и Костовици цъсипахте България.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърни но за сметка на това устати, когато стисна юмручето президента не ви беше страх, че е осуетена проверка за руски агенти, а сега го недолюбвате а взаимно си помогнахте да съсипете България.
73
4
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Стоев каква промяна може да се очаква от партиите на олигарсите , които платиха протестите и дойдохте на власт и в знак на благодарност закрихте соец звената да не ги разследват! И какъв "Магнитски" след като не важи юридически за страната и р по ваш докос и на олигарсите с цел да го избегнат? И каква реформс след като искате послушен главен прокурор и прокуратура в изпълнителната власт? Жалко ссте като юристи!
72
2
 
10
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 1 година
На никого не му пука за България, актуалните външни началници си назначават слуги, и си затварят очите пред кражбите им, стига да слушат и изпълняват.
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора от ДБ и ПП само хейтят и рушат. Само омраза и плюене. Трябват ни хора, които могат да изградят нещо, а не само да рушат и да мразят.
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувате ли за хора, като този на снимката?
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо ще става, още по лошо . Като разпродадат всичко , ще си отидат на запад тези . България е просто касичка която ттрябва да се изпразни ,такава е задачата. Трябва да станем напълно зависими от " съседите " ни . Възраждане ли ? -те са неграотни дилетанти. Риториката на Възраждане е повтаряне което казват в интернет и по улиците.Яко се нахедрихме. Няма спасение !
68
3
 
15
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
пп и ДБ искат !!! А какво предлагат !!! Освем да "чегъртат" и съсипвата какво могат? А, да, да фалшифицират избори с тъпите машинки и да вземат за 9 дена 9 милиарда заеми.
67
2
 
19
 
! Отговори
хм преди 1 година
Ей, ***, никой до момента не е разделял обществото така, както вие го направихте. С едва 20-22% оплюха и разрушиха всички мостове с останалите политически партии, после другите им виновни. Как искаш да управляваш, като имаш само 22% от депутатите в парламента и не искаш с никой да правиш коалиция? Това нормален човек може ли въобще да си го представи, че е възможно?
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са единственият начин да се отървем от тези американски метастази.