Райчев: Политиците са уморени - трябва да има кабинет, но не може

Наесен ще ни чакат два пъти избори, смята социологът
23 мар 2023 17:00, Анисия Иванова
162
Райчев: Политиците са уморени - трябва да има кабинет, но не може
Снимка: БГНЕС

"Правителство трябва да има, но не може. България се лута между трябва, но не може. Но се лута не политическата класа, а електоратът. Политическата класа е много уморена, въпреки че не се издава. С ужас гледа как наесен ще ни чакат два пъти избори, защото законът забранява да има местни и парламентарни избори едновременно", каза пред БНР социологът Андрей Райчев.

И допълни, че политиците искат да направят коалиция, но не смеят заради страх от електората.

Според него България е прехарчила около едни 10 млрд. лв., които стърчат в бюджета и няма как да се платят.

"Пенсиите, заплатите са надути до степен, че България не може да ги произвежда. Следователно новият министър-председател трябва да излезе и да каже - "момчета, има проблем, замразяваме това, махаме онова", допъллни Райчев.

По думите му друг страх у нас е войната, защото България е прифронтова страна с изключително неприятна перспектива конфликтът да се принесе в Приднестровието.

"И с изключително неприятния факт, че Китай пое Русия на буксир. Тази война ще продължи безкрайно. Путин прави ужасяваща услуга на своята държава, защото тя се превръща във втория Виетнам. Напът е това място да се превърне във вечен цирей. Заради това нашите съюзници казват - трябва стабилност. Това изисква от нас консенсус", смята социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Павлов преди 1 година
Райчев айде да не береш грижа за Русия - те ще се оправят както винаги.
97
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
Докато хипнотизирания нежеж и *** народ ,държи на политическата сцена проклятието герб,няма да има правителство.Само унищожението на банкянската разбойническа организация може да реши проблема.
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има правителство трябва да се елиминират измамите при гласуванията в които са спецове партиите, които наложиха хартииния вот и върнаха държавата години назад. И не разбраха ли измамните корумпираните грацлбителски политици предатели в полза на чужди интереси лъжедемократи про-русисти комунисти протурци ислямисги и неонацисти че неморалните им антибългарски дела са явни че и противни на избиралелите.Не може да си нормален и да не помагаш на жертви като Украинци на терористи като Русия
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От какво са уморени политиците ни? Получават огромни заплати като в ЕС умеличават си ги всяка година с поне 30% и на свързаните с тях,дори по време на пандемия и криза и без да има правителство и да не ходят на работа нямат глоби, а минимална заплата е почти същата от години увеличена с 9% само дори при инфлация 50% и спекула 150%, преди 5 год.си увеличиха платения отпуск от 2 на 3 месеца, а намалиха отпуска на народа от 25 на 20 дни за нямат време за децата си, да погубят БГ в полза Турция
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нещо не е наясно с геополитиката. Войната ще приключи по-рано отколкото се предполага. Сащ няма да издържат да воюват на два фронта - в Европа и Азия. ЕС също. Банковата криза е факт, рецеситя е въпрос на време - не е дали, а кога!!
93
0
 
3
 
! Отговори
Ромлянин преди 1 година
никой билгарин да не глисува да устави на нас да избирем човека
92
0
 
1
 
! Отговори
chocho преди 1 година
Oт това изказване по-тъпо няма от констатациите на др,Райчев по подвеждащи няма,това са внушения,целящи дестабилизация,политическата класа не е уморена, а изхабена и изчерпна и всичко което се говори от политическият елит е популизъм ,и ако има кой да им се вързва на словоблудствата си е за негова сметка!Докъде я докарахме ,от празни приказки и липса на адекватни действия,до просешка тояга!Вервайте им!!!!
91
0
 
1
 
! Отговори
КоССтадинов преди 1 година
Аз ще вляза в този Парламент и ще саботирам направата на кабинет!
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е глупав наесен не два пъти, три пъти да гласува.
89
5
 
2
 
! Отговори
its me преди 1 година
В какъв смисъл по време на комунистическото управление на БКП през периода 44-90 според някои "разкаяли се комунисти" са управлявали от Москва, аз мисля, че това е лъжа, и че не може да се отрича българската държава и управление като се твърдят такива неща, които не са верни и изглежда целят да заблудят, онези, които знаят за периода само от предимно онлайн текстове или телевизия
88
3
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
Между изборите са вяли на БСП и политиците са уморени на Андрей Райчев, аз не виждам никакво сходство, ако изборите са вяли то политиците ги мързи, а ако са изморени би трябвало да е от някаква работа или политическа дейност, от това разбира ли се, че БСП са с вял интерес към изборите, а Андрей Райчев да уточни, плс, кои политици по-точно са изморени и защо, понеже не се разбира много добре
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога разрешат от Москва да има правителство ще има. Засега не разрешават.
86
2
 
3
 
! Отговори
its me преди 1 година
Социологът обаче е повлиян от някои течения в Герб и коментира по-скоро работата на партиите и специфичните аспекти на политическото управление, но не и самите избориSorryТова горе не беше социологически анализ, нито коментар
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, най-накрая социолози на изборите
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за кого да гласувам..за Герб с пълното чекмедже,за Промяната с лъжците от Харвард ,за Дсб дето ще продадат майка си за Украйна,за БСП с Ковачки и отровните му кумини...за кого?
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като са уморени да си ходят и да идват следващите.
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма политици. В България има шарлатани с власт. Този кривоглед човек от снимката е шарлатанин с медийна власт.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев, ние па сме уморени да ти гледаме дебиллната деформирана русоробска мутра, ама не ти пука нали?
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата на комунистите просто имаха какво да губят и затова "гушнаха" евроатлантическата идея, а имаха и достъп до финансовите и икономически ресурси на НРБ. Какво направиха? Подсигуриха внуците си до 2-3-то коляно като последното не е сигурно, защото ако въпросните дечища са некадърни, ще изпарят много бързо откраднатото от червените баби и дядовци.
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ми прилича на пича от "Мъже в черно", дето му падаха *** от крачолите. Евроатлантическата цивилизация се сгромолясва и това е причината държавата да "върти на празен ход". Електоратът няма нищо общо освен, че ще отнесе последствията от сгромолясването. Може пророците да са прави, че този КЪРВАВ континент Европа трябва да иде в небитието. Кармата на Европа все някой трябва да я плати.