Хекимян: Нямам никакво притеснение в моралния си компас

Не съм "златна резерва", категоричен е той
28 сеп 2023 09:58, Александър Попов
86
Хекимян: Нямам никакво притеснение в моралния си компас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Нямам никакво притеснение в моралния си компас. Единственото ми притеснение е, че журналисти нападат журналисти", заяви кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян пред БНТ.

"Никъде няма написано правило за това кога един журналист да стане политик. Никога няма да се отрека от bTV. Никой не може да диктува в слушалката на журналистите в bTV, нито в БНТ, нито в Нова тв, категоричен бе журналистът. Хекимян добави, че лидерът на ГЕРБ може да каже с какво е заслужил политическото доверие.

"Това не е филмов сценарий и аз не съм се включил, за да бъда звездата", добави Хекимян.

Доскорошният шеф на новините на една от големите телевизии у нас поясни, че се намираме в свободен медиен пазар.
"Телевизиите отразяват действителността и по никакъв начин не правят внушения чрез репортажите си".

Той бе категоричен, че отношенията му с Бойко Борисов в момента, а и през годините, са професионални.

"Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам. Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал. Аз съм човекът, който е критикувал най-много Бойко Борисов, аз съм човекът, който е показвал най-много негови карикатури. Не съм „златната резерва“, София трябва да има своя достоен кмет", заяви Хекимян.

Хекимян бе категоричен, че не се възприема употребен.

"Аз ще продължа да работя за София, независимо какво се случи на изборите. Искам да работя за града, водач съм на листата на ГЕРБ-СДС", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: Антон Хекимян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Посочените в текста по горе телевизии имат ли морален компас. Имат но той сочи единствено и само към украйна и как да върви украинизацията !
36
0
 
6
 
! Отговори
Папо преди 8 месеца
Говорителката на новините ,която беше гадже на спортния министър от ГЕРБ,обявява че шефа и баш новинаря се кандидатирал за кмет на София от ГЕРБ. Те май всички в тая телевизия са гербаджии.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Портних във Варна, сега остава и дупедавеца Хекимянчо да сложат в Софето :)))
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как беше поговорката - що е ГЕРБ все е мър ша :)
33
0
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 8 месеца
Външно все го бъркам с Джамбазки, все едни такива недорасли .
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно ми е какво мисли кандидата за това че Азербайджан нападна арменците в Нагорни Карабах. Щото никой не смее нищо да каже. Цял свят и най вече ЕС и Европа и САЩ мълчат.Двоен стандарт абсолютно отвсякъде .
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти немаш морален компас Хекимянчо, за какво да се притесняваш :)))
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом никой не диктува на журналистите в слушалките значи някой им киха по масите и или имат автоцензура което е още по лошо. Но че умишлено и системно обществото е манипулирано в послушание и политкоректност е факт. Злобата омразата отчуждението завистта чуждопоклонничеството и прочие антикачества владеят навсякъде кражби лъжи убийства това е днес.
29
1
 
9
 
! Отговори
Смешно преди 8 месеца
Поредния продажник дал си дупето за 500-600 бона, които ще се избият на първия подпис под документ за ремонт на някоя улица
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е нормално, то цялата ти герберунгелска партия се гради на липсата на всякакъв морал. А това че беше шеф на герп новините сигурно дори не го отчиташ, толкова за морала ти. Другия ДС педок изглежда по-читав от теб.
27
5
 
2
 
! Отговори
РУСОФИЛИ НЯМАТ МОРАЛ преди 8 месеца
ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА, А ШПИОНИРАТ ЗА РУСИЯ И ЕВРАЗИЯ..
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който се е хванал с Боко,все се е провалял.Дали е политическа партия,кандидат за президент,или за кмет,резултата е един и същ.Единственото обяснение,че се продават за много пари.Нищо,че ви говорят за морал.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време Бареков му беше гост в телевизията и му натякваше, че е напуснал и отишъл в политиката. ;))) Малко работата е като да изпееш "в парламента да л*п*ш п*ш*и е бизнес" и да отидеш в парламента писле. Мaйкатa им разкатаха на тия.
24
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Никой не може да диктува на мисирките... Я пак я пак... ===))) тоя е тотал щета...
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какъв журналист си,като още от началото започна изказванията си с гафове?Вече няколко пъти се изложи,а едва е третия ден от появата ти.Явно за това толкова са те крили.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искам да видя разговор,диалог на живо между Костадин Костадинов и Хекимян.Коцето е в пъти по-грамотен и образован,а на Натъкмян новините му ги пишат от по-сол-ството.Няма да го бъде.АКО Е МЪЖ,ДА ПОКАНИ КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ДА СИ ПОГОВОРЯТ.Костадинов няма да откаже хлебарката да смаже,тя носи зараза.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера каза,че ще работиш за себе си.В това не се и съмняваме.Но че ще работиш основно за тоя,който те пробутва,в това нямаме абсолютно никакви съмнения Далаверата трябва да продължи.За да има приемственост.Иначе нишката ще се скъса и чекмеджето ще се изпразни.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И защо да имаш? Години наред обслужваш ГЕРБ от екрана и пропагандираш за тях, най-нормалното е да станеш техен кмет...
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко ти плащаха за слугинажа?А колко ти платиха,за да станеш за резил?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бо що не е сложил Томето за кмет ? -по-реално изглежда. туй с арменчето е някъв виц,като магарето,цецка и оня розовия чорапогащник . Не му схващам ходовете на Бо ,но той Винаги печели.