Политолог: Хекимян има доста добри шансове да отиде на балотаж

Първи в София на първи тур ще е Терзиев, смята Стойчо Стойчев
26 сеп 2023 09:12, Елка Василева
114
Политолог: Хекимян има доста добри шансове да отиде на балотаж
Снимка: архив, БГНЕС

“Целта на кандидатурата на Хекимян за кмет на София е разширяване на електоралния потенциал на кандидата извън твърдия електорат на ГЕРБ. Хекимян не трябва да бъде подценяван”, заяви пред БГНЕС политологът доц. Стойчо Стойчев.

Още по темата
“В общи линии Антон Хекимян най-малко би бил заподозрян в политически пристрастия към ГЕРБ, напротив, той е заемал доста критична позиция по отношение на лидера Борисов и партията му. Очевидно се търси някакъв вид противодействие на профила на Терзиев в София. Сега голямата задача е симпатизантите на ГЕРБ да се убедят, че това е подходящият кандидат”, каза още Стойчев.

Политологът коментира, че Хекимян има доста добри шансове да отиде на балотаж.

“Въпросът е кой ще бъде вторият, почти сигурно е, че първият ще бъде Терзиев, затова ще е много интересно до каква степен Хекимян има такива шансове. Има още двама кандидати, които не би трябвало да бъдат изключвани от надпреварата и това са Ваня Григорова и Вили Лилков. Те са доста солидни кандидати”, смята доц. Стойчо Стойчев.

Според него е много интересно и за кой кандидат ще се пренасочат гласовете на балотажа от двамата отпаднали на първия тур.

“Антон Хекимян изобщо не трябва да бъде подценяван. Всякакви спекулации за скрити договорки между ГЕРБ и ПП-ДБ за излъчване на слаб кандидат от страна на Борисов са несъстоятелни. Ако беше подкрепен Вили Лилков, щеше да има същите спекулации за договорка с Терзиев”, подчерта Стойчо Стойчев.

Той отбеляза, че се търси кандидат, който да е симпатичен на новото поколение активни българи, които като цяло гласуват за партии като ПП. “От тази гледна точка Хекимян е добра кандидатура. Целта тук е да се спечелят гласове от хора, които са били разочаровани от ПП-ДБ. Хекимян е млад, не е участвал в политиката, ако някой търси пристрастност, тя по-скоро е била анти-герб такава, тъй като през годините той това демонстрираше”, добави политологът доц. Стойчо Стойчев.
 


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Жена ще е Кмет преди 2 месеца
Аз щe гласувам за кмет на София за г-жа Ваня Григорова. Като ще е жена, да е жена!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Внимавайте за кого гласувате и дали гласувате, защото иде нова план демия и нови мерки. Не ни трябват слуги на сатаната на власт
91
1
 
5
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 2 месеца
Хекимян има доста добри шансове да стане поредното провалено муле на Борисов! И той и Гаргамел могат да останат без заплатка в скоро време... България фашисти не търпи!
90
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
значи борисов да продължи да се разпорежда с парите на софия така ли да виразбирам 16 години са му малко както винаги няма да гласувам
89
1
 
8
 
! Отговори
смех смех смех преди 2 месеца
Тоя Хекимянчо има някакво страшно самочувствие, че ги разбира нещата, но фактите са, че ако не беше Баце да го лансира, тоя никаквец щеше да обикаля някой треторазряден нюзрум, да обикаля като болид от Формула 1 между принтера и кафемашината, да обслужва началниците на отдел Новини.
88
0
 
6
 
! Отговори
дрън-дрън ярини преди 2 месеца
Тоя Стойчо има някакво страшно самочувствие, че ги разбира нещата, но фактите са, че ако не беше Баце да го лансира, тоя никаквец щеше да обикаля някой цех в униформа с надпис "Невъоръжена Охрана", защото няма никакви качества.
87
0
 
5
 
! Отговори
Фурнаджийска Лопата преди 2 месеца
Тоя същия Стойчо Стойчев дето хвалеше Гешев в "Агенция" ПИК, а сега ако го питаш - Гешев е лош и ПИК също са лоши. Обърна палачинката. Така за него едно време Божков сигурно е бил добър, а сега е лош - от как се скараха с ортака си Бойко.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"той е заемал доста критична позиция по отношение на лидера Борисов и партията му."ахахха, кога е взимал такава позиция? годни наред се навеждаше за да му го сложат...отзад.
85
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
и защо "има много добри шансове" ?..-Защото Мутрьо е завързал поредното магаре?
84
0
 
3
 
! Отговори
Курило преди 2 месеца
Тоя Стойчо разбира от всичко - точно преди 38 дена излезе да обяснява как убиецът на Алексей Петров е избягал в Сърбия и по кои точно горски пътечки.... абе с две думи - звездите му говорят, АМА ЯКО!
83
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБедухи преди 2 месеца
Много ще е интересно някой ден, когато някой го разследва тоя Стойчо как е станал доцент и дали му е чиста работата... но понеже нали е ГЕРБ-аджия и в момента е неразследваем.
82
0
 
8
 
! Отговори
За същия ли говорим? преди 2 месеца
Стойчо Стойчев, малкия с големия джип, дето обикаля студията и сочи средни пръсти на протестиращите срещу ГЕРБ, дето се заяде с шефката на лудницата, която каза, че трябва да иде при нея на преглед, а той отиде в 1 часа през нощта и направи снимка на входа на лечебното заведение, тоя Стойчо Стойчев ли?
81
0
 
6
 
! Отговори
Вий пък... преди 2 месеца
"Какво щял да прави" ако не спечелил изборите... ами то по задание не трябва да ги спечелва. Това е била част от договорката. Условието е било - ако не спечели изборите успешно, да го направи копченатискач в Народното Събрание и да взима голяма заплата.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стойчу Стойчев няма какво друго да каже, нали е на хранилка при тях
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Божеее какви противни мутри а народа едвам връзва двата края с мизерните си заплати.Ама винаги България е страдала от софиянците.Сега разбирам в какъв рай живеехме по соца и каква държава бяхме.....ей....
78
0
 
5
 
! Отговори
СЕКС с ЖЕНИ преди 2 месеца
Боко му е обещал депутатски пост, ако не спечели изборите.
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя може и да стане кмет. При такива кандидати, хората са отвратени и едва ли ще хукнат да гласуват, а ГЕРБ си има купен твърд електорат от назначени на държавна служба и привилегировани в бизнеса хрантутници, също като ДПС. Та има наистина големи шансове да е новият кмет на София.
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще бъде много интересно какво ще прави, ако загуби изборите? Вече ще е загубил позицията си в босфор тв и там едва ли ще го приемат отново.
75
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Ваня Григорова напомня за Румен Радев преди първия му мандат.Тогава не се очакваше да спечели,а сега кара втори мандат.
74
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 2 месеца
За да стане кмет на София ми-сира Герберян някой трябва здраво да развърже кесията!