Мустафа Карадайъ: Последните 33 години все са трудни времена

Живеем в множество кризи, допълни той
18 мар 2023 13:24, Нели Христова
52
Мустафа Карадайъ: Последните 33 години все са трудни времена
Снимка: БГНЕС

Депесарският род е голям и силен. Ние сме кръвна група ДПС положителна. Доказахме го в последния месец, проявявайки съпричастие и милосърдие към бедстващите хора след опустошителното земетресение в Турция. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Ябланово. И благодари както на структурите, които организираха мащабната дарителска кампания, така и на хилядите българи без партийна, етническа и религиозна принадлежност, които се включиха в нея.

Такива сме - и в трудни времена се подкрепяме и сме заедно в добри времена, каза Карадайъ. В срещата участваха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, зам.-председателят Ахмад Ахмедов, водачът на Сливенската листа Хатидже Георгиева и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Последните 33 години все са трудни времена, последните години - още повече. Живеем в множество кризи, но най-голямата е политическата. Без да я решим, няма как да излезем от останалите, подчерта Карадайъ.

Основната тема, която хората ни поставят от Видин, през Добрич, дотук е една. Всички казват обедняхме, инфлацията е висока, цените растат, доходите падат, обедняхме. Затова ние казваме, че първо трябва да спрем прогресивното обедняване и когато направим това, да си поставим по-високи цели - да достигнем средноевропейските стандарти на живот тук, в България, подчерта Мустафа Карадайъ.

Заявяваме го със самочувствие, защото ако някой казва имало как, то те показаха, че не знаят как. А ние доказахме, че знаем и можем как, правили сме го, категоричен бе Карадайъ.

Лидерът на ДПС даде и примери за това. През 2001, когато ДПС влезе във властта след приватизацията, рухналата икономика и високата инфлация, дългът на държавата бе 17,5 милиарда лева. През 2009 г., когато излязохме от властта, дългът беше 1,5 милиарда и имаше 8,5 милиарда фискален резерв. За 8 години управление 16 милиарда дълг успяхме да върнем, средно по 2 милиарда дълг на година, припомни Карадайъ.

ДПС, когато управлява, не прави популизъм, каза лидерът на Движението по повод идеите за таван на цените. Той подчерта, че това не е пазарен принцип. За да свали 2001 г. инфлацията, ДПС имаше един ключ - инвестициите. Те разкриват работни места и увеличават доходите. Инвестициите достигнаха до 13 милиарда, когато ДПС бе в управлението, каза още Карадайъ.

2009 г. дойде на власт Бойко Борисов и еднолично управляваше от джипката, раздаваше. Така в края на 2020 дългът на България беше на 21, 5 милиарда, за 10 години управление на ГЕРБ България натрупа нов дълг - средно по 2 милиарда на година. Инвестиции няма. Резултатът е 800 хиляди души ги няма в страната. Това е луксът да се управлява еднолично и еднопартийно. Затова трябва с разум да гласуваме, подчерта лидерът на ДПС.

След това дойдоха едни и казаха че са млади, умни и красиви и се самонарекоха „Промяната“, но разбрахме, че те водят страната към още по-лошо. В момента дългът е над 40 милиарда, на година по 15 милиарда дълг е заложено да се трупа още. Това ще го плащат нашите внуци, предупреди Мустафа Карадайъ. И заяви: "Има как само когато ДПС участва във властта".

Затова казваме: Разум, Отговорност, Диалог! Разум - за сканиране, за анализ, за оценка на икономическата, социална ситуация, в която се намираме. Разум за намиране на решение за изход от тази ситуация. Отговорност – лична, обща и колективна, и партийна, и парламентарна, за поемане на ангажимент тези решения да се материализират в реалния живот на хората. Диалог, не само като съгласие, обединение, съединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и държавата, подчерта Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС КАРАДАЙЪТА ОТ НИЕ ОТ БУКОВЛЪК ИСКАМЕ ПО 500 КАЙМЕТА ЗА ГЛАС, НЕ ЗАБРАВЯЙ ЗА НАС !!!
36
1
 
0
 
! Отговори
Мустафа Ибрахим преди 1 година
За кого ще гласувате : - Рату Уилиаме Майвалили Катонивере. Ей за тоя пич ще гласуваме.
35
0
 
