Хората без лична карта ще могат да гласуват чрез удостоверение

То ще важи единствено пред избирателната комисия в изборния ден
31 мар 2023 16:37, Красимир Ангелов
11
Хората без лична карта ще могат да гласуват чрез удостоверение
Снимка: БГНЕС

Дирекция „Български документи за самоличност“ (БДС) към МВР ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите, посочват от вътрешното ведомство.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден днес, 31 март, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

От МВР уточняват, че за да бъде издадено удостоверението, е необходимо гражданите лично да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР, Районно управление или участък - за дните от 28 март до 01 април 2023 г. от 08:30 ч. до 17:00 ч. и на 02 април 2023 г. от 08:30 ч. до 19:00 ч.

Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на гражданите, информират от МВР.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден – 2 април 2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сте загубили или са ви откраднали личната карта и отидете за издаване на нова Ще бъдете глобени и в двата случая за това, че не сте я опазили.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори докато ГЕРБ не фалират и не престанат да купуват гласове.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно шашмата ще е с тия бележници. Няма как нормален човек да няма документи
4
0
 
4
 
! Отговори
Това е невъзможно преди 1 година
Толкова много *** има в държавата ни, че вече, който иска от където си иска да гласува в България. Много моля да се кажат имената на тези продажници, за да мога аз лично да им откъсна главата. Също така искам да знам под чие чуждестранно влияние става тази мерзка продажба на държавата ни? Кажете го в този вестник чакам статията. Ако ли не ще се обаждам по телефона или ще ви дойда на крака, но после жална ви майка ..
3
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Точно така е. Пак нищо няма да направят. Няма смисъл да се гласува. Да кажат предварително готови ли са и кой с кого ще направи правителство, за да се знае предварително. Иначе и след есен пак нови избори. Стотици милиони на вятъра. Те станаха милиард вече, с толкоз много *** и безотговорни партии. Чак пък толкоз страх...да не каже някой от твърдия електорат, че ако се коалират с друг нямало да гласуват за тях. Така ще изгубят малка част, но ще спечелят милиони не гласували.
2
1
 
4
 
! Отговори
И КАКВИ ХОРА СА преди 1 година
ТЕЗИ ДЕТО НЯМАТ ЛИЧНИ КАРТИ.
1
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
изобщо не им трябва да гласуват отиваме на избори през септ