Борисов: Инстинктът ми сочи - ще има кабинет, първите две партии да го излъчат

Не е възможна коалиция с "Възраждане" и БСП, потвърди той
Обновена: 31 мар 2023 21:02 | 31 мар 2023 17:45, Анисия Иванова
603
Борисов: Инстинктът ми сочи - ще има кабинет, първите две партии да го излъчат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Инстинктът ми сочи, че ще има правителство. Народът му писна, партиите вече нямат ресурси. Хората ще спрат да гласуват. Сега е времето да направим крачка назад и да направим правителство, което да е стабилно“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ. Той посочи, че ще остане депутат, докато се направи правителство: „Ще бъда депутат, докато вървят преговорите за правителство“.

По думите му стабилното правителство е, ако имаш подкрепа от 130-140 депутати. Това може да стане, ако се обединят първите две партии, заяви Борисов.

Той призова да се направи компромис в името на българските граждани. Той припомни, че за последната една година дългът е скочил с почти 10% до 45 млрд. лв. „Ако си позволяваме като държава да повишаваме този дълг и да плащаме на година по 2 млрд. лихви. Нито един човек, нито една партия не може да устои на този огромен външен дълг. Нямаме бюджет, а вече е април. Ако нямаме редовно правителство, тези дългове ще нараснат до 100 млрд. Редовното правителство носи отговорността за финансите“, подчерта Борисов.

Той посочи, че Кирил Петков е обещал 50 млрд. за регионите, които като ги прибавим към дълга от 50 млрд., стават общо 100 и още 4 млрд. лихви. „Ще ни трябват два бюджета за държавата. Тези приказки не кореспондират с реалността“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Това може да бъде спряно само от редовно стабилно правителство. Всички партии свикнахме само да обещаваме. Последното обещание е 50 милиарда“, предупреди Борисов.

Това, че дълговете не са толкова големи, беше резултат от гласуванията на ГЕРБ, ДБ, ДПС.

По отношение на бъдещите коалиционни партньори, Борисов заяви, че не е възможно с „Възраждане“ заради големите различия, както и с БСП, защото има решение на конгреса.

„Не можеш с 60-70 депутати. Правителство на малцинството означава трайна нестабилност. В такава тежка дългова спирала, такава тежка инфлационна спирала – с една дума, ако няма стабилна коалиция, нямаме шанс. Ядрото трябва да бъде между първите две партии. Или експерти от двете партии, или политически лица. Но това ще бъде решено след изборите на 2 април“, категоричен е Борисов.


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
1
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 месеца
Баценце, очаквахме го този твой ход. Знаехме, че ще наредиш на подопечните си да подкрепите Кирчо и Асенчо, знаем и от къде са ти наредили, свидетели сме и как те заплашиха. Знаем и защо натискат от Посолството (с главно П). Всичко ни е ясно Баце. Дано има видов ден за всинца ви. Народът не е сляп, не е глупав и помни! Това ще са последните избори на които ще имате над 20%, каквито и манипулации да правите!
506
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво възраждане,каква промяна? Имам интуиция,че затвора плаче за мазния плешивец. Кога?
505
12
 
3
 
! Отговори
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА преди 2 месеца
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА 2020-2022...=....ФАЛШИВОТО ВЪЗРАЖДАНЕ.........СПРЯХА БЪЛГАРИЯ НА ВХОДА НА ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН....... 2020-2022.......... ***.....!!!
504
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днеска е празника на Пинокио.сутрин едно ,вечер друго.
503
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мария изведнъж стана на Ваня. Кой е шарлатаните?
502
9
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 2 месеца
Честит празник шарлатани! Днес е вашият празник,1 Април- Деня на лъжата,празнувайте ,драскайте,говорете лъжите си на воля ( не ,че не го правите всеки ден ,но днес все пак ви е празник )Приятен,хубав ден ви пожелавам,че утре денят ви ще бъде помрачен
501
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ремонт на ремонта това ако не е ред в хаоса,какво друго ще е? Стабилност в ремонтите,стабилност в тънкия асфалт
500
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откакто гробаджии сложиха кмет във Варна, градът стана като Венеция. Плавам с колата по булеварда и все мили думи за наркомана кмет и шефа му. Чувам,че и софиянци са харесали жълтите павета
499
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Банкянския затлъстял футбольор е толкова токсичен, че никой не ще да се ръкува с него. Камо ли да се коалира.
498
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В щатите кандидатите за конгреса обикалят по адреси за лична среща с избирателите. Тука българските дембели се смятат за миропомазани -- като ги изберат повече не се сещат за какво са избрани.
497
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Остана ли някой да вярва на Дон Менискус Барселонски? Този мозъчно лимитиран кърлеж,който си сменя мнението в рамките на ден.
496
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Асфалт паша депесе ме-кере,машалла. Йок парламент за гробари
495
4
 
4
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Честит празник шарлатани! Днес 1 Април е вашия празник,един ден преди изборите .Ха,ха,ха.....
494
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ на ешафода и в рицайкъл бина на историята за да я има България.
493
7
 
7
 
! Отговори
Бойко, преди 2 месеца
Четеш ли коментарите? Прегърнеш ли се с подмяната, си стягай багажа заедно с тях! А всички, които смятат утре да ходят за гъби, да си знаят, че следващия път ще берем атомни гъби, защото онези вече нямат търпение да ни връчат пушките, не им стига, че ядем украинско жито и яйца, вече искат и украински мухоморки да хапнем!
492
4
 
8
 
! Отговори
Пеевски преди 2 месеца
Аз съм хванал Борисов за топките и много го боли
491
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не му вярвайте на Борисов и дума. Той е осъден лъжец, той е патологичен лъжец. Вече има заповед за неговия арест и в българската "прокуратура" и в европейската. Прекратете контакти с Борисов за да не ви търси Гешев
490
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ПП се коалират с вас,на следващите избори,които няма да са далече,ще изчезнат яко дим.
489
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демек вие и ПП.... заедно?!?!?!?!?!?!?!
488
1
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
ДАВАЙ КАДЪНКЕ, НИЕ ЩЕ СМЕ ЗАЕДНО СЪС ЗАПТИЕТАТА НА ЕРДОГАН КОИТО ЩЕ ТЕ УВАЖАТ, НАТЕГНАТ. ДАВАЙ ИМАШ НУЖДА ОТ УПРАЖНЕНИЯ, ЧЕ В ЗАТВОРА ЩЕ ТИ РАЗШИРЯТ ПРИЯТЕЛСКИЯТ КРЪГ. НЕКА ПОНЕ ПЪРВИЯТ ТИ ГЕНГБЕНГ ДА Е ОТ ЛЮБИМИ ХОРА.