Захариева: Датата за изборите е недоглеждане

Дано не е нарочно, за да се затрудни гласуването, каза още тя
29 яну 2021 11:42,
79
Захариева: Датата за изборите е недоглеждане
Снимка: БГНЕС

Недоглеждане беше да се определи датата 4 април, точно Великден за католици и арменци. Президентът не покани професионални дипломати, нито мен. Надявам се да не е нарочно, за да бъдат затруднени нашите сънародници да гласуват. Това каза пред bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

"Изборите в чужбина също струват пари, но затова се стремим да отворим секции там, където има повече избиратели", посочи тя.

"Ваксините са доброволни и те трябва да останат такива. Ние трябва да убеждаваме гражданите с медицински аргументи, а не насила. Не бива да се изисква задължително ваксиниране, за да влезеш в една държава, каза още Захариева. Особено в границите на ЕС - това ще бъде категорично нарушение на свободното движение на гражданите", допълни тя.

"Поръчали сме 12 милиона ваксини, но има изоставане на доставките и то е навсякъде в държавите от ЕС. Поръчана е и проверка в заводите на една от компаниите в Белгия, за да се види на какво се дължи това забавяне", каза още Захариева.

Ако руската ваксина получи разрешение от Европейската агенция по лекарствата, тогава ще се види дали може да се поръча и от нея, каза министърът на външните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Която и дата да беше, все неудобна щеше да ви е!
48
0
 
11
 
! Отговори
На тая преди 3 години
Много и личи, че е от село, много. Много ниска топка са ни политиците. Не могат нищо, освен да клюкарстват.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая нещо е недогледала - например не успяла да догледа какво пише в КРБ и в Избирателния кодекс. Датата си е законосъобразна. Кривите ракети - всички си ги знаем. А тая и ракета не е, по-скоро едноколесна количка, тип "робичка".
46
0
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Какви почивки е пандемия?
45
1
 
6
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Мечтай си в тая извънредна епидемична обстановка да пътуваш.Мечтите са безплатни
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45В условията на пандемия резервирате почивки? Браво! Не за друго но в последния момент може да наложат извънредно положение и както миналата година да изгорите
43
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа е разпоредил на фигуранта си датата на изборите. Щем не щем ще изпълняваме. какво не ви е ясно?
42
1
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До мнениеАми те дипломатите в българските посолства си празнуват 365 дена в годината... Да не са станали дипломати, за да работят?
41
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Кажи го на английски!
40
0
 
8
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Добре, че има 20000 души, че да се съобразим с тях.
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая куха лейка умира от ужас.Браво че измислиха точно тази дата! По този начин българите от чужбина,които сме основно антигерб настроени ще имаме възможност да гласуваме .Ще имаме време да пътуваме на по-голямо разстояние, защото ще бъдем в почивка. А герберугите нека зеят през ден. Нас това не ни интересува.
38
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38На червените каскети тази дата ви е даже по-удобна
37
2
 
14
 
! Отговори
Драга Кате преди 3 години
Когато станеш президент, тогава ще имаш думата.Сега мълчи и козирувай на Лойко
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво му е лошото на датата. Явно комунистите от герб и измислените патриотчета усещат края си. Благинките свършват. Трябва да се отговаря за разсипията и за всичко сътворено. Видов ден идва.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е ,че Радев е същата зодия като Борисов и е податлив на натиск и сменя често решенията си.Не създава добро вчечатление.И стига с тия мюсюлнани.Християнска нация сме.Те са гости тук.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристо Христов:> най-любими са ми диктатурите> Китайският социален кредит може да е лош, но поне удря бoклуците..> Защо пък Русия и Турция да не си поделят Либия> Проблемът на Путин е, че е много добър.> Парaзити на планетата са белите цивилизации, които консумират с пъти в повече от това, което може да се възстанови.Дерзай другарю, Още може!
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая кифла и тя почна с гербаджийската дъвка, че дата 4-ти април била много лоша, щото католиците не знам си какво си..Така ли няма една мисирка от тия дето и вземат интервю да и каже, че избори у нас са се провеждали и на най-големия мюсюлмански празник Рамазан Байрям, тогава не си спомням някой да е ревал. Освен това къде е казано, че трябва да се съобразяване с всички вероизповедания? Да питаме тогава и будистите, вярващите в Тангра и т.н. Но по принцип е ясно- целта е да се плюе по Радев
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията няма почивен ден, всеки ден е война срещу невежеството, измамите, корупцията и несправедливостта. БГ и българската демокрация над всичко. Да живее БГ и Българският президент.
31
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
За българите в чужбина тази дата е ок, ако искат да гласуват. Почивни дни, няма да се налага да отсъстват от работа и да искат разрешение от работодателите ..... нашите дипломатчета ще трябва да поработят, това е проблема. Сега ще изкарат, че няма желаещи, за да не откриват секциии. Стари номера
30
0
 
9
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Ще се затруднят диплоамтите в посолствата, защото няма да почиват както са свикнали по време и на двата великдена... айде не на нас, да обясни какво е затруднението. И в качеството на каква и с какви компетенции коментира коя ваксина може да се купи. МВнР ли отговаря за това? На всяка манджа мерудия....

Спонсорирани публикации