Депутат от ГЕРБ: Най-важно е здравето на хората

Александър Иванов разясни приетите промени за предстоящия вот
28 яну 2021 22:04, Красимир Ангелов
32

Карантинираните ще гласуват на вота на 4 април с подвижни избирателни урни, реши парламентът. Тези, които искат да го направят, трябва да подадат заявление три дни преди деня на изборите.

"Едно предизборно мероприятие няма как да бъде ограничено до бройка, която да спазва норми", коментира депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му се очаква здравните власти да обяснят как безопасно да се отива при гласуващите, които ще са поставени под карантина.

"Доверяваме се изцяло на здравните експерти, които да кажат как това да стане, ние политиците може да не вземем най-правилното решение. Най-важно е гарантирането на здравето на хората и високата избирателна активност", заяви Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че обстановката е безпрецедентна и това е причина приетите промени да са в Закона за извънредното положение, а не в Изборния кодекс.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че е много важно да държавата да осигури възможност за гласуване и на българите в чужбина. "При нормални обстоятелства не е бил спиран нито един български гражданин да гласува. Сега говорим за отделни държави, на които българското законодателство не може да вмени, че българският гражданин трябва да гласува, когато има пълен локдаун", обясни той.

Иванов изтъкна, че президентът е лишил от възможност за гласуване гражданите, именно насрочвайки датата на изборите, която съвпада с католическия Великден.

"Не подкрепям докрай провеждането на избори по пощата. Всички следяхме как се разви процесът в Америка. Там остана съмнение, горчив вкус в устата на половината гласоподаватели. Опитвайки се да го пренесем в българското законодателство, не мисля, че ще увеличим доверието в изборите в България", обясни депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберизмът е най-трашната епидемия която върлува в България. Изчистете я и едно по едно нещата ще тръгнат. В противен случай ни чака путинизмът в Русия с всичката му безчовечност
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един виц по този повод . Един пациент влиза при лекаря и пита - " Абе , Докторе , вярно ли ,. че здраве с пари не се купува ? Докторът отговорил - " Кой ви ги говори тези глупости ? "
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До hh/10Я дай дефиниция на "червените"?ПП. Урсулата и ек, и 90% от западните правителства, доказаха с действията си - декларации и лъжи,че не им пука заздравето на хората.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв европеец не е тоя.Според ЕК на урсулата "ценностите" са по-важни.
19
0
 
5
 
! Отговори
най-корумпираните! преди 3 години
Правосъдието и здравеопазването в България! Всичко превръщате в бизнес!
18
0
 
9
 
! Отговори
едно приказват преди 3 години
друго вършат
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гласувайте за хунтата на българоyбийците!
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неосъзнатите, тук се вижда че има такива.Да научат нещо за своето духовно израстване и физическо здраве:Здравето поначало е важно. За да си здрав, трябва да си в непрекъсната връзка с БОГ - Този, който ви е създал като души. Да имаш правилни мисли, емоции и действия.Вяра и чистота.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шкафчетата важни ли са ?
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравето поначало е важно. Зада си здрав, трябва да си в непрекъсната връзка с Бог. Да имаш правилни мисли, емоции и действия!Вяра и чистота!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за сефте го чувам тоя мишок, макар да се интересувам от политика.. Бая късно се е сетил да се прави на умен, останаха броени дни до разпускането на това народно събрание. Или трупа точки да го напишат пав листата..А тая глупост, че президента бил лишил от право на глас католиците.. хаха. То и по физиономията му личи, че не е много умен, ама можеше все пак да се напъне да каже нещо по-логично
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага повярвах на член на шайката и ОПГ Гроб! Ама одма!
11
1
 
11
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Демек,заради вашето здраве ще ви уморим от лекуване,докато изперкате от дистанциране,и ще носите маските,докато до един не станете астматици.Аиде,айде,чупки и чалъми.А и шмекерията в Америка ви идва дюшеш-как ще ги стигнем?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутат от ГЕРБ: Най-важно е здравето на хоратаЕдинайсет години спаха, сега се сетиха. Не - най-важното е да правите 250 метра път за 6 милиона, който след 7 дни пропада или метро да строите три години за стотици милиони, дето след 2 месеца е аут... това ви е важно. А сега най-важното е да не оттървете кокала.Хора измираха по стълбите пред болниците, ей! Тия пак се опитват да извъртят фактите. Ако тука не успеят, то Ким Чен УН ще ги вземе за съветници по пропагадна в Северна Корея!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутат от ГЕРБ: Най-важно е шкафчето на келепир бей да се пълни
8
13
 
0
 
! Отговори
hh преди 3 години
Досега всички коментати под мен показаха колко тези, които се кефите на червените не ви пука за другите хора, а само за вас си. Успех, хаха.
7
0
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВИДИ ИЗКАЗВАНЕТО НА КАРАДАЙЪ ДНЕС В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА КАРАЯНЧЕВА И БОРИСОВ
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като има избори ...герба се маже,на хората,обещават всичко ,кой тоя бизнес които получиха милиарди )
5
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Най много мразя,някой да се грижи за мен,без аз да го искам. Единствения човек на когото позволявам това е съпругата ми.Не бившите комунисти от Герб.
4
0
 
15
 
! Отговори
Страшен майтапчия преди 3 години
Мислел за хората ,ха , ха ,хааа ,.,..ще се пукна от смях---знаем за какво сте там....

Спонсорирани публикации