Христо Иванов с любопитна хипотеза за старт на НС

Дали е възможна след изборите на 2 април?
26 мар 2023 13:48, Александър Попов
59
Христо Иванов с любопитна хипотеза за старт на НС
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов представи любопитна хипотеза непосредствено след изборите. А именно 49-ото Народно събрание да започне със съставяне на конституционно мнозинство още преди намирането на подкрепа за правителство.  

“Може да се окаже логично конструирането на някаква парламентарна конфигурация, която да поддържа правителство, да започне с конструирането на конституционно мнозинство, което е много по-широко и е големия фактор за преодоляване на разделенията. Защото, ако можем да извадим разделенията пред скоби и да кажем на хората достатъчно рано в живота на следващото Народно събрание - ето, готови сме да мръднем този камък - конституционните промени, това ще даде достатъчно причини хората все пак да приемат, че ще трябва и по други теми да има взаимодействия. Говоря обаче за теми, свързани с големи национални приоритети, не говоря за консумация на властта порции по порции”, каза Иванов.

Като предпоставки да се формира конституционно мнозинство Иванов изтъкна това, че дори ГЕРБ и ДПС вече дават сигнали, че повече не искат да се противопоставят открито на реформирането на прокуратурата. И напомни, че ДПС вече анонсираха собствен проект за конституционна промяна, а в обявеният преди близо 3 години проект за конституционни промени на ГЕРБ дори предвиждаше разделянето на Висшия съдебен съвет на две.

Той изтъкна, че без радикална реформа на прокуратурата никакви други промени у нас не могат реално да стартират, нито България да изчисти имиджа си на страна, превърнала в нарицателно за корупция.  

Като ключовата предпоставка за разклатените финанси на държавата той  посочи е липсата на стабилно управление, което да поеме отговорност за стягане на финансовата рамка. “Едно правителство, което поеме отговорност, ще може по-добре да събира приходи. Това правителство ще оптимизира публичните разходи. Много играчи на терена от частния и сивия сектор ще започнат да си опичат акъла”, каза Иванов.


59
Още по темата: Христо Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 2 месеца
Иванов само хипотези генерира, без едно смислено решение
48
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 2 месеца
На Пинокио пак почна да му расте носа
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лена и Петков ще почиват в Гърция.
46
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 2 месеца
Христо Иванов отново поставя акцент върху реформите в прокуратурата, тъй като това искат от него приближените му олигарси.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шарлатани+Костовици в действие.
44
0
 
0
 
! Отговори
Ваньо преди 2 месеца
Тоя пък за къв разбирач се мисли, а всъщност колко е некадърен и неможещ...
43
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Мечтай си, Ице, няма проблем ;)
42
0
 
0
 
! Отговори
Toni преди 2 месеца
голям хитрец ей, започна със задкулисието
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП шарлатани + Костовици в действие.
40
0
 
4
 
! Отговори
Катя преди 2 месеца
Нито ми се чете,нито ми се слуша измамник като Ристьо.А бе къде е оня другия измамник тройкаджията от ЖП техникума в Русе ,учил право в СУ от квотата на БКП ,доносник като студент, а сега ,,голем атлантик" Танас,? Скри се в миша дупка,от както го подбраха
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 38 Бунтар В Брюксел не е апартамент а къща.Става с кражби и слугинаж на олигарси .А някои очакват да работи за България.Срамно е да бъдеш чак такъв наивник
38
0
 
2
 
! Отговори
От Буджака преди 2 месеца
Ристе действай, че пак ще ти набиваме канчето. Първо за това мнозинство хвани парапета отзад
37
0
 
3
 
! Отговори
Сик преди 2 месеца
Маджо е непоклатим - и ристо и бацо са негови хора
36
0
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Не само апартамент,а даже и в Брюксел. Как става това???
35
1
 
9
 
! Отговори
ШАЙЕН преди 2 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ РЕЖИМ Е ПРЕСТЪПЕН.ТИ ХР.ИВАНОВ СИ РОЖБА НА ПРЕСТЪПНИЦИ.ДА ДЕ-ЗА КРУШАТА И ДЪРВОТО.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ристьо излезе хитър. Коалира се с ПП за да им смъкне рязко процентите пък после ББ ще почерпи. Знае ги от опит нещата, научил ги е, докато работеше за шефа
33
0
 
12
 
! Отговори
Стела преди 2 месеца
Ристьо нали е печен схемаджия ,дрънка за ,,някакво порламентарно мнозинство" с което да разиграват бъдещото правителство.По същия начин когато беше министър на правосдието при Борисов тяхната парламентарна групичка разиграваха Мръ... С ни сценки -Радан и Танас и накрая Ристьо си подаде оставката,защото рекета им не мина.На тия костовистки мошеници за нищо не може да им се вярва
32
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
на Ристето са му дали инструкции да струва,да прави,да дрънка простотии,но да участва в СКАЛЪПВАНЕТО на "Правителство на войната" ..Но,ако както един тук колега го призава,ако иска да фанат декиш дрънканиците му,първо да се обръсне и да се изкъпе...Макар че какво ще остане от него след тия процедури,един Господ знае..
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коалицията на лъжата измисли "коалиция на войната", докато даваше провизии и танкове на Украйна скришом!Вчера на нац. дебат по БтВ им лъснаха лъжите на БСпейците и копейковците накрая. Не знам дали го гледахте..
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Старт на НС трябва да бъде импийчмънт на съветското мекотело!