1
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
КАРАДАЙЪ. ОТ. ВАШИЯТ. ХОЛДИНГ. ЗА. КРАЖБИ ДПСКОЙТО. МЕДИ. ДОГАНОВ-- САВАИ. НЕГОВИЯ. РАБОТОДТЕЛ **ДС** СЪЗДАДОХА 90% БЯХА ОТ. УПРАВЛЕНИЕТО АГЕНТИ НА. ДС .ТАКА. ЧЕ. КРЪВНАТАВИ. ГРУПА. Е. ЗЗ ГОД ГРАБИТЕЛСКА, И. ДЪРЖИТЕ СВОИТЕ. ИЗБИРАТЕЛИ. НАСИНДЖИР. ЗА. ВРАТА.ВИЕ. НЕ. СТЕ. ПАРТИЯ. НИТО ГЕРБ. ВАШИЯ. ОРТАК ЗАЕДНО С. БСП, ВИЕ. СТЕ ПРЕСТЪПНА ГРАБИТЕЛСКА. КЛИКА.УМЕЛО РЪКОВОДЕНА. ОТ. МОСКВА.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кой са трудни времената, за почетния председател или за Пеевски? Държите ваше хора в бедност, ама ви държат на власт, а вие съсипвате държавата. ДПС е етническа партия, корупционна, която трябва да бъде забранена.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, трудно си е. Преди 33 години, когато се казваше Карамфил, си беше по-добре. А сега не е лесно да се правиш на турчин.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Крадъ..даяъ му много трудно голяма рода ...не стигна времето всички да ги уреди с къщи..."за гости"Не е лесно и очила на Картие..костюми да носи..не е кът гумените царвули и шалварите..
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
500г явно не стигат и се отнасят към Българската държава като тяхна собственост ...ДС пиявиците продължават да изсмукват обществения и европейски ресурс и да се прекфалифицират в "инжинери,доценти,професори.." пенсионери със собствени пристанища ТЕЦове ВЕЦове..соларни паркове ...къщи за гости...обществени и държавни поръчки,резерв..цигарени фабрики..насаждайки и използвайки страховете на хората Отърърване няма..
30
2
 
1
 
! Отговори
1234 преди 1 година
С бкпгербдпс са. Всички комунисти минаха през всички партии, да не ги изброявам и сега номенклатурата на бкп чакат към къде ще задуха вятъра. Когато сне им казвали за анти, Белене, те скачаха и отричаха, бояджии, хитри са за тях си някои българи, турчина им работи, подмазват се, защото хляба е в дпс, а те взаимно си помагат, директора има връзки с герб и нищо чудно да е оправил дъщеря му в горското - юрисконсулт. Интереса клати феса. Ако нямат интерес, подминават ви
29
2
 
5
 
! Отговори
Очевидец преди 1 година
Турчина е богат и сам си строи, ремонтира и пара за нищо не дава, с помаците е същото, напуснаха селата и се пуснаха в бизнеса, днес са видни бизнеснени, други са по дограната, трети сами къщи си построиха баща и син, не чакат на партии и политици. Рях не ги мислете. Номенклатурата на бкп ги хваща да им строят вили, други да им копаят, аслъ българите бкпдс са някои или повечето готованковци. Големи пенсии, с връзки успели да си накупят през живково жилища, с парите след 1989,в пловдив на децата,
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПP0CTИ
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Движение за *** Ceляни и КрадаТъ никога няма да са в управлението освен ако не се коалират с лицемерите от други партии
26
0
 
10
 
! Отговори
Бено преди 1 година
За Карадайъ и аверитр му времената хич не са трудни. Те бяха и са във властта през всичките тези години, но не направиха абсолютно нищо, поне техният електорат да заживее по-,добре.
25
0
 
8
 
! Отговори
На какъв език преди 1 година
се води предизборната лакърдия на ДъПъСъ и успяха ли да закупят нужните им гласове за да се пльоснат на хранилката в парламента...
24
2
 
9
 
! Отговори
Аут преди 1 година
Отивай си в Потурландия и си глей кефа, н.а.г.л.е.ц! КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ЧУЯ ОТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ АГИТАЦИИ, ЧЕ НЯКОЯ ПАРТИЯ ИСКА ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО?
23
0
 
5
 
! Отговори
за такива като теб преди 1 година
Са лесни и доходни!Но историята ще ви отдаде заслуженото!
22
0
 
5
 
! Отговори
One s преди 1 година
33 години, е трудно защото вие участвате във, властта. Ако всички гласуваме ще сте толко на зад, че от вас няма да има значение
21
0
 
7
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Не и за вас от дейпесе, ефенди. Но напоследък ви е трудно, забелязвам. То не беше славица, не беше ндсв, а последните са ивето и караманка, отчаяни опити? Защо така, парите на ш.. Иша свършиха ли?
20
10
 
2
 
! Отговори
Чукундур преди 1 година
Машаллах умен човек !
19
1
 
1
 
! Отговори
Трикатъ преди 1 година
Ооо здравей приятелю
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно го пита,Радев.Коя е родината